Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Konyhakész

Feketeribizliszörp 750 ml

Tartalmaz: víz, feketeribizli, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! 750 ml  

2850 Ft / db
4071.43 Ft/l

Fenyőrűgy Savanyúság 370 ml

Tartalmaz: fenyőrügy, víz, ecet, cukor, mustármag, koriander, baérlevél. Tartósítószert nem tartalmaz! 370 ml

1350 Ft / db
3.65 Ft/ml

Fenyőrűgy szirup 330 ml

Jotékonyan hat  felső léguti megbetegedések esetén. Ajánljuk megfázásos időszakban hurut oldásra, köhögésre. Tartalmaz: fenyőrügy, cukor, méz, víz, citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz! 330 ml / ü.

2400 Ft / db
7272.73 Ft/l
...

Fermentált Cékla 200 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik.  Összetevők:  cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz.  Kiszerelés: 200 gramm/üveg 

2500 Ft / db
12.5 Ft/g
...

Fermentált Cékla-Répa gyömbérrel 200 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A cékla sárgarépával és gyömbérrel való keverése harmonikus ízvilágot eredményez, melyben a cékla finoman, de nem harsogóan dominál, míg az összetevők vitamin- és ásványianyag tartalma az üvegben marad. A gyömbér elveszti a csípősségének nagy részét az erjesztés alatt, míg a jótékony élettani hatásai megmaradnak, és a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.  Összetevők: cékla, répa, gyömbér, víz, tiszta só. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg    

2500 Ft / db
12.5 Ft/g

Fermentált Csicsóka-Cékla 200 gr

Fermentált Csicsóka-Cékla  Kiszerelés: 200 gramm/üveg A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, viszont van benne B- és C-vitamin, béta-karotin, cink, foszfor, kalcium és magnézium, rejt aminosavakat is. A csicsókát először célszerű csak kis mennyiségben fogyasztani, mert aki érzékeny rá, annál puffadást, gázosodást is kiválthat. Ez a hatás a fermentálással teljesen kizárható. Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.    Akinél a csicsóka sütve, főzve emésztőrendszeri problémákat o Összetevők: cékla, csicsóka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g
...

Fermentált cukkini kaporral 200 gr

Fermentált cukkini kaporral 200 gramm/ üveg Összetevők: bio cukkini, kapor, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

2500 Ft1800 Ft / üveg
9 Ft/g

Fermentált dinnyehéj 370 ml

Tartalma: dinnyehéj, víz, fokhagyma, só, kapor 370 ml

1500 Ft / db
4.05 Ft/ml

Fermentált Eper-Ibolya Ital 500 ml

Fermentált Eper-Ibolya 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: eper (vegyszermentes gazdálkodásbol), citromfű levél, bio citrom facsart leve, ibolya virág, fermentált erdei fenyőrügy méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Erdeifenyő Ital 500 ml

  Fermentált Erdeifenyő tűlevél ital fenyőrügy mézzel 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat.   Miért is érdemes kipróbálnod az erdei fenyőt, mint gyógynövényt? 1. Nagyszerű C-vitamin forrás A fenyőtű tea kiváló C-vitamin forrás, ezáltal segíti a sebek gyógyulását, a szövetek és csontok gyorsabb felépülését. Régen, mielőtt a C-vitaminban gazdag élelmiszerek egész évben elérhetőek lettek volna, még a skorbut kezelésére is alkalmazták. 2. Antioxidánsokban gazdag A fenyőtűlevél-tea nem csupán C-vitaminban, de A-vitaminban is gazdag, így támogatja a látást, az immunrendszert és a szervek egészséges működését. Ezenfelül antioxidánsokat és flavonoidokat egyaránt magas koncentrátumban tartalmaz, melyek csökkentik a sejtkárosodást, így visszaszoríthatják a rák és a szívbetegségek kockázatát. 3. Gyulladáscsökkentő A hazánkban is megtalálható tűnyalábos fenyők (például a fekete fenyő, de az erdei fenyő is ide tartozik) kivonata jelentős gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra vagy anyagcsereproblémákra is.  4. Javítja a szív és az agy egészségét A fenyőtűlevél, hála a benne található flavonoidoknak, amellett, hogy segít csökkenteni a gyulladást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint fokozza szervezetünk védekező mechanizmusait. A flavonoidok ráadásul a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehetnek, ugyanis hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez.    Összetevők: erdeifenyő tűlevél, fermentált erdei fenyőrügy,  bio citrom leve, fermentát erdei fenyőrügy méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Körte-Citromfű-Levendula ital 500 ml

Fermentált Körte-Citromfű-Levendula ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: bio körte, bio citromfű levél, bio citrom facsart leve, méz, energetizált víz.   

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Málna-Citromfű-Levendula ital 500 ml

Fermentált Málna-Citromfű-Levendula ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: bio málna, bio citromfű levél, bio citrom facsart leve, levendula virágzat, méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml