Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Helyi 1%
Kezdőlap Termelőink Kriskó Sajtműhely

Kriskó Sajtműhely

"A Kriskó Sajtműhely egy családi vállalkozás Rábcakapin. Családunk több generáció óta foglalkozik mezőgazdássággal, szarvasmarha tenyésztéssel. Falunkban hagyománya van a tejtermelésnek és feldolgozásnak. Ezeken az alapokon indult el a mi vállalkozásunk is. Első sajtjainkat 2011-ben készítettünk előbb a család majd barátaink örömére, szükségleteire. 2014 tavaszától kistermelőként értékesítjük termékeinket. Kistermelői sajtjainkhoz teljes tehéntejet használunk fel, melyeket hagyományos módon készítünk. Minden érdeklődőt, sajtkedvelőt szeretettel várunk, egy kis kóstolásra - ha akad a háznál, borra - néhány jó szóra...

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

Csípős rétes sajt

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Lukachilinek érte.

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

1500 Ft / 25dkg
6000 Ft/kg

Eitler mester sajtja

Rábcakapin az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával működött az üzem. Az egykori Rábckapi sajtmesterről neveztük el a raclette tipusú sajtunkat. A legenda szerint a 18 században

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

675 Ft / 15dkg
4500 Ft/kg

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

775 Ft / 25dkg
3100 Ft/kg

Görög saláta sajt

Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.

825 Ft / 25dkg
3300 Ft/kg

Hagyományos házi tejföl 250 g

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl. 250 g os kiszerelésben.

450 Ft / 25dkg
1800 Ft/kg

Hagyományos házi tejföl 500 g

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl. 250 g os kiszerelésben.

900 Ft / 50dkg
1800 Ft/kg

Hagyományos házi túró 500 g

Hazánkban legelterjedtebb túró fajta, igazi hungarikum. Más néven Rögös túró, Tehén túró, Savanyú túró vagy csak egyszerűen Túró. A tejet állni hagyjuk, megalszik, majd az aludttej kimelegítésével egy hófehér színű, rögös állományú túrót kapunk. Kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Használható sósan túrós tésztához vagy édesen süteményekhez palacsintához is.

750 Ft / 50dkg
1500 Ft/kg

Isonzó félkemény sajt

Isonzó pasztőrözött teljes tehéntejből készült, 2 - 3 hónapig érlelt, félkemény sajt. Kérge sima, egyenletes, a sajt színe elefántcsont sárga, állaga kemény, sajttésztája zárt. Aromás, ízű ami az érés előrehaladtával majd erősödik fog. A konyhában sokoldalúan felhasználható, mind előételként, mind pedig főfogáskén, jól reszelhető és vágható. Az olasz montasio ihlette, de valójában ízig vérig kriskó sajt.

1250 Ft / 25dkg
5000 Ft/kg

Joghurt 250g

Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes ízben valamint natúr joghurtként is.

350 Ft / db
1400 Ft/kg

Kapista Sajt

Klasszikus eljárással készül, fenyő deszkán, min. 8 hétig érlelt félkemény sajt. Kellemesen zamatos, telt, enyhén sós ízű, jól vágható, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomló állományú. Nem csak nevében tér el az ismert trappista sajttól hanem ízében és lyukazottságában is

1375 Ft / 25dkg
5500 Ft/kg