Mások ezeket rendelték
Bihalyerős magyaros savanyúság
Bihalyerős magyaros savanyúságunk Nevét a Kalotaszegen használatos nyelvjárással használjuk, olyan erős mint egy bihaly. Ajánljuk főétkezések, pl. pörköltek mellé. Összetevők: Hagyma, kápiapaprika, csípőspaprika,só, cukor, ecet, Na-benzoát.
Csípős Zakuszka
Csípős Zakuszka A zakuszka eredetileg Örményországból vagy Grúziából származó, de Moldován keresztül Erdélybe került és ott igen népszerű, kenyérre kenhető, különféle zöldségekből és paprikából készült krém, amely felhasználható az ételek ízesítésére, illetve tésztaételekhez is hozzáadott mártásként. Összetevők: vöröshagyma, pritaminpaprika, parázson sült padlizsán, sárgarépa, paradicsomlé, csilipaprika, só, bors, babérlevél, napraforgóolaj, Na-Benzoát.
Fokhagymás padlizsánkrém / Vinetta
Fokhagymás Padlizsánkrém más néven Vinetta A Padlizsánt megsütöm parázson, addig míg szenes nem lesz a héja. Megtisztítás után régen fakéssel hogy a magjait ne törjük össze, napjainkban pépesre törjük. Házilag készített majonézzel dúsítjuk. Összetevők: Házi tojásnak a sárgája, mustár, napraforgó olaj, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma. Hűtve tárold és minél hamarabb edd meg!!!