Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Kriskó Sajtműhely

Kriskó Sajtműhely

"A Kriskó Sajtműhely egy családi vállalkozás Rábcakapin. Családunk több generáció óta foglalkozik mezőgazdássággal, szarvasmarha tenyésztéssel. Falunkban hagyománya van a tejtermelésnek és feldolgozásnak. Ezeken az alapokon indult el a mi vállalkozásunk is. Első sajtjainkat 2011-ben készítettünk előbb a család majd barátaink örömére, szükségleteire. 2014 tavaszától kistermelőként értékesítjük termékeinket. Kistermelői sajtjainkhoz teljes tehéntejet használunk fel, melyeket hagyományos módon készítünk. Minden érdeklődőt, sajtkedvelőt szeretettel várunk, egy kis kóstolásra - ha akad a háznál, borra - néhány jó szóra...

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

Borsos Kapista

1605 Ft / dkg
6420 Ft/kg

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg

Diós bazsalikomos rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán.

1375 Ft / dkg
5500 Ft/kg

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

2025 Ft / dkg
8100 Ft/kg

Eitler mester sajtja

Rábcakapin az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával működött az üzem. Az egykori Rábckapi sajtmesterről neveztük el a raclette tipusú sajtunkat. A legenda szerint a 18 században

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

860 Ft / dkg
5733.33 Ft/kg

Fokhagymás rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar származású.

1435 Ft / dkg
5740 Ft/kg

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

900 Ft / dkg
3600 Ft/kg

Görög saláta sajt

Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.

950 Ft / dkg
3800 Ft/kg

Hagyományos házi tejföl 250 g

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl. 250 g os kiszerelésben.

575 Ft / dkg
2300 Ft/kg

Hagyományos házi tejföl 500 g

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl. 250 g os kiszerelésben.

1150 Ft / dkg
2300 Ft/kg

Hagyományos házi túró 500 g

Hazánkban legelterjedtebb túró fajta, igazi hungarikum. Más néven Rögös túró, Tehén túró, Savanyú túró vagy csak egyszerűen Túró. A tejet állni hagyjuk, megalszik, majd az aludttej kimelegítésével egy hófehér színű, rögös állományú túrót kapunk. Kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Használható sósan túrós tésztához vagy édesen süteményekhez palacsintához is.

1000 Ft / dkg
2000 Ft/kg