Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sajtok

Borsos Kapista

1605 Ft / dkg
6420 Ft/kg

Caciotta

Caciotta, a toszkán házisajt, nemespenésszel beoltva.

890 Ft / dkg
8900 Ft/kg

Chilis kecskesajt

Chilis kecskesajt.

1780 Ft / db
8900 Ft/kg

Chilis sajt

Tehéntejből készült, chilipaprikával ízesített sajt. Minden guriga egyenként, kézzel készül ezért mind más súlyú.

1250 Ft / db
4 Ft/db

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg

Diós bazsalikomos rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán.

1375 Ft / dkg
5500 Ft/kg

Diós sajt, guriga

Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.

1250 Ft / db
3.57 Ft/g

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

2025 Ft / dkg
8100 Ft/kg

Eitler mester sajtja

Rábcakapin az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával működött az üzem. Az egykori Rábckapi sajtmesterről neveztük el a raclette tipusú sajtunkat. A legenda szerint a 18 században

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

860 Ft / dkg
5733.33 Ft/kg

Fokhagymás krémsajt

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített kenhető termék.

680 Ft / db
3.4 Ft/g

Fokhagymás rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar származású.

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg