Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Rólunk

Rólunk

A közösség

A Kisalföldi Kosár alapítói egy olyan közösség fejlesztését indították el, melyben a vásárlók és termelők közös fórumon találkozhatnak, ezáltal kialakulhat egy közvetlen kapcsolat kereslet és kínálat között. Mindez nem gazdasági érdekből, hiszen közösségbe tartozni akkor nagyszerű, ha kapsz és adhatsz is egyszerre anélkül, hogy ebből különösebb anyagi hasznot remélnél saját magad számára. Hiszünk benne, hogy amit közösen eltervezünk, az jó, működőképes, hosszú távon mindannyiunk javát szolgáló tevékenység. A közösség három pillérre épül: termelők, vásárlók és önkéntesek.

A termelők

Oldalunkon megismerkedhetsz a közösségbe tartozó gazdákkal – mindannyian kicsit más, értékeikben mégis nagyon hasonló termékekkel színesítik a kosarakba választható áruk palettáját. Termelőink kiválasztásánál az egyik elsődleges szempont, hogy minél szélesebb áruválasztékot tudjunk kínálni a vásárlók számára. A gazdák mindegyike megfelel a közösség által felállított minőségbiztosítási rendszer elvárásainak. Az év folyamán igény szerint lehetőséget biztosítunk az egyes porták személyes látogatására, ezzel is növelve a vásárlók és termelők közötti kapcsolat intenzitását.

Amennyiben szeretnél termelőként a közösséghez csatlakozni, kérlek olvasd el tájékoztatónkat a Termelők menüpont alatti aloldalon!

A vásárlók

A közösség fontos tagjai a vásárlók – ők azok, akik mozgásban tartják a csoport életét. A közösségbe tartozó vásárlók számára igyekszünk a lehető legtöbb fajta helyi, biztos forrásból származó élelmiszert és egyéb terméket elérhetővé tenni. Ők ezek megvásárlásával támogatják a gazdák megélhetését, a helyi gazdaságok növekedését, munkahelyek teremtését. Fontos, hogy a közösségbe tartozó vásárlók azonosulni tudjanak céljainkkal, szem előtt tartva a fenntarthatóságot, a környezetvédelmet, a tudatos vásárlást és a fogyasztás felelősségteljes tervezését.

Vásárló bárki lehet, aki a honlapon regisztrál és ezzel egyidejűleg elfogadja a bevásárlóközösség szabályait, valamint kötelezettséget vállal a megrendelt áru átvételére.

Az önkéntesek

A közösség feladatainak ellátásához folyamatos, megbízható munkaerőre van szükség. Ezt önkénteseink biztosítják, akik munkájukért sem bért, sem más juttatást nem kapnak. Fő feladatuk az átvételi napon a termékek átvétele a termelőktől, a megrendelések összekészítése és átadása a vásárlóknak, az átadási hely rendben és tisztán tartása. Önkéntesek lehetnek a termelők, a vásárlók, de külsős személyeket is szívesen látunk a közösségben! Az önkéntességet azoknak ajánljuk, akik azonosulni tudnak a bevásárlóközösség céljaival és belső indíttatásból vállalnak felelősséget a közös ügyért. Ennek érdekében szívesen dolgoznak is érte tekintet nélkül arra, hogy azért kapnak vagy nem kapnak ellenszolgáltatást.

Amennyiben szeretnél nálunk önkéntes munkát végezni, kérlek olvasd el annak feltételeit a Tájékoztató önkénteseknek aloldalon, és vedd fel a kapcsolatot az önkéntes koordinátorral!

A rendelés menete

A rendeléshez először regisztrálni kell a Kisalföldi Kosár oldalán. A regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, később a megadott adatokkal újra be lehet lépni az oldalra.

A közösség működését egy webáruházhoz hasonló rendszer segíti, ahol a Kosár termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. Az előrendeléseket minden kedden 24:00 óráig kell megejteni. A kosarak automatikusan záródnak kedden éjfélkor. A megrendelés manuális leadására nincs lehetőség (a rendszerben nincs rendelés leadás gomb), a kedden éjfélkor a kosárban lévő termékek automatikusan megrendelésre kerülnek. A rendszer a virtuális bevásárló listát eljuttatja a termelőkhöz, akik a csütörtöki átadási napra elhozzák a rendelt termékeket. Önkénteseink csütörtökön vevőnként névre szóló ládikát állítanak össze a rendelések alapján, melyet a vevők délután átvehetnek.  A megrendelés ellenértékének fizetése az átvétel helyén és idejében, készpénzben esedékes.

Rendelést minden héten kedd éjfélig lehet leadni. (Kivételt képeznek az előrendelésre készülő termékek.) A később leadott megrendeléseket a termelők csak a következő heti szállítással tudják vállalni.

A csomagok átvétele

A megrendelt árukat a termelők minden héten csütörtökön szállítják az átvételi helyre. A beérkezett árukat a közösség önkéntesei szortírozzák. A csomagokat a vásárlók csütörtökön délután 15:30 – 18:00 között tudják átvenni a megrendeléskor kapott kód alapján #000. Az áruk ellenértékét a helyszínen, készpénzben lehet fizetni.

Az időben át nem vett csomag miatt a közösségi tag figyelmeztetést kap, többszöri előfordulás a közösségből való kizárást vonja magával.

Az átadási hely

A Kisalföldi Kosár közösségnek a Győr - Révfalu Hédervári út 30/E épület ad otthont minden héten csütörtökön délután.

Cím: Győr - Révfalu Hédervári út 30/E.

A helyszín autóval/kerékpárral/gyalogosan is könnyen megközelíthető. 

Környezetvédelem

Közösségünk minden tagja elkötelezett a fenntarthatóság irányában, ezt sokféle módon igyekszünk a gyakorlatban is megvalósítani, legyen szó a napi munkáról vagy az értékesítésről. Legkézzelfoghatóbb példái ennek a csomagolási anyagaink. Újrahasznosított papírból vagy lebomló anyagból készülő csomagolóanyagokkal dolgozunk, illetve az üvegben árult termékek tárolóeszközei visszaszállíthatók a termelőknek, ezáltal biztosan újra felhasználásra kerülnek. Kérünk minden közösségi tagot, hogy támogassa ezeket a törekvéseket saját példáján keresztül is! A megrendelések átvételére kérünk mindenkit, hogy saját szatyrot, kosarat hozzon magával, amiben el tudja szállítani az áruját! Szívesen fogadunk vissza minden használható állapotban lévő papírtasakot, táskát, dobozt, üveget. Ezek megfelelő tisztítás/sterilizálás után újra felhasználásra kerülnek.

Kisalföldi Kosár működési ismertetője

Közösségünk működési ismertetője ide kattintva érhető el.