Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Sajtok

" Nasi" Sajtfalatkák

Sajtválogatás kicsiknek és nagyoknak. Ízesített gomolyasajtdarabkák, pici füstölt sajt és krémsajtkóstoló van benne. Természetesen ez a termékünk is tartósító és adalékanyagmentes.

600 Ft / db
40 Ft/db

Chilis sajt

Tehéntejből készült, chilipaprikával ízesített sajt. Minden guriga egyenként, kézzel készül ezért mind más súlyú.

1085 Ft / db
3 Ft/db

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Diós sajt, guriga

Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.

1085 Ft / db
3.1 Ft/g

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

1500 Ft / 25dkg
6000 Ft/kg

Eitler mester sajtja

Rábcakapin az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával működött az üzem. Az egykori Rábckapi sajtmesterről neveztük el a raclette tipusú sajtunkat. A legenda szerint a 18 században

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

675 Ft / 15dkg
4500 Ft/kg

Fokhagymás krémsajt

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített kenhető termék.

550 Ft / db
2.75 Ft/g

Fokhagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöld petrezselyemmel ízesített friss sajt. 

1085 Ft / db
3.1 Ft/g

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

775 Ft / 25dkg
3100 Ft/kg

Görög saláta sajt

Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.

825 Ft / 25dkg
3300 Ft/kg

Háromhagymás sajt, guriga

Lillahagymával, fokhagymával és snidlinggel ízesített gomolya sajt. Minden darab egyenként kézzel készül ezért változó súlyú.

1085 Ft / db
3.1 Ft/g