Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sajtok

Borsos borsikafüves rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Borsos Kapista

Az ismert és kedvelt Kapista sajtunk borsos  vákltozata. Négy féle színes bors harmonizál a érlelt sajt ízével. Fűszeres fehér borok mellé ajánljuk.

1900 Ft / db
7600 Ft/kg

Chilis sajt

Tehéntejből készült, chilipaprikával ízesített sajt. Minden guriga egyenként, kézzel készül ezért mind más súlyú.

1680 Ft / db
5 Ft/db

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Eva's chililandnak érte.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Diós bazsalikomos rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Diós sajt, guriga

Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.

1680 Ft / db
4.8 Ft/g

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

2300 Ft / db
9200 Ft/kg

Eitler mester sajtja

Rábcakapin az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával működött az üzem. Az egykori Rábckapi sajtmesterről neveztük el a raclette tipusú sajtunkat. A legenda szerint a 18 században

1900 Ft / db
7600 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

975 Ft / db
6500 Ft/kg

Fokhagymás krémsajt

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített kenhető termék.

900 Ft / db
4.5 Ft/g

Fokhagymás rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar származású.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Fokhagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöld petrezselyemmel ízesített friss sajt. 

1680 Ft / db
4.8 Ft/g