Ez a fűszerkeverék sok évvel ezelőtt készült, azóta minden évben csinálok belőle. Húsok, halak, saláták zöldségek, egytálételek és más egyéb ennivaló fúszerezésére is alkalmas. Összetevók: borsikafű, turbolya, bazsalikom, rozmaring, oregánó,lestyán, koriandermag, medvehagyma,só
Oregáno,majoranna,bazsalikom,borsikafű,kakukkfű,rozmaring keveréke. Nemcsak olasz ételekhez ajánlom.
A provencei fűszerkeverék halakhoz és húsételekhez is kiváló. Összetevők:bazsalikom, rozmaring, menta, oregánó,majoranna,borsikafű,édeskömény,ánizs,koriandermag,levendulavirág,só
Fűszernövény, gyógynövény, illatnövény. A hús, a sajt, a levesek, a mártások ízesítésére használjuk
Rozmaringos fűszerkeverék. Összetevők: rozmaring,fokhagyma.gyömbér,kakukkfű, citromhéj,só. Húsokhoz, zöldségekhez is használható. (Sült kacsa nagyon finom vele)
Zatar fűszerkeverék A határt humusz és friss saláták ízesítésére használják, de lehet szórni húsokra, sajtokra, sütés előtt kenyértésztára. Nagyon különlegessé teheti az egyszerű sült krumplit, csirkét. Összetevők: szumák,kakukkfű, szezámmag,himalájai só,majoranna,oregano.