Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Konyhakész

Fermentált dinnyehéj 370 ml

Tartalma: dinnyehéj, víz, fokhagyma, só, kapor 370 ml

1200 Ft / db
3.24 Ft/ml
...

Fermentált fokhagymás cukkini 195 gr

Fermentált fokhagymás cukkini  195 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, bio fokhagyma, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2300 Ft1500 Ft / üveg
7.69 Ft/g
...

Fermentált füstös répa 195 gr

Füstös fermentált répa A répák vékony szeletekre vannak vágva, természetes (vegán) füsttel ízesítve.    Ajánlom szendvicsfeltétnek, de fogyaszthatjuk savanyúságként, vagy salátába keverve. Ízletes egytálétel összetevője lehet rizzsel, kölessel vagy hajdinával keverve.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Összetevők: bio sárgarépa, energetizált víz, tiszta só, természetes folyékony füst.   

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g
...

Fermentált Immunbomba 195 gr

Fermentált Immunbomba 195 gr/ üveg Összetevők: káposzta, sárgarépa, jégcsap retek, póréhagyma, tiszta energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.    Tudtátok, hogy a fermentálás egy ősi savanyítási eljárás? Nem egy új gasztrohóbortról van szó, hiszen az ősmagyarok is erőszeretettel használták ezt a tartósítási eljárást. Aztán sajnos idővel, az ecettel való savanyítás átvett a helyét, mind idő, mind költséghatékonyabb eljárás lévén, hiszen így hatalmas mennyiségeket lehet előállítani gyorsan. Nem kell heteket várni, mint a tejsavas erjesztésnél (fermentálásnál). A két eljárás a beltartalom tekintetében össze sem hasonlítható. Az ecet sav lévén letarol mindent, míg a fermentáció pedig egy olyan kémiai folyamat, melyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. A meginduló erjedési folyamatok alapja mikroorganizmusok megléte. Ezek a jótékony baktériumok az általuk előállított, vagy a már a táplálékban benne lévő enzimek (fermentumok) segítségével viszik végbe az erjedést. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Semmiképp nem lenne alkalmas nagyipari körülmények között történő gyártásra. Minden fermentált étel ,,ÉlŐ ÉTEL'' lesz.  Váljon egészségetekre! 

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g
...

Fermentált szárzeller 195 gr

Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, víz, tiszta só (Ági).      Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g
...

Fermentált Tavaszi Vegyes 500 gr

Fermentált Tavaszi Vegyes Savanyúság 500 gr/ üveg Összetevők: karfiol, szárzeller, sárgarépa, pritamin paprika, retek, vöröshagyma, energetizált víz,  gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  (Minden zöldseg vegyszermentes gazdálkodásból származik.)   Tudtátok, hogy a fermentálás egy ősi savanyítási eljárás?  Nem egy új gasztrohóbortról van szó, hiszen az ősmagyarok is erőszeretettel használták ezt a tartósítási eljárást. Aztán sajnos idővel, az ecettel való savanyítás átvett a helyét, mind idő, mind költséghatékonyabb eljárás lévén, hiszen így hatalmas mennyiségeket lehet előállítani gyorsan. Nem kell heteket várni, mint a tejsavas erjesztésnél (fermentálásnál). A két eljárás a beltartalom tekintetében össze sem hasonlítható. Az ecet sav lévén letarol mindent, míg a fermentáció pedig egy olyan kémiai folyamat, melyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. A meginduló erjedési folyamatok alapja mikroorganizmusok megléte. Ezek a jótékony baktériumok az általuk előállított, vagy a már a táplálékban benne lévő enzimek (fermentumok) segítségével viszik végbe az erjedést. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Semmiképp nem lenne alkalmas nagyipari körülmények között történő gyártásra. Minden fermentált étel, a fermentálási eljárásnak köszönhetően, ,,ÉLŐ ÉTEL'' lesz.  Váljon egészségetekre! 

3800 Ft3500 Ft / üveg
7 Ft/g
...

Fermentált üdítő

Kézműves termék. A fermentált üdítő, tejsavas erjesztéssel készül, mint a szintén népszarű fermentált zöldségek, csak itt a folyamatot nem tartósításra használjuk, hanem a gyümölcsökben lévő értékes hatóanyagok kinyerésére. Az üdítő enyhén savanykás ízvilágú, mégis gyümölcsös, enyhén buborékos.  Szigorúan hűtve tárolandó és 3-4 napon belül el kell fogyasztani.  Jótékony hatásai: kiváló bélflóra támogató, hiszen a tejsavas erjesztésnek köszönhetően számos jótékony baktériumot  tartalmaz Rendkívűl jó szomjoltó Immunerősítő Hidratáló                                 

2300 Ft / üveg
3 Ft/üveg
...

Fermentált Vitaminbomba 200 gr

Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, energetizált víz, tiszta só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel. 

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Füge gyümölcsecet 250 ml

Füge gyümölcsecet 250 ml Összetevők: vegyszermentesen termesztett füge, ivóvíz, cukor A fügeecet különösen jól harmonizál az olyan édeskés olajokkal, mint a mandula olaj, a mogyoróolaj, vagy akár az olívaolaj. Fügeecetünk saláták, szószok és húsok, különösen mediterrán étkek végső ízesítésére kiválóan alkalmas. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.

2395 Ft / üveg
9580 Ft/l

Füge lekvár

Füge lekvár.A füge vitaminokat, és értékes,a vérképzést segítő ásványi anyagokat tartalmaz Összetevók: füge,cukor,pektin,citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz.

1350 Ft / db
6367.92 Ft/l

Fügelekvár 212 ml.

1300 Ft / db
1300 Ft/db

Fügelekvár 370 ml.

Saját kertemben termett fügéből készült 90 % -s gyümőlcs tartalommal cukorral . Tartósítás dunsztolással.

1600 Ft / db
1600 Ft/db