Könnyebben emészti a gyomrunk mint a fejes káposztát. Csonterősítő, gyulladáscsökkentő. Diétázók is fogyaszthatják. A kelkáposzta főzeléket sokan kedvelik.
Könnyebben emészti a gyomrunk mint a fejes káposztát. Csonterősítő, gyulladáscsökkentő. Diétázók is fogyaszthatják. A kelkáposzta főzeléket sokan kedvelik.
Könnyebben emészti a gyomrunk mint a fejes káposztát. Csonterősítő, gyulladáscsökkentő. Diétázók is fogyaszthatják. A kelkáposzta főzeléket sokan kedvelik.
Az ideális fehérjeforrás: kendermagfehérje A kendermag könnyen felszívódó nyers fehérjét tartalmaz, gazdag fehérjeforrás. A kendermag fehérje mind a 22 aminosavat tartalmazza, köztük azt a 9-et is, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani. A kendermagban található fehérjék 65 %-a biologiailag aktiv globulin fehérje; edesztin, de albumin is nagy mennyiségben található benne. Ez az arány az emberi vérplazmában található globulinok arányához hasonló. (Osburn, 1992). A kendermag fehérje különösen ajánlott erős fizikai igénybevétel, sportolás esetén, fejlődő szervezetek, valamint vegán vagy vegetariánus életmódot folytatók számára. Felhasználási javaslatok: A kendermagból kinyert nyers proteint fogyaszthatjuk folyadékban (növényi tejben, gyümölcs- vagy zöldséglében) elkeverve, adagolhatjuk turmixhoz, müzlihez, de kenyérbe vagy süteménybe is süthető. Átlagos tápérték 100g termékben NRV** NRV / % adag (40g*) Energiatartalom 1452 kJ/ 347 kcal 2400kcal*** 5,7%* Zsírok 11g 81g*** 5,4%* ·amiből telített zsírsavak 1g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 1g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 9,1g Szénhidrát 4g 337g*** ·amiből cukor 4g Rostok 18g 30g 24%* Fehérje 49g 91g*** 21,5%* Só 0 g Mikroelem tartalom mg/100g NRV** NRV / % adag (40g*) Vas 28 14 mg 50 % Magnézium 928 375 mg 62 % Foszfor 2260 700 mg 80 % Kálium 1339 2000 mg 27 % Cink 15,4 10 mg 62 % Réz 2,4 1 mg 97 % Mangán 18,4 2 mg 370 % * 40 g napi adag fogyasztása esetén (4 evőkanál) ~330 Ft /nap *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: NYERS KENDERMAG FEHÉRJE 50% (Bio kendermagból gyártott, finomra őrölt kendermag préselvény, 50% teljes értékű, nyers fehérjetartalomú por) Napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó. Származási ország: Magyarország/EU Gluténmentes ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
A természetes életelixír: kendermagolaj (500 ml) A kendermag olajat tartják a legtökéletesebben kiegyensúlyozott, esszenciális zsírsavakban gazdag természetes olajnak, mivel ideális, 3:1 arányban tartalmaz Omega-6 és Omega-3 zsírsavakat, és az emberi szervezet megfelelő anyagcseréjéhez éppen ez az arány szükséges (Erasmus, 1993; Wirthshafter, 1995; Deferne és Pate, 1996). Hideg sajtolással állítják elő. Könnyen felszívódó, könnyen emészthető olaj. Antioxidánsokat, klorofillt, gyulladáscsökkentő zsírsavakat, ásványi anyagokat és gazdag E-vitamintban. Egészségünkre gyakorolt jótékony hatásai: A Hempity kendermag JÓOLAJ gazdag E-vitaminban*. E-vitamin tartalmának köszönhetően hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. OMEGA-3 zsírsavakban gazdag élelmiszer Az alfa-linolénsav (ALA) hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kedvező hatás minimum 2 g alfa- linolénsav (ALA) napi bevitelével érhető el. Külsőleg hatékony lehet különböző bőrbetegségek, pl. ekcéma, pikkelysömör és pattanás kezelésére. Szervezetünk számára nagyon fontos a megfelelő zsírsavarány, és mivel több Omega-6-ot tartalmazó élelmiszert fogyasztunk, szükséges az Omega-3 bevitele. Ezért erősen ajánlott a kendermagolaj mindennapi fogyasztása. Felhasználása: Hevíteni tilos, sütéshez, főzéshez nem javasoljuk. Levesekhez tálaláskor, szendvicsekhez, szendvicskrémekhez keverhetjük, vagy magában is fogyasztható. Kellemes, mogyorós, diós ízvilág jellemzi. A kendermagolaj zsírsavösszetételének (%) összehasonlítása más növényfajokéval (Kralovánszky és Mathné-Shill 1994 alapján) zsírsavak növényi olajok pálmamagolaj olivaolaj földimogyoróolaj gyapotmagolaj napraforgóolaj repceolaj szójaolaj búzacsíraolaj kukoricacsíraolaj tökmagolaj lenmagolaj kendermagolaj Palmitinsav (C16:0) 8 12 10 22 7 4,5 10 7 10,5 16 7 5,6 Palmitolajsav (C16:1) 1,5 2 0,3 0,5 1 0,3 Sztearinsav (C18:0) 3 2,5 3 5 5 1,3 4 1 2,5 5 4 2,6 Olajsav (C18:1ω9) 14 76 55 19 23 58 21 20 32,5 24 18 11 Linolsav (C18:2ω6) 3 7,5 25 50 63 24 56 52 52 54 14 59 Linolénsav (C18:3ω3) 0 1 0 0 1 9 8 10 1 1 58 19 Arachidinsav (C20:0) 0 0,5 2 1 1 0,5 1 0 0,5 0 0 1,9 SDA-ból és GLA-ból a delta-6-deszaturáz enzim közreműködésével prosztaglandinok jönnek létre; a GLA a linolból-, az SDA pedig a LNA-ból. A prosztaglandinok hormonhatású vegyületek, amelyek az egész szervezetben előfordulnak. Többek között a túlérzékenységi (allergiás) reakcióknál, a gyulladásoknál válnak szabaddá, és mint hírvivőanyagok szerepet játszanak a fájdalmak és a láz kialakulásában. Az ω6 és az ω3 esszenciális zsírsavak aránya nagyon fontos a prosztaglandinok bioszintéziséhez, és ezáltal az élettani funkciók megfelelő működéséhez. Az egészséges egyensúlyt biztosító arány 1:1 és 1:4 között van. Leson (2006) fajtaspecifikus ω6/ω3 értékeket közölt Kanadában termesztett fajták olajában. Mindegyik fajtában megfelelő az arány. Simopoulos (2000) még szűkíti ezt az intervallumot 2:1 és 3:1 közé, ami a mediterrán és a japán étrendben előforduló arány, ahol a szív és a koszorúér megbetegedések gyakorisága a legalacsonyabb. A lenolajban fordított az arány. A linolénsav tartalma közel 60%-os, a GLA és SDA teljesen hiányoznak, és a linolsav csak 14 %-ban van jelen. Az ALA többlete a linolsavból képződő ω6 metabolitok hiányát okozza, és ezzel megzavarhatja a zsírsav anyagcsere egyensúlyát. A kenderolaj fogyasztásánál ilyen helyzet nem következik be, mivel a verseny a delta-6 deszaturázért felelős GLA és SDA jelenlétével áthidalható, és a kedvező ω6/ω3 aránya lehetővé teszi mind a két esszenciális zsírsav megfelelő koncentrációját a metabolikus folyamatok számára (Callaway, 2009). Átlagos tápérték 100 ml termékben napi szükséglet napi adag 20ml* Energiatartalom 3404kJ/ 828 kcal 2400kcal*** 7%* Zsírok 92g 81g*** 23%* ·amiből telített zsírsavak 8g ·amiből egyszeresen telítetlen zsírok 10,9g ·amiből többszörösen telítetlen zsírok 72,4g ·amiből Omega-3 17,8g ALA 16,7g 2g** 167%* SDA 1,1g ·amiből Omega-6 54,5g LA 50,9g 4g** 254%* GLA 3,6g Szénhidrát 0g ·amiből cukor 0g 0g Rostok 0g Fehérje 0g Só 0g * 20-30 ml napi mennyiség fogyasztása esetén (2-3 evőkanál) ~220-330 Ft / nap ** Nincs RDA a napi esszenciális zsírsavbevitelre. Az American Heart Association jelenleg 500 mg EPA / DHA mennyiség napi bevitelét javasolja. 10 %-os hasznosulás (átalakulás) esetén 5 g ALA-bevitelt javasolnak a szív- és érrendszer, valamint az idegrendszer egészségének védelme érdekében. Forrás itt. *** 180 cm-es, 80 kg-os, 45 éves, szellemi foglalkozású, heti 1-2 alkalommal sportoló férfi napi kalóriaszükséglete alapján, amely egyénenként eltérő lehet. Forrás itt. Összetevők: Kendermagból hideg sajtoltolással nyert kendermagolaj Tárolás: Napfénytől távol, hűvös helyen tartandó. Származási hely: MAGYARORSZÁG ALLERGÉNEK: Minden allergéntől és allergén keresztszennyeződéstől mentes. GMO: A termék genetikailag nem módosított, és nem tartalmaz semmilyen genetikailag módosított anyagot.
Paraszt kenyerenünket megbolondítottuk kendermaggal. A kendermag egy superfood, ásványianyag-tartalma miatt. 800g-os Összetevők: kendermag, víz, liszt, parajdi só
KENDERMAGOS ZÖLDFŰSZERES PARADICSOMOS PÁSTÉTOM (VEGÁN) Összetevők: víz, hántolt kendermag fehér (26%), paradicsom, citromlé, vöröshagyma, aszalt paradicsom (3%), fokhagyma, só, fűszerek Többszörösen telítettlen zsírsavak Omega 6 Omega-3 tartalom: 8 g/100 g Teljes értékű fehérje tartalom: 8 g/100 g Magnéziumban, foszforban, rézben és mangánban gazdag élelmiszer., ezért hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál fogazat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a sejtosztódásban. (*lásd. mikroelem - vitamin táblázat) Átlagos tápérték 100g termékben Energia 657kJ/157kcal Zsír 11 g -amelyből telített zsírsavak 1,3 g egyszeresen telítetlen zsírsavak 1,6 g többszörösen telítetlen zsírsavak 8,1 g Szénhidrát 0,3 g -amelyből cukor 0,3 g Rost 0,5 g Fehérje 8,3 g Só 1,0 g Mikroelemek 100 g termékben 100 g NRV NRV % / 100g Vas (mg) 3,7 14 27% Magnézium (mg) 188 375 50% Foszfor (mg) 417 700 60% Kálium (mg) 389 2000 19% Cink (mg) 2,7 10 27% Réz (mg) 0,5 1 50% Mangán (mg) 2,4 2 120%
NYERS, VEGÁN, HÁNTOLT KENDERMAGOS ASZALT PARADICSOMOS (KÉZMŰVES TERMÉK) Összetétel: HÁNTOLT KENDERMAG 41%, ASZALT PARADICSOM 24%, KENDERMAG OLAJ 20%, fokhagyma, fűszerek, só Felhasználási javaslat: tésztára, keverjük el vajjal, túróval továbbá joghurtos mártások, öntetek alapanyagaként is használhatjuk. (Hántolt kendermag és kendermag olaj hozzáadásával dupla adagot is készíthetünk belőle.) Többszörösen telítettlen zsírsavak Omega-6 és Omega-3 tartalom: 26 g/100 g Teljes értékű fehérje tartalom: 17 g/100 g A termék gazdag* vasban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben, rézben, mangánban, ezért hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál fogazat fenntartásához, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az idegrendszer normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a sejtosztódásban. (*lásd. mikroelem - vitamin táblázat) Átlagos tápérték 100g termékben Energia 2044kJ/489kcal Zsír 35 g -amelyből telített zsírsavak 4,3 g egyszeresen telítetlen zsírsavak 5,3 g többszörösen telítetlen zsírsavak 26 g Szénhidrát 14 g -amelyből cukor 9,4 g Rost 3,8 g Fehérje 17 g Só mg 1,4 g Mikroelemek 100 g termékben 100g NRV/100g NRV%/100g Vas mg 7,6 14 55% Magnézium mg 334 375 89% Foszfor mg 726 700 104% Kálium mg 1275 2000 64% Cink mg 4,7 10 47% Réz mg 1,1 1 107% Mangán mg 3,8 2 189% Vitaminok 100 g termékben C-vitamin mg 9,4 80 12%
Kb. 50 dkg kiszerelésekben kapható, súlykorrekció után kerül pontosításra az ár. Termékeink tartósítószer mentesek és saját füstölőben, keményfa fűrészporral hagyományos módon füstölve készülnek.
Nagymamáink tésztája. Köretnek de! levesekbe is! Kiváló Magyar Tésztalisztből és Szigeti Tojásból készült
Kézműves gyömbéres bio körtelekvár nádcukorral Kiszerelés: 200 gramm/üveg Összetevők: körte vegyszermentes gazdálkodásból, nádcukor, citromsav, bio gyömbér. Tartósítószer hozzáadása nélkül készült. Felbontás után tároljuk hűtőben.
Kistermelői Kézműves Málnalekvár 2024' hozzáadott cukor nélkül! (Magok nélkül, a főzés végén átpaszírozva) Összetevők: bio málna, steevia, bio citrom frissen facsart leve, almapektin. Tartósítószert nem tartalmaz, száraz dunsztolással tartósítva. Felbontás után hűtőben tároljuk! Kiszerelés: 200 gramm/ üveg