Carolina Reaperből, azaz a világ legcsípősebb paprikafajtájából készülő, 100% paprikatartalmú natúr chliszósz. 100ml Csípőssége: 10/10
Tartalmaz: meggy, cukor, kávésüritmény, pektin, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! 256 ml
Különleges, harmónikus mézespuszedli. Helyi termelői mézet használunk, a környezettudatosság jegyében. Ebből az átlagosnál jóval többet teszünk bele. Teljeskiőrlésű tönkölylisztet teszünk bele, hogy egészségesebb legyen. Lágy, egyedi, saját fűszerkeveréket használunk az igazán harmónikus ízért. Eredeti vajat használunk, nem margarint. Jó választás, ha: Ajándékba szeretnél valami édességet, de nincs ötleted. Igazán egészséges finomságot szeretnél tenni a tízórai mellé, vagy a barátnős kávézáshoz. Vagy ha csak egyszerűen szereted a mézespuszedlit. Ha egy zacskóval szeretnél, vagy a viszonteladónk szeretnél lenni. Ha tőlünk vásárolsz, egy három gyermeket nevelő, magyar családot is támogatsz. Összetevők: tönkölybúzaliszt, repceméz (20%), tej, kávé, cukor, vaj, tojás, rum, szalalkáli, fűszerek. 100g termékben Energia: 1457KJ (348Kcal), Zsír: 6,2g, Szénhidrát: 70g, Fehérje: 7,1g. Diót, mogyorót nyomokban tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tartandó!
Gyakran mondjuk, hogy a kevesebb több. De néha a több még jobb! Ilyen ez a férfiasan tökéletes, markáns ízesítésű krémméz is. Igazi karakter, mely egyesíti az akácméz jótékony hatását, a rum huncutságát és a kávé élénkítő erejét. Legális kisiklás nagypapáknak. Is.
Kecskesajt, négyhagymás Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid,lilahagyma,fokhagyma,medvehagyma,újhagyma
Kellemes élesztős ízű, magas szén-dioxid termelésű kefírt készítünk teljes tejből pohárba alvasztva. 250g -os kiszerelésben
Kefír kecsketejből. Probiotikummal, prebiotikummal. Közepesen szénsavas, nagyon ízes kaukázusi típusú kefír, optimális arányban tartalmazza baktériumok, gombák keverékét.
Az ideális fehérjeforrás: kendermagfehérje A kendermag könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, gazdag fehérjeforrás. A kendermag fehérje mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. A kendermagban található fehérjék 65 %-a biologiailag aktiv globulin fehérje; edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához hasonló. (Osburn, 1992). A kendermag fehérje különösen ajánlott erős fizikai igénybevétel, sportolás esetén, fejlődő szervezetek, valamint vegán vagy vegetariánus életmódot folytatók számára. Felhasználási javaslatok: A kendermagból kinyert nyers proteint fogyaszthatjuk folyadékban (növényi tejben, gyümölcs- vagy zöldséglében) elkeverve, adagolhatjuk turmixhoz, müzlihez, de kenyérbe vagy süteménybe is süthető. Átlagos tápérték 100g termékben NRV** NRV / % adag (40g*) Energiatartalom 1452 kJ/ 347 kcal 2400kcal*** 5,7%* Zsírok 11g 81g*** 5,4%* ·amiből telített zsírsavak 1g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 1g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 9,1g Szénhidrát 4g 337g*** ·amiből cukor 4g Rostok 18g 30g 24%* Fehérje 49g 91g*** 21,5%* Só 0 g Mikroelem tartalom mg/100g NRV** NRV / % adag (40g*) Vas 28 14 mg 50 % Magnézium 928 375 mg 62 % Foszfor 2260 700 mg 80 % Kálium 1339 2000 mg 27 % Cink 15,4 10 mg 62 % Réz 2,4 1 mg 97 % Mangán 18,4 2 mg 370 % * 40 g napi adag fogyasztása esetén (4 evőkanál) ~330 Ft /nap *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: NYERS KENDERMAG FEHÉRJE 50% (Bio kendermagból gyártott, finomra őrölt kendermag préselvény, 50% teljes értékű, nyers fehérjetartalomú por) Napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó. Származási ország: Magyarország/EU Gluténmentes ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
A természetes életelixír: kendermagolaj 250 ml A kendermag olajat tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olajnak, mivel ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, és az emberi szervezet megfelelő anyagcseréjéhez éppen ez az arány szükséges (Erasmus, 1993; Wirthshafter, 1995; Deferne és Pate, 1996). Hideg sajtolással állítják elő. Könnyen felszívódó, könnyen emészthető olaj. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat tartalmaz és E-vitamint. Egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai: A Hempity kendermag JÓOLAJ gazdag E-vitaminban*. E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g alfa- linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el. Külsőleg hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő zsírsavarány, és mivel több Omega-6-ot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk, szükséges az Omega-3 bevitele. Ezért erősen ajánlott a kendermagolaj mindennapi fogyasztása. Felhasználása: Hevíteni tilos, sütéshez, főzéshez nem javasoljuk. Levesekhez tálaláskor, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez keverhetjük, vagy magában is fogyasztható. Kellemes, mogyorós, diós ízvilág jellemzi. A kendermagolaj zsírsavösszetételének (%) összehasonlítása más növényfajokéval (Kralovánszky és Mathné-Shill 1994 alapján) zsírsavak növényi olajok pálmamagolaj olivaolaj földimogyoróolaj gyapotmagolaj napraforgóolaj repceolaj szójaolaj búzacsíraolaj kukoricacsíraolaj tökmagolaj lenmagolaj kendermagolaj Palmitinsav (C16:0) 8 12 10 22 7 4,5 10 7 10,5 16 7 5,6 Palmitolajsav (C16:1) - 1,5 - 2 - 0,3 - - 0,5 1 - 0,3 Sztearinsav (C18:0) 3 2,5 3 5 5 1,3 4 1 2,5 5 4 2,6 Olajsav (C18:1ω9) 14 76 55 19 23 58 21 20 32,5 24 18 11 Linolsav (C18:2ω6) 3 7,5 25 50 63 24 56 52 52 54 14 59 Linolénsav (C18:3ω3) 0 1 0 0 1 9 8 10 1 1 58 19 Arachidinsav (C20:0) 0 0,5 2 1 1 0,5 1 0 0,5 0 0 1,9 SDA-ból és GLA-ból a delta-6-deszaturáz enzim közreműködésével prosztaglandinok jönnek létre; a GLA a linolból-, az SDA pedig a LNA-ból. A prosztaglandinok hormonhatású vegyületek, amelyek az egész szervezetben előfordulnak. Többek között a túlérzékenységi (allergiás) reakcióknál, a gyulladásoknál válnak szabaddá, és mint hírvivőanyagok szerepet játszanak a fájdalmak és a láz kialakulásában. Az ω6 és az ω3 esszenciális zsírsavak aránya nagyon fontos a prosztaglandinok bioszintéziséhez, és ezáltal az élettani funkciók megfelelő működéséhez. Az egészséges egyensúlyt biztosító arány 1:1 és 1:4 között van. Leson (2006) fajtaspecifikus ω6/ω3 értékeket közölt Kanadában termesztett fajták olajában. Mindegyik fajtában megfelelő az arány. Simopoulos (2000) még szűkíti ezt az intervallumot 2:1 és 3:1 közé, ami a mediterrán és a japán étrendben előforduló arány, ahol a szív és a koszorúér megbetegedések gyakorisága a legalacsonyabb. A lenolajban fordított az arány. A linolénsav tartalma közel 60%-os, a GLA és SDA teljesen hiányoznak, és a linolsav csak 14 %-ban van jelen. Az ALA többlete a linolsavból képződő ω6 metabolitok hiányát okozza, és ezzel megzavarhatja a zsírsav anyagcsere egyensúlyát. A kenderolaj fogyasztásánál ilyen helyzet nem következik be, mivel a verseny a delta-6 deszaturázért felelős GLA és SDA jelenlétével áthidalható, és a kedvező ω6/ω3 aránya lehetővé teszi mind a két esszenciális zsírsav megfelelő koncentrációját a metabolikus folyamatok számára (Callaway, 2009). Átlagos tápérték 100 ml termékben napi szükséglet napi adag 20 ml* Energiatartalom 3404kJ/ 828 kcal 2400kcal*** 7%* Zsírok 92g 81g*** 23%* ·amiből telített zsírsavak 8g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 10,9g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 72,4g ·amiből Omega-3 17,8g ALA 16,7g 2g** 167%* SDA 1,1g ·amiből Omega-6 54,5g LA 50,9g 4g** 254%* GLA 3,6g Szénhidrát 0g ·amiből cukor 0g 0g Rostok 0g Fehérje 0g Só 0g * 20 ml napi mennyiség fogyasztása esetén (1-3 evőkanál) ~280 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: kendermagból hideg sajtolással nyert kendermagolaj Tárolás: Napfénytől távol, hűvös helyen tartandó. Származási hely: MAGYARORSZÁG
A természetes életelixír: kendermagolaj (500 ml) A kendermag olajat tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olajnak, mivel ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, és az emberi szervezet megfelelő anyagcseréjéhez éppen ez az arány szükséges (Erasmus, 1993; Wirthshafter, 1995; Deferne és Pate, 1996). Hideg sajtolással állítják elő. Könnyen felszívódó, könnyen emészthető olaj. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat, ásványi anyagokat és gazdag E-vitamintban. Egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai: A Hempity kendermag JÓOLAJ gazdag E-vitaminban*. E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g alfa- linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el. Külsőleg hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő zsírsavarány, és mivel több Omega-6-ot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk, szükséges az Omega-3 bevitele. Ezért erősen ajánlott a kendermagolaj mindennapi fogyasztása. Felhasználása: Hevíteni tilos, sütéshez, főzéshez nem javasoljuk. Levesekhez tálaláskor, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez keverhetjük, vagy magában is fogyasztható. Kellemes, mogyorós, diós ízvilág jellemzi. A kendermagolaj zsírsavösszetételének (%) összehasonlítása más növényfajokéval (Kralovánszky és Mathné-Shill 1994 alapján) zsírsavak növényi olajok pálmamagolaj olivaolaj földimogyoróolaj gyapotmagolaj napraforgóolaj repceolaj szójaolaj búzacsíraolaj kukoricacsíraolaj tökmagolaj lenmagolaj kendermagolaj Palmitinsav (C16:0) 8 12 10 22 7 4,5 10 7 10,5 16 7 5,6 Palmitolajsav (C16:1) 1,5 2 0,3 0,5 1 0,3 Sztearinsav (C18:0) 3 2,5 3 5 5 1,3 4 1 2,5 5 4 2,6 Olajsav (C18:1ω9) 14 76 55 19 23 58 21 20 32,5 24 18 11 Linolsav (C18:2ω6) 3 7,5 25 50 63 24 56 52 52 54 14 59 Linolénsav (C18:3ω3) 0 1 0 0 1 9 8 10 1 1 58 19 Arachidinsav (C20:0) 0 0,5 2 1 1 0,5 1 0 0,5 0 0 1,9 SDA-ból és GLA-ból a delta-6-deszaturáz enzim közreműködésével prosztaglandinok jönnek létre; a GLA a linolból-, az SDA pedig a LNA-ból. A prosztaglandinok hormonhatású vegyületek, amelyek az egész szervezetben előfordulnak. Többek között a túlérzékenységi (allergiás) reakcióknál, a gyulladásoknál válnak szabaddá, és mint hírvivőanyagok szerepet játszanak a fájdalmak és a láz kialakulásában. Az ω6 és az ω3 esszenciális zsírsavak aránya nagyon fontos a prosztaglandinok bioszintéziséhez, és ezáltal az élettani funkciók megfelelő működéséhez. Az egészséges egyensúlyt biztosító arány 1:1 és 1:4 között van. Leson (2006) fajtaspecifikus ω6/ω3 értékeket közölt Kanadában termesztett fajták olajában. Mindegyik fajtában megfelelő az arány. Simopoulos (2000) még szűkíti ezt az intervallumot 2:1 és 3:1 közé, ami a mediterrán és a japán étrendben előforduló arány, ahol a szív és a koszorúér megbetegedések gyakorisága a legalacsonyabb. A lenolajban fordított az arány. A linolénsav tartalma közel 60%-os, a GLA és SDA teljesen hiányoznak, és a linolsav csak 14 %-ban van jelen. Az ALA többlete a linolsavból képződő ω6 metabolitok hiányát okozza, és ezzel megzavarhatja a zsírsav anyagcsere egyensúlyát. A kenderolaj fogyasztásánál ilyen helyzet nem következik be, mivel a verseny a delta-6 deszaturázért felelős GLA és SDA jelenlétével áthidalható, és a kedvező ω6/ω3 aránya lehetővé teszi mind a két esszenciális zsírsav megfelelő koncentrációját a metabolikus folyamatok számára (Callaway, 2009). Átlagos tápérték 100 ml termékben napi szükséglet napi adag 20ml* Energiatartalom 3404kJ/ 828 kcal 2400kcal*** 7%* Zsírok 92g 81g*** 23%* ·amiből telített zsírsavak 8g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 10,9g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 72,4g ·amiből Omega-3 17,8g ALA 16,7g 2g** 167%* SDA 1,1g ·amiből Omega-6 54,5g LA 50,9g 4g** 254%* GLA 3,6g Szénhidrát 0g ·amiből cukor 0g 0g Rostok 0g Fehérje 0g Só 0g * 20-30 ml napi mennyiség fogyasztása esetén (2-3 evőkanál) ~220-330 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: Kendermagból hideg sajtoltolással nyert kendermagolaj Tárolás: Napfénytől távol, hűvös helyen tartandó. Származási hely: MAGYARORSZÁG ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
Paraszt kenyerenünket megbolondítottuk kendermaggal. A kendermag egy superfood, ásványianyag-tartalma miatt. 800g-os Összetevők: kendermag, víz, liszt, parajdi só