Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%

Tejtermékek

Áfonyás ivójoghurt

Áfonyalekvárral készült finom iható joghurt. 

430 Ft / db
1.23 Ft/g

Áfonyás joghurt ,nagy

Tehéntejből készült áfonyalekváros finomság.

650 Ft / db
1.3 Ft/g

Áfonyás joghurt, kicsi

Tehéntejből, hagyományos technológiával készült termék, áfonyás ízesítéssel. 

290 Ft / db
1.16 Ft/g

Barackos ivójoghurt

Házi baracklekvárral készült finom iható joghurt. 

430 Ft / db
1.23 Ft/g

Barackos joghurt, kicsi

Tehéntejből készült barack ízesítésű finimság.

290 Ft / db
1.16 Ft/g

Barackos joghurt, nagy

Tehéntejből készült barack ízesítésű finomság nagy kiszerelésben.

650 Ft / db
1.3 Ft/g

Chilis sajt

Tehéntejből készült, chilipaprikával ízesített sajt. Minden guriga egyenként, kézzel készül ezért mind más súlyú.

980 Ft / db
3 Ft/db

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1125 Ft / 25dkg
4500 Ft/kg

Diós sajt, guriga

Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.

980 Ft / db
2.8 Ft/g

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

675 Ft / 15dkg
4500 Ft/kg

Fél éves érlelésű kecskesajt

Fél éves érlelésű kézműves kecskesajt! A hosszas érési időnek köszönhetően, könnyebben emészthető és  keményebb a friss sajtokhoz képest!

1750 Ft / db
70 Ft/dkg

Fokhagymás krémsajt

Tehéntejből készült, fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített kenhető termék.

490 Ft / db
2.45 Ft/g