Füge gyümölcsecet 250 ml Összetevők: vegyszermentesen termesztett füge, ivóvíz, cukor A fügeecet különösen jól harmonizál az olyan édeskés olajokkal, mint a mandula olaj, a mogyoróolaj, vagy akár az olívaolaj. Fügeecetünk saláták, szószok és húsok, különösen mediterrán étkek végső ízesítésére kiválóan alkalmas. A benne lévő vitaminok, ásványok és nyomelemek jótékonyan hatnak a szervezetre, és ebben a formában fogyasztva igazi élvezetet jelentenek. Antibakteriális, belsőleg tisztító hatása van, és segít egyensúlyba hozni a szervezet pH értékét.
Vörös borecet / Red wine-vinegar 200 m Vörösborecetünk vegyszermentesen termesztett otello szőlőből, biológiai erjesztéssel készül. Kb. 6 % ecetsavat tartalmaz, lágy kellemes aromájú. A vörösborecet számos jótékony hatással bír: antioxidánsokban gazdag, de nátriumban, zsírban és koleszterinben szegény. Évszázadokon keresztül univerzális gyógyszerként volt használatos. Jól illik a zöldekhez, gyümölcsökhöz, tésztákhoz. Sóhelyettesítőként is bevethető. Összetevők: szőlő, cukor, ivóvíz
720 ml Összetevők: paprika, ecet, só,cukor,,olaj, fűszerek Hőkezeléssel tartósítva, tartósítószert nem tartalmaz.
Ecetes cékla nettó súly: 430g Összetevők: cékla, víz, cukor, só, ecet, fűszerek, Vegyszermentes zöldségből készült savanyúság, tartósítószer nélkül. Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó.
Paprika savanyúság, megy vegyszermentesen termesztett 2 féle paprikából készült. Összetevők: Paprika, Ecet, Cukor, Só, Koriander, Mustármag, Borkén
Édes Meli Paprikakrémünk nem a csípős íz kedvelőinek készült. E termékünk csupán egy egyszerű paprikakrám, ami kiegészíti a mindenapjaink étkét. Ajánljuk levesekhez, pörköltekhez, szedvicsekhez és mindenféle magyaros ételekhez! Összetevől: Kápiaparika, csípős paprika, só
Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez a orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint
Házi adalékmentes, 10% cukortartalmú 90%gyümölcsöt tartalmazó lekvár. 220ml Felbontás után hűtőben tartandó.
Házi adalékmentes, 10% cukortartalmú 90%gyümölcsöt tartalmazó lekvár, fele-fele arányban eper-rebarbarával. 220ml Felbontás után hűtőben tartandó.
Eperből készült, rostos, adalékmentes, csökkentett cukortartalmú, 1:5 arányban higítható szörp.500ml Visszaváltható üveg 100.-Ft.
Gyümölcsszörp Összetevők:eperlé, víz, cukor, citrom, citromsav 500 ml Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó! Nem tartalmaz tartósítószert, aromát, ízfokozót és mesterséges szinezéket. Biztosan már sokféle szörpöt kóstoltál, de az szinte biztos, hogy a házi a legfinomabb, már csak azért is, mert abba szívünk minden szeretetét is beletesszük.
Az eper üde íze, a nyárba hajló zsongás sokat ígérő illata, a méz diszkrét karaktere egybeolvadnak ebben a párosban. Üvegbe zárt rózsaszín tava.