Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Eva's chililandnak érte.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar származású.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Készítésénél következő szárított zöldfűszereket hasznljuk: borsikafű, kakukkfű, szurokfű, levendula, rozmaring.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Egész és örölt köménymagot használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen.
Parenyica tészta ízesített krémsajt töltve. A karakteres ízvilág miatt valódi sajt különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton túl a lila hagyma adja, ráadás ként még bükkfán van füstölve.
Malac sajt textúrája zárt, legfeljebb légzárványokat mutató kemény, de sajátosan képlékeny sajttészta. A sajttészta egyenletesen csont fehér, illetve a külseje sárga színű. Íze a termékre jellemzően zamatos, sós, füstölt. A gyúrt, hevített sajt azt jelenti, hogy friss gomolya sajtot készítünk, és azt még 80°C-on megolvasztjuk és így gyúrjuk és formázzuk. A sajtok füstölése bükkfa füsttel történik.
Az ostorkaka parenyica sajt hosszúra húzott zsinórjából készül. Szét lehet bontani „zsinórokra” emiatt főleg a gyerekek kedvence. De kiváló dekoráció hidegtálakon is. Csavart alakjában páros kolbászra emlékeztető sajt. Súly kb 100 g
Szalag sajt vagy Parenyica teljes nyers tehéntejből kézműves technológiával készül formája csiga alakú, súly kb 15 dkg.
Annak aki erősen szereti. Igazi kihívás. Klasszikus gyúrt sajt az alapja, de már nem a sajtról szól. Csak saját felelősségre fogyasztható!!