Diós-fokhagymás kecskesajt Összetevők: kecsketej, oltó,kultúra, só,dió, fokhagyma,petrezselyem
Füstölt kápia paprikából, barna színű chiliből és barnasörön karamellizált vöröshagymából készülő szósz a különlegességek kedvelőinek. Húsokhoz, szendvicsekhez, levesekhez ajánljuk. Csípősség: 6/10
720 ml Összetevők: paprika, ecet, só,cukor,,olaj, fűszerek Hőkezeléssel tartósítva, tartósítószert nem tartalmaz.
Ecetes cékla nettó súly: 430g Összetevők: cékla, víz, cukor, só, ecet, fűszerek, Vegyszermentes zöldségből készült savanyúság, tartósítószer nélkül. Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó.
Ecetes Gyömbér (Cukormentes) Kiszerelés: 200 gr/üveg Összetevők: gyömbér (vegyszermentes termelésből), ecet, steevia. Limitált mennyiségben készült ez a nagyon finom, rendkívűl markáns ízű savanyúság. Csak tapasztalt gyömbér fogyasztóknak :) kezdők, ezzel ne próbálkozzannak, mert nagyon erős és domináns benne a gyömbér. Egy igazi ízbomba, és emelett nagyon egészséges :)
Édes Meli Paprikakrémünk nem a csípős íz kedvelőinek készült. E termékünk csupán egy egyszerű paprikakrám, ami kiegészíti a mindenapjaink étkét. Ajánljuk levesekhez, pörköltekhez, szedvicsekhez és mindenféle magyaros ételekhez! Összetevől: Kápiaparika, csípős paprika, só
Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez az orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint
Az Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjéből származó ehető virágok. Használhatod sütemények, saláták, szendvicsek, pohárkrémek, fagylaltok dekorálására.
Eitler mester egy félkemény tehéntejből készült sajt, mely egy Rábcakapi sajtmesterről kapta nevét. Az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával. Elefántcsontszínű, puha, enyhén rugalmas, azonnal felismerhető a közepén vízszintesen végig húzódó vékony fekete rétegről. A legenda szerint gyártása során, az esti fejésből származó tejből visszamaradt sajttészta nem volt minden esetben elég egy következő guriga gyártásához, ezért a maradékot formába tették, és étkezési szénnel borították, hogy másnapig megőrizze a minőségét. Másnap a reggeli fejéssel befejezték a sajtot, az étkezési szénre újabb réteget építve. Így alakult ki a jellegzetes fekete réteg. A kérgét sárga sajtbevonó borítja.
Gyümölcsszörp Összetevők:eperlé, víz, cukor, citrom, citromsav, 500 ml Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó! Nem tartalmaz tartósítószert, aromát, ízfokozót és mesterséges szinezéket. Saját vegyszermentes gyümölcsből. Biztosan már sokféle szörpöt kóstoltál, de az szinte biztos, hogy a házi a legfinomabb, már csak azért is, mert abba szívünk minden szeretetét is beletesszük.