Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Palánták, virágok

Kiskapa Kertegylet

Borsmenta

Borsmenta palánta továbbtartásra vagy kiültetésre.

350 Ft / db
350 Ft/db
Bánki Jutka

Bougainvillea /Murvafürt/

Mi mással tudnál balzsamos illatú mediterrán hangulatot varázsolni balkonodra, kertedbe, mint az igéző szépségű bougainvillea-val vagy magyarul murvafürttel? A bougainvillea(murvafürt) a mediterrán országok színes virágú, káprázatos kúszónövénye. A jó hír az, hogy itthon is ültethetjük, és a megfelelő gondozás mellett igen gyorsan mediterrán hangulatot csempészhet a balkonra, kertbe. A murvafürt legjobban a jó vízáteresztő, laza szerkezetű, tőzeges talajokban nő. Szélvédett, huzattól mentes helyre ültessük. A vegetációs időszakban két hetente ajánlatos tápoldatoznunk. Csak tűző napon nyílik. Ha kevés virágot hoz, akkor csökkentsük a locsolóvíz mennyiségét. A hosszú hajtások végeinek lecsipkedése is besűrűsödésre, bővebb virágzásra serkenti. Ha tehetjük, lágy vízzel, vagy esővízzel öntözzük. Mediterrán növény lévén, a mi teleinket nem viseli el, ezért teleltetni kell. A legideálisabb körülmény a melegház, vagy egy fűtött lépcsőház, de még egy garázsban is kibírja, csak ne essen a hőmérséklet 6-7 fok alá! Ebben a nyugalmi időszakban ne, vagy csak nagyon ritkán öntözzük.

3600 Ft / db
3600 Ft/db
Kiskapa Kertegylet

Citromfű

Citromfű palánta továbbtartásra vagy kiültetésre.

350 Ft / db
350 Ft/db
Kiskapa Kertegylet

Fodormenta

Fodormenta palánta továbbtartásra vagy kiültetésre.

350 Ft / db
350 Ft/db
Bánki Jutka

Leander

A szárazságot cserépben közepesen tűri. A talaj iránt nem túl igényes, de az enyhén meszes, kissé kötött talajt szereti. Virágzó növényeknél használatos tápoldatot sok virággal honorálja. Fagyérzékeny,érdemes a fagyok beállta előtt védett, fagy mentes helyre költöztetni. A teleltetés idején hőmérséklettől függően öntözni szükséges.

3000 Ft / db
3000 Ft/db
Pintér Pajta

LEVENDULA PALÁNTA

Orvosi ("francia") levendula (Lavandula angustifolia)  tövekről magvetéssel szaporított, edzett palánták. Napfényes, meleg helyre ültessük, első nyáron heti öntözést igényel (de később is meghálálja az időközönkénti öntözést).

300 Ft / db
300 Ft/db
Kiskapa Kertegylet

Metélőfokhagyma

Metélőfokhagyma kiültetésre. A szára és a virága is fogyasztható, jellegzetes fokhagymás ízű. Évelő, magról szaporodik. 

350 Ft / db
350 Ft/db
Kiskapa Kertegylet

Oregano

Oreganó palánta továbbtartásra vagy kiültetésre.

350 Ft / db
350 Ft/db
Bánki Jutka
5

Ruellia /mexikói petunia/

Magyarországon még igazi különlegességnek számít a mexikói petúnia (Ruellia brittoniana), mely évelő növény. Hazánkban dézsába célszerű ültetni. Sokan kék leandernek nevezik, virágai pedig a petúniára hasonlítanak, de a mexikói petúnia egyik dísznövények sem rokona. A teleltetés idején hőmérséklettől függően öntözni szükséges.

3000 Ft / db
3000 Ft/db