Kb. 50 dkg kiszerelésekben kapható, súlykorrekció után kerül pontosításra az ár. Termékeink tartósítószer mentesek és saját füstölőben, keményfa fűrészporral hagyományos módon füstölve készülnek.
Mangós habanero szósz az ínyencek kedvéért. Ebben a szószban tökéletes párost alkot a Habanero chili gyümölcsös íze a mangó aromájával. Íze enyhén citrusos, enyhén édes és kellemesen csípős. Kíváló kiegészítő salátákhoz, húsokhoz, vagy szendvicsekhez. Csípőssége: 4/10
Máriatövismag liszt. Gazdag biológiailag aktív anyagokban, melyeket a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz. A máriatövist a népi gyógyászat már 2000 éve használja, főleg máj és epe eredetű betegségekre. A máriatövis segíthet visszaadni az egészséget az alkohol vagy elégtelen táplálkozás következtében megkárosodott májnak is, csökkenti a gyulladást és gondoskodik a máj oxidatív stressz tűrő képességéről. Használható különböző fogások kiegészítéseként, főételekhez, kenyerekhez, kekszekhez, és más péksüteményekhez. Sütéshez 1:4 arányban használatos búzaliszttel. A máriatövisnek nagyon enyhe íze van, ezért könnyedén hozzá lehet adni akár smoothie-khoz, akár levesekhez sűrítésként Önmagában fogyasztva, 3x1 teáskanálnyi mennyiség ajánlott étkezés közben vagy joghurttal, mézzel elkeverve.
Hidegen sajtolt,szüretlen máriatövis magolaj. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony „mentőövet”. A máriatövis mag hatóanyaga a szilimarin, ami egy gyűjtőnév, több hasonló szerkezetű anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A népi gyógyászat szerint a májbetegségeknél, "ahol már semmi sem segít" biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére. Adagolás reggel éhgyomorra 1 mokkéskanálnyi , kúraszerűen. 1 kúra 50 ml, majd egy hét szünet után érdemes megismételni. Napküzben fogyasszunk sok folyadékot, így a éreganyagok könnyebben távoznak. A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből. Szűretlen olaj, ezért előfordulhat ülepedés, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Tavasszal természetes élőhelyén gyűjtjük be a friss és illatos medvehagymát. Gondosan szárítottuk, majd finoman csomagoltuk, hogy az év többi részében is élvezhető legyen zamata! Aki még nem ismeri, a fokhagymához hasonló, különleges íze van. Kiváló kiegészítője a cukkininek, sült húsoknak, pogácsáknak, lepényeknek, bagetteknek. Szárazon, fűszerként használjuk fel. Egy csomag 10 gramm szárított medvehagymát tartalmaz.
Medvehagymás Padlizsánkrém más néven Vinetta A Padlizsánt megsütöm parázson, addig míg szenes nem lesz a héja. Megtisztítás után régen fakéssel hogy a magjait ne törjük össze, napjainkban pépesre törjük. Házilag készített majonézzel dúsítjuk. Összetevők: Házi tojásnak a sárgája, mustár, napraforgó olaj, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, medvehagyma. Hűtve tárold és minél hamarabb edd meg!!!