Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kriskó Sajtműhely

Kriskó Sajtműhely

"A Kriskó Sajtműhely egy családi vállalkozás Rábcakapin. Családunk több generáció óta foglalkozik mezőgazdássággal, szarvasmarha tenyésztéssel. Falunkban hagyománya van a tejtermelésnek és feldolgozásnak. Ezeken az alapokon indult el a mi vállalkozásunk is. Első sajtjainkat 2011-ben készítettünk előbb a család majd barátaink örömére, szükségleteire. 2014 tavaszától kistermelőként értékesítjük termékeinket. Kistermelői sajtjainkhoz teljes tehéntejet használunk fel, melyeket hagyományos módon készítünk. Minden érdeklődőt, sajtkedvelőt szeretettel várunk, egy kis kóstolásra - ha akad a háznál, borra - néhány jó szóra...

Termékek

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1125 Ft / 25dkg
4500 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

675 Ft / 15dkg
4500 Ft/kg

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

700 Ft / 25dkg
2800 Ft/kg

Hagyományos házi tejföl

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl. 250 g os kiszerelésben.

400 Ft / 25dkg
160 Ft/dkg

Hagyományos házi túró

Hazánkban legelterjedtebb túró fajta, igazi hungarikum. Más néven Rögös túró, Tehén túró, Savanyú túró vagy csak egyszerűen Túró. A tejet állni hagyjuk, megalszik, majd az aludttej kimelegítésével egy hófehér színű, rögös állományú túrót kapunk. Kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Használható sósan túrós tésztához vagy édesen süteményekhez palacsintához is.

650 Ft / 50dkg
1300 Ft/kg

Isonzó félkemény sajt

Isonzó pasztőrözött teljes tehéntejből készült, 2 - 3 hónapig érlelt, félkemény sajt. Kérge sima, egyenletes, a sajt színe elefántcsont sárga, állaga kemény, sajttésztája zárt. Aromás, ízű ami az érés előrehaladtával majd erősödik fog. A konyhában sokoldalúan felhasználható, mind előételként, mind pedig főfogáskén, jól reszelhető és vágható. Az olasz montasio ihlette, de valójában ízig vérig kriskó sajt.

1125 Ft / 25dkg
4500 Ft/kg

Joghurt 250g

Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes ízben valamint natúr joghurtként is.

300 Ft / db
1200 Ft/kg

Kefír

Kellemes élesztős ízű, magas szén-dioxid termelésű kefírt készítünk teljes tejből pohárba alvasztva. 250g -os kiszerelésben

300 Ft / db
1200 Ft/kg

Kérmsajtos batyú

Parenyica tészta ízesített krémsajt töltve. A karakteres ízvilág miatt valódi sajt különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton túl a lila hagyma adja, ráadás ként még bükkfán van füstölve.

850 Ft / db
850 Ft/kg

Miklós deák csemegéje

Cseddározással, tehéntejből készült tömör állományú, kemény sajt. Érlelési ideje meglehetősen hosszú, 6-12 hónapig tart. Nevét az Oxfordi Egyetem feljegyzéseiben Nicolaus de Hungariaként, azaz Magyarországi Miklósként szereplő diákról kapta. Aki az első Angliában tanuló magyar diák lehetett.

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Óvári Jellegű érlelt sajt

Móvári: Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.    

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Sajttálak

1800 Ft / db
3600 Ft/kg