Isonzó pasztőrözött teljes tehéntejből készült, 2 - 3 hónapig érlelt, félkemény sajt. Kérge sima, egyenletes, a sajt színe elefántcsont sárga, állaga kemény, sajttésztája zárt. Aromás, ízű ami az érés előrehaladtával majd erősödik fog. A konyhában sokoldalúan felhasználható, mind előételként, mind pedig főfogáskén, jól reszelhető és vágható. Az olasz montasio ihlette, de valójában ízig vérig kriskó sajt.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Ízesítések: Borsos - borsikafüves: No comment Csípős: Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Eva's chililandnak érte. Diós - bazsalikomos: Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé. Fokhagymás: Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar termelőktől érkezik. Köményes: Egész és örölt köménymagot használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Kapi fűszeres: Készítésénél következő szárított zöldfűszereket hasznljuk: borsikafű, kakukkfű, szurokfű, levendula, rozmaring. Rábca fűszerkeverék: Öszetevői bors, pirospaprika, fokhagyma, gyömbér
Elképesztően népszerű Jalapeno savanyúság. Frissen feldolgozortt, kézzel vágott karikák ecetes lében. Enyhén csípős, kellemesen fűszeres, roppanós savanyúság. 720 ml
A vaj tisztítása, derítése a népi gyakorlatban eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a vajat tartósítsák. A módszer folyamán azonban nem csak a vizet távolítjuk el a vajból, hanem a tejcukrot és tejfehérjét is, ezáltal nem csak az eltarthatóságát növeljük meg jelentősen, de a laktóz és tejfehérje érzékenyek is élvezhetik áldásos hatását és fantasztikus ízét, Indiában ghí, észak-afrikai, arab világban smen néven ismerik, nálunk pedig jászvajként. Nem kell hűtőben tartani, nem avasodik, jól lezárva a kamrában is sokáig tárolható, hivatalosan akár egy évig is Felhasználható sütéshez, főzéshez, gyógykenőcsök készítéséhez. Zsírtartalma 99,6%-os.
Talajmegújító mezőgazdaságunkban termett Jegenye nevű kövesmalmon őrökt liszt. Kenyèrsütéstől kezdve bárhol megállja a helyét. 2kg-os kiszerelésben.
Talajmegújító mezőgazdaságunkban termett Jegenye nevű kövesmalmon őrökt liszt. Kenyèrsütéstől kezdve bárhol megállja a helyét. 5kg-os kiszerelésben.
Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes, málnás ízben valamint natúr joghurtként is.
A josta a feketeribizli és az egres társításából született bogyós gyümölcs. Tartalmaz: josta, víz, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! 750 ml
Tea is készíthető belőle. Fűszerként (is) használhatjuk: levevsekhez, húspácokhoz, töltelékekhez és mártásokhoz.
Összetevők: kakukkfű,zsálya levél,útifű. Köhögés elleni tea, a gyorsabb enyhülésért. Csészénként egy evőkanálnyi szárított teát használjunk, öt-tíz percig áztatva forró vízben. Toroköblögetőként is használható.
Akácméz és kakukkfű kettőse. Ez a páros igazi ütős csapat, a gyógynövények felerősítik egymás hatékonyságát. Mézünk felső légúti és asztmás megbetegedéseknél jótékony támogatást nyújt, köptető és nyákoldó hatású. Köhögés csillapítására, görcsoldásra, emésztési nehézségek feloldására egyaránt kiváló.
Összetétel: Rooibos tea, mandula, alma, fahéj, narancs darabok, rózsavirág, napraforgó virág, természetes aroma 50g és 100g kiszerelésben. Elkészítése: 90-95 C-os víz 3-4 perc áztatás 1 tk rooibos/2 dl víz Merülj el a téli estéket idéző ízekben ezzel a különleges rooibos teával! A mandula és alma édes harmóniája találkozik a fahéj és narancs darabok meleg fűszerességével, miközben a rózsavirág és napraforgó virág elegáns színt és illatot kölcsönöznek. Koffeinmentes és természetes, tökéletes választás a pihenés pillanataihoz, vagy egy meghitt beszélgetés kísérőjeként. Egy csészében a tél varázsa!