Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Savanyitott tejtermékek

Áfonyás ivójoghurt

Áfonyalekvárral készült finom iható joghurt. 

665 Ft / db
1900 Ft/kg

Áfonyás joghurt ,nagy

Tehéntejből készült áfonyalekváros finomság.

990 Ft / db
1980 Ft/kg

Áfonyás joghurt, kicsi

Tehéntejből, hagyományos technológiával készült termék, áfonyás ízesítéssel. 

550 Ft / db
2200 Ft/kg

Barackos ivójoghurt

Házi baracklekvárral készült finom iható joghurt. 

665 Ft / db
1900 Ft/kg

Barackos joghurt, kicsi

Tehéntejből készült barack ízesítésű finomság.

550 Ft / db
2200 Ft/kg

Barackos joghurt, nagy

Tehéntejből készült barack ízesítésű finomság nagy kiszerelésben.

990 Ft / db
1980 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-11-13
Rendelhető 2025-11-11-ig

Édes túró 500 g

Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez az orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint

1300 Ft / db
2600 Ft/kg

Fagyasztott rögös túró

A fagyasztott házi rögös túró laza szerkezetű, apró rögökre eső tejtermék, amely megőrzi savanykás ízét még a kiolvasztás után is. Teljes tehéntejből, mezofil kultúrával készült minden más adaléktól mentes termék!

1150 Ft / zacskó
2300 Ft/kg

Fermentált Céklás Káposzta 200 gr

Fermentált Céklás Káposzta  Kiszerelés: 200 gr/ üveg Összetevők: káposzta, cékla, gyógyszerkönyvi tiaztaságú só. ( A zöldsegek vegyszermentes termelésből származnak). Fermentált Céklás Káposzta – a természet élő ereje üvegbe zárva A fermentált céklás káposzta a hagyományos savanyítás és a természetes erjedés igazi csodája: a roppanós káposzta és az édesen bársonyos cékla tökéletes harmóniát alkotnak benne. Az erjedés során a zöldségek megtelnek élettel teli tejsavbaktériumokkal, amelyek támogatják az emésztést, az immunrendszert, és hozzájárulnak a bélflóra egyensúlyához. Ez az élő étel nemcsak egészséges, hanem igazi ínyencség is. A cékla természetes színe mélybordóra festi a káposztát, így nemcsak a testet, hanem a lelket is felvidítja minden falat.  Jótékony hatásai: Erősíti az immunrendszert – természetes probiotikumként segíti a szervezet védekezését. Támogatja az emésztést – helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, enyhíti a puffadást. Méregtelenít és vértisztító hatású – a cékla segíti a máj működését, tisztítja a vért. Növeli az energiaszintet – a fermentált cékla gazdag vasban, C-vitaminban és enzimekben. Szépíti a bőrt, frissíti a testet – a belső egyensúly külső ragyogást is hoz. A fermentált céklás káposzta hidegen fogyasztva, salátaként, köretként vagy akár reggeli mellé is kiváló. Egy kanál ebből az üde, élő ételből naponta – és a természet ereje máris munkához lát bennünk.

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g

Fermentált Fokhagyma 200 gr

Fermentált Fokhagyma  Kiszerelés: 200 gr/ üveg Összetevők: fokhagyna (vegyszermentes gazdálkodásból), babérlevél, mustármag, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A lassú, élő erjedés során a fokhagyma elveszíti nyers csípősségét, és bársonyosan lágy, mély ízű gyógyítóvá válik. Eközben gazdagon megtelik enzimekkel, tejsavbaktériumokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogatják a szív és érrendszer egészségét, erősítik az immunrendszert, és segítik a test természetes tisztulási folyamatait. A Fermentálás ismertetése:  A fermentálás egy természetes tartósítási folyamat, amelyben a zöldségek saját, jótékony mikroorganizmusai – elsősorban tejsavbaktériumok – dolgoznak. Ezek a baktériumok átalakítják a zöldségek cukortartalmát, tejsavat hoznak létre, ami megőrzi az étel frissességét, és egyben különleges, enyhén savanykás ízt ad neki. A fermentált ételek élő, probiotikus hatásúak: támogatják az emésztést, az immunrendszert, és segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát. A folyamat során a zöldségek vitamin- és enzimtartalma nem csökken, hanem gyakran még nő is – így minden kanál belőlük természetes erőforrás a szervezet számára. A Zalka Major Portékái fermentált termékei adalékanyagok nélkül, lassan és tisztán készülnek, a hagyományos módszereket követve. Céljuk, hogy a természet élő erejét adják tovább – egyszerű, valódi formában.      

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g

Fermentált Rozmaringos Karfiol 500 gr

Fermentált Karfiol Kiszerelés: 500 gr/ üveg Összetevők: karfiol (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, mustármag, gyógyszerkönyvi tisztaságü só.  A fermentált rozmaringos karfiol különleges párosítása a roppanós zöldség frissességének és a rozmaring finom, fás illatának. A természetes erjedés során a karfiol megőrzi ropogósságát, miközben gazdagodik tejsavbaktériumokkal, vitaminokkal és enzimekkel – mindazzal, ami támogatja az emésztést és az immunrendszert. A rozmaring nemcsak ízt ad, hanem gyulladáscsökkentő és vérkeringést serkentő hatásáról is ismert, így a két összetevő együtt igazi, élő, gyógyító ételt alkot. A fermentált rozmaringos karfiol frissítő, enyhén savanykás íze kiváló salátákhoz, húsételek mellé, vagy akár önmagában is. A Zalka Major Portékái minden üvegjelet a természet tisztaságával és türelmével készül: adalékmentesen, lassan, hagyományos módon. Egy falat belőle, és máris érezni a kert illatát, a föld ízét, a természet élő erejét.  

4400 Ft / üveg
8.8 Ft/g
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-11-13
Rendelhető 2025-11-11-ig

Habart joghurt 1000 g

Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes, málnás ízben valamint natúr joghurtként is. A joghurt össze van habarva a lekvárral.

1800 Ft / db
1800 Ft/kg