Friss, ropogós csalamádé tartósítószer nélkül. Összetevők: káposzta, hagyma, paprika, uborka, sárgarépa, cukor, ecet, só.
Fermentált (savanyú) káposzta Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevők: káposzta, energerizált víz, tiszta só, bors, köménymag, babérlevél. Kiváló önmagában, köret helyettesítésére, vagy savanyúságként. Izletes rakott káposztát készíthetünk belőle, vagy bármely ételben, ahol az ecettel savanyított káposztát használnánk.
Fermentált káposzta répával, póréhagymával. Összetevők: káposzta, répa, póréhagyma, tiszta só, bors, köménymag, víz. Kiszerelés: 195 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Fermentált lilahagyma Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevök: lilahagyma, víz, tiszta só. ( A lilahagyma vegyszermentes gazdálkodásból származik) Remek kiegészítő sültek mellé, vagy akár egy rántotta felturbózására. Ínyencek salátájukat is szinesíthetik vele.
Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, víz, tiszta só (Ági). Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.
Fermentált uborka avagy a hamis kovászos uborka, gluténmentes! Összetevők: uborka, víz, tiszta só, kapor, mustármag. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Hűtőben tároljuk!
Összetevők: szilva, cukor,só, ecet, víz, fűszerek 720 ml A fűszeres ecetes szilva egy ízletes és aromás savanyúság, amely kiváló minőségű, érett szilvából készült ínyencség, amelyet gondosan válogatott alapanyagokból és hagyományos recept szerint készítünk. Ez a különleges csemege tökéletes elegye az édes és savanyú ízeknek, amelyeket fűszerekkel és ecettel fokoztunk. Ízvilág: Az édes, érett szilva gyümölcsszüret frissességét és édességét hozza elő. Az ecet hozzáadja a savanykás ízt, amely kiválóan kiegészíti a szilva természetes aromáját. Fűszerek, mint például szegfűszeg, fahéj és szerecsendió, fűszeres és meleg ízt adnak a szilvának. Egy igazán gazdag ízvilágú savanyúság, amely különleges ízének köszönhetően kedvelt választás a kulináris élvezeteket kedvelők körében.
25 éve vegyszermentes kertünkből, napérlelte finom, hagyományos módszerrel készült kovászos uborka. Tartósítószert nem tartalmaz. Glutént tartalmazhat!!! Összetevők: Uborka, Fokhagyma, Kapor, Só, Ivóvíz, Rozsliszt Hűtőben tárolandó!
Ősszetevők: cukkini, sárgarépa, tv paprika, vöröshagyma, fokhagyma, víz, kurkuma, ecet, tiszta só, bors, babérlevél, mustármag, steevia, eritrit. Minden zöldség vegyszermentes gazdálkodásból származik. Rendkívül ízletes, kalóriaszegény savanyúság, kurkumával felturbózva. Erről a csodálatos fűszerről tudni érdemes, hogy nagyon erős gyulladáscsökkentő, és emésztésjavító. Valamint a magas vércukorszintre is kedvező hatással lehet. (Ez a szuper savanyúság cukkini-ellentábort is meggyőzött már :) )
Klasszikus paradicsomsaláta 2 személyre a hétvégi ebédhez saját, vegyszermentesen termesztett paradicsomunkból Összetevők: Paradicsom, Lilahagyma, Ecet, Oliva olaj, Só, Cukor A termék hűtőben tárolandó, eltartható az átvétel napjától 4 napig.
A svéd uborka évek óta a legkeresettebb savanyúságunk. Kellemes édes ízével különleges kísérője lesz nem csak a sülteknek, hanem szendvicsnek, hamburgernek, hot dognak is! Összetevők: uborka, vöröshagyma, cukor, ecet, só, fűszerek, na-benzoát, borkén. Az üveget visszavárjuk :)
Kedvelt svéd uborka savanyúságunk kisüvegben, egy családi étkezésre elegendő mennyiségben. Gyakran megesik velünk, hogy a "nagy" 720ml-es üvegnyi savanyúság nem fogy el egy étkezés alatt, a megmaradt finomság pedig heteken át a hűtőben várja, hogy újra asztalra kerüljön. Ezzel a kiszereléssel nem lesz ilyen gond, úgy terveztük, hogy egy étkezés alkalmával kényelmesen elég legyen és elfogyjon! Összetevők: uborka, hagyma, ecet, só, édesítőszer, fűszerek, Nabenzoát, borkén Nettó tömeg 300gr.