A Garibaldi intenzív, erős aromájával igazi sajt különlegességnek számít, amely kiválóan illik az édes karakterű italokhoz. Alapanyaga teljes, pasztörizált tehéntej, és az ízének karakteressége attól függ, hogy 2 vagy 3 hónapig érleljük. Minél tovább tart az érlelés, annál erősebb, lesz az illata és az aromája. A sajtot penicillin gombák (Penicillium roqueforti) teszik kékesen márványozottá. A közepesen kék penészes, nagyon krémes és könnyen kenhető sajtot, erős, ehetetlen kérge óvja meg a külvilágtól. A felvágott sajtokban sokszor megfigyelhető szabályos csíkok a pikírozás, a sajt szurkálásának nyomai, amivel a levegőt juttatjuk a sajtba, hogy a penészgombák minél nagyobb felületen szétterjedhessenek és elvégezhessék a munkájukat. Garibaldit mint ahogy a neve is utal rá nem titkoltan az olasz gorgonzola ihlete.
Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.
Halloummi grillsajt. Grillezhető, rántható. Kb. 200 g -os csomagolásban. Összetevők: tej,oltó,kultüra,só
Isonzó pasztőrözött teljes tehéntejből készült, 2 - 3 hónapig érlelt, félkemény sajt. Kérge sima, egyenletes, a sajt színe elefántcsont sárga, állaga kemény, sajttésztája zárt. Aromás, ízű ami az érés előrehaladtával majd erősödik fog. A konyhában sokoldalúan felhasználható, mind előételként, mind pedig főfogáskén, jól reszelhető és vágható. Az olasz montasio ihlette, de valójában ízig vérig kriskó sajt.
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Ízesítések: Borsos - borsikafüves: No comment Csípős: Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Eva's chililandnak érte. Diós - bazsalikomos: Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé. Fokhagymás: Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar termelőktől érkezik. Köményes: Egész és örölt köménymagot használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Kapi fűszeres: Készítésénél következő szárított zöldfűszereket hasznljuk: borsikafű, kakukkfű, szurokfű, levendula, rozmaring. Rábca fűszerkeverék: Öszetevői bors, pirospaprika, fokhagyma, gyömbér
Klasszikus eljárással készül, fenyő deszkán, min. 8 hétig érlelt félkemény sajt. Kellemesen zamatos, telt, enyhén sós ízű, jól vágható, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomló állományú. Nem csak nevében tér el az ismert trappista sajttól hanem ízében és lyukazottságában is
Kecskesajt aszalt meggyel. Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,vörös áfonya
Kecskesajt, aszalt paradicsommal, szárított bazsalikommal Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid,aszalt paradicsom,bazsalikom
Kecskesajt, négyhagymás Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid,lilahagyma,fokhagyma,medvehagyma,újhagyma
Olaszos fűszerkeverékkel ízesített 2 hónapos kecskesajt. Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,kálcium-klorid,só,oregánó,majoranna,bazsalikom,borsikafű,kakukkfű,rozmaring.
Aszalt meggyel, dióval ízesített kecskesajt. Ősszetevők: kecsketej, oltó, kultúra, só, aszalt meggy, dió