Darált csemege paprikakrém, saját vegyszermentes paprikáinkból, tartósítószer mentesen. Összetétele paprika és só (20%). A magyar konyha elengedhetetlen hozzávalója, kiválóan passzol pörköltekhez, gulyáslevesekhez, paprikáskrumplihoz de akár egy jó kis zsíros kenyér vagy pirítós mellett is megállja a helyét!
Delirium - mézes- chilis- vörösboros lilahagymalekvár. Kitűnő kiegészítője hamburgereknek, szendvicseknek. Kellemesen csípős / pikáns
Talán eddigi legkomplexebb ízű termékünk paradicsomból, paprikából, chipotléből, mézből, kólából, whiskey-ből, csak hogy néhányat említsek a 22 összetevő közül. Grillezéshez, húspácoláshoz ajánljuk. Csípősség: 4/10
Ajánljuk gyümölcskenyérbe aszalt gyümölcs helyett vagy nassiként fogyasztani. Tartalma: dinnyehéj, cukor, víz, fajéj, szegfűszeg, citromsav 256 ml
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé.
Diós bejgli 500 g Össztevők: liszt, tej, tojás, élesztő, cukor, vaj, só. Töltelék:darált dió, cukor, rum, citromhéj, citromlé, mazsola, fahéj, tej
Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.
Füstölt kápia paprikából, barna színű chiliből és barnasörön karamellizált vöröshagymából készülő szósz a különlegességek kedvelőinek. Húsokhoz, szendvicsekhez, levesekhez ajánljuk. Csípősség: 6/10
Vegyszermentes othello szőlőből készült balzsamecet. Összetevők: szőlő, ivóvíz, nádcukor A balzsamecet íze teltebb, összetettebb és lágyabb a borecetnél. A legtöbb ecetfajtához hasonlóan jól lezárva, sötét helyen korlátlan ideig eltartható. Felhasználható: saláták, szószok, zöldségkrémek ízesítésére.
Bio minőségű vegyszermentesen termesztett húsvéti rozmaring almából, saját készítésű szűretlen almaecet természetes érleléssel. Összetevők: Alma, ivóvíz, cukor Az almaecet jótékony hatását elsősorban az ecetsavnak köszönheti, de ha egy almaecet nyers, az azt is jelenti, hogy enzimekben gazdag, így már önmagában is segít az emésztésben. Épp ezért érdemes pasztörizálatlan, bio, szűretlen almaecetet választani. A desztillált, pasztőrizált almaecet pH értéke 2-2.5. Ez valamivel alacsonyabb, mint a bio, szűretlen, pasztőrizálatlan almaeceté, aminek eredetileg 3.3-3.5 között van a pH-ja, ami pont optimális, ezért tud pozitív hatást gyakorolni a szervezetre. Az almaecetet nem szükséges hűtőben tárolni, szobahőmérsékleten is eláll, akár 5 évig is, lezárni sem kell csak egy vászondarabbal lekötni az üveg száját, hogy tovább tarthasson az érési folyamat! Tárolás közben, ha még tart az érés kialakulhat a tetején egy kocsonyás réteg, ezt hívjuk ecetágynak. Ezt egy tiszta üvegbe való átfejtéssel el tudjuk távolítani. Ha szeretnénk saját ecetet készíteni, érdemes eltenni az ecetágyat, mert segíti az új ecet gyorsabb érését.
A bodzaecetet valójában biológiailag erjesztett, szűretlen almaecetből készítjük, amibe frissen szedett, teljes nyílásban lévő bodzavirágzatokat áztatunk. Az almaecet savtartalma az áztatás során feltárja és kiáztatja a bodza virágporát, mely így varázslatos illatot és zamatot kölcsönöz a terméknek. Saláták, gyümölcssaláták ízesítésére kiváló választás. Összetevők: alma, bodzavirág, cukor, ivóvíz