Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

RenKa

Illatok, ízek, színek RenKától 

Kiss-Szabó Renáta vagyok. 

A RenKa egy különleges, kézműves világ a Fertő-part szívéből. 2020 óta készítem termékeimet saját kertem gyógy- és fűszernövényeiből, ötvözve a természet tisztaságát modern tartósítási eljárásokkal.

Fűszereim, teáim, fűszersóim, liofilizált termékeim a természet szeretetéről és a fenntartható kertészkedés öröméről szól.


FAGYASZTVA SZÁRÍTÁS - a JÖVŐ ízei

A tartósításban a legmodernebb technológiát, a liofilizálást (fagyasztva szárítást) alkalmazom. Ez az eljárás megőrzi a zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények valódi ízét, állagát és tápanyagtartalmát - természetesen, tartósítószer nélkül. Egyedi roppanós termékeim Frozen crispy néven találhatók meg - legyen szó almáról, cékláról vagy mentáról. 


TERMÉSZETESEN FENNTARTHATÓAN

Kertemet vegyszermentesen gondozom, gyógy- és fűszernövényeim pedig nemcsak illatos társaim a mindennapokban, hanem alapanyagai a:

  • mentateakeverékeimnek
  • fűszersóimnak

A gyümölcsöket és a zöldségeket is lehetőség szerint saját és hazai termesztésből választom, így minden RenKa termék valóban egy csepp a Fertő-part színes világából.


A TÖRTÉNETEM

A kert számomra nem munka - életforma. Már gyerekkoromban is természetes volt számomra föld illata, a növények gondozása. A családom öröksége vezetett el odáig,  hogy kertészmérnökként végeztem a Kecskeméti Kertészeti Főiskolán. Példaképen Gyulai Iván, akinek fenntartható kertművelési módszereit igyekszem a saját kertemben is alkalmazni.

A RENKA márka a régi álmom megvalósulása: egy illatos, gyógyító, ízekkel teli világ - neked, tőlem, szeretettel.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

FŰSZERSÓ fertei zelleres

100 % liofilizált (fagyasztva szárított) fűszernövényeből (fertei zeller), parajdi sóból készült fűszersó adalékmentes, vegán, vega, paleo  

2200 Ft / db
44 Ft/g

FŰSZERSÓ fokhagymás

Fűszersó fokhagymás 40 gr 100 % fagyasztva szárított hazai fokhagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
44 Ft/g

FŰSZERSÓ medvehagymás

100 % fagyasztva szárított medvehagymából és parajdi sóból készült fűszersó, amely adalékmentes, vegán, vega, paleo Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2200 Ft / db
55 Ft/g

Liofilizált alma

100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / tasak
66.67 Ft/g

Liofilizált málna

Liofilizált málna 100 % fagyasztva szárított málna darabok, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz,  müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni.  Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / tasak
66.67 Ft/g

Liofilizált szamóca

100 % fagyasztva szárított szamóca szeletek, 20 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz,  müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni.  Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / tasak
100 Ft/g

narancsos répa ÉTCSOKIS

Fedezd fel a sárgarépából készült egészséges finomságot! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A sárgarépa és a gzdag narancsolaj, a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. A fenséges étcsokoládé bevonat a Harrer cukrszda és csokoládéműhely kitűnő alapanyagából és szakértelmével készült. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Gyönyörű sárga szín: Az élénk, napfényes szín garantálja, hogy nemcsak finom, hanem vizuálisan is vonzó lesz a snack. Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat!

1800 Ft / tasak
18 Ft/g

narancsos répa NATÚR

Fedezd fel a sárgarépából készült egészséges finomságot! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A sárgarépa és a gzdag narancsolaj, a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Gyönyörű sárga szín: Az élénk, napfényes szín garantálja, hogy nemcsak finom, hanem vizuálisan is vonzó lesz a snack. Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat!

1300 Ft / tasak
13 Ft/g

narancsos répa TEJCSOKIS

Fedezd fel a sárgarépából készült egészséges finomságot! Képzeld el, hogy a napi rohanásban is élvezheted a tápláló, energiadús finomságokat – mindezt helyi alapanyagokból, természetes összetevőkkel! A sárgarépa és a gzdag narancsolaj, a természetes cukor és szőlőcukor tökéletes egyensúlyt alkotnak, hogy a nap bármelyik pillanatában feltöltődj energiával. A fenséges tejcsokoládé bevonat a Harrer cukrászda és csokoládéműhely kitűnő alapanyagából és szakértelmével készült. Miért válaszd? Tápláló és egészséges: Az aszalt és áztatott sárgarépa nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Energizáló: A szőlőcukor gyors energiát ad, ideális választás tízóraira, edzés előtt, vagy edzés után Tökéletes választás, ha nincs időd étkezni: Ha rohanásban vagy és nincs időd két étkezés között, ez a termék remek alternatíva! Egy igazi finom, tápláló snack, amelyet bárhol, bármikor fogyaszthatsz – egyszerűen, gyorsan és természetesen. Adj magadnak egy kis extra energiát a naphoz, és élvezd a legjobb ízeket, amit a természet adhat!

1800 Ft / tasak
18 Ft/g