A népszerű, édes Gála fajtának egy télálló, nagyobb szemű változata. 5 kg-os kiszerelésben, papírtáskában.
Több fajta almát is megkóstólnál? Nincs még kedvenced, vagy csak szereted a változatosságot? Akkor neked is ajánljuk az új vegyes almaválogatásunkat! A papírtáskában az aktuálisan kapható almafajtáinkból válogatunk 4-5 félét, így az a szezon során folyamatosan változik a készletünktől függően.
5 kg saját termesztésű Rozela alma strapabíró papírtáskában. Gyümölcse közepes méretű, húsa közepesen kemény, lédús. Íze rendkívül zamatos, kellemes illatú. Az édesebb fajták kedvelőinek ajánljuk!
Nevezhetnénk gyümölcsbőrnek is. Főzött alma pürésítve és szárítva. Ha savanykás almából készül, akkor cukrot is tartalmaz! 50g kiszerelésbe csomagolva. Tartósitószert nem tartalmaz! Gyerekeknek rágógumi helyett ajánljuk.
Alma szeletelve és száritva. Csipsz édesen. :) Tarósítószert nem tartalmaz! 100g
Nap érlelte meggy, cseresznye és szilva magmentesen aszalva. Tartósítószert nem tartalmaz!
Aszalt szilva 100g Magozott szilva, tartósítószert nem tartalmaz. Saját, vegyszermentes szilvából készült.
Kedvenc Stanley szilvából készült aszalvány, kiválló csemege...Kiszerelés 100 g-os tasak.
Magozott szilva, tartósítószert nem tartalmaz. Saját, vegyszermentes szilvából. 500g/csomag
Aszalt szilva 100 g Magozott, egész szilvaszemek. Kemencés aszalóházban készült. Tartósítószert és egyéb hozzáadott anyagot nem tartalmaz.
100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről. De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás? Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben. A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? - Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent. A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.
100% liofilizált gyümölcsökből álló vegyes válogatás. Banán, szamóca, szilva, sárgabarack szeletek. 30 g-os kiszerelés