Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszerek

Fa Ajándékdoboz

A doboz tartalma 4*50g mini méz. Az oldalon található gyógyövényes és desszert mézek közül lehet választani. Rendeléskor üzenetben jelezheted, hogy milyen mézet szeretnél a dobozba.

4750 Ft / db
24 Ft/db

Facéliaméz

Mézontófű (méhvirág, hernyóvirág) Európa viszonylag új kultúrnövénye. Citromos selyem, az allergiások legjobb barátja! Ez a mézfajta egyszerre ejti rabul a gyermekek szívét jellegzetesen édes ízével és az allergiásokat. Mivel pollentartalma elenyésző, így biztonsággal fogyasztható. Erősen gyulladáscsökkentő hatású, ugyanakkor jótékonyan besegít a vérnyomás megfelelő szinten tartásában. Fertőzések és égések kezelésében is segítségül hívható.

2800 Ft / db
3 Ft/db

Fahéjas-Narancsos Mézkészítmény 250g

Pikáns időtálló klasszikus, téli esték kuckózós barátja, kockás takarós öröm. Ünnepivé varázsolja a legegyszerűbb kekszet, a leghétköznapibb teát is. Elegáns, vibráló és élettel teli. Akárcsak Te.

1890 Ft / db
7.56 Ft/g

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

975 Ft / db
6500 Ft/kg

Fejes saláta

Frissen szedett vegyszermentes fejes saláta. 

800 Ft / db
800 Ft/db

Fejes saláta

Friss,  fejes saláta zsengén leszedve Az egész leveleket teheted szendvicsbe is. Csak meg kell mosni, tépkedni , ízesíteni és mehet az asztalra. A csomag 200 g körüli.

800 Ft / csomag
800 Ft/csomag

Feketeribizliszörp 750 ml

Tartalmaz: víz, feketeribizli, cukor, citromsav Tartósítószert nem tartalmaz! 750 ml  

2850 Ft / db
4071.43 Ft/l

Fenyőrűgy Savanyúság 370 ml

Tartalmaz: fenyőrügy, víz, ecet, cukor, mustármag, koriander, baérlevél. Tartósítószert nem tartalmaz! 370 ml

1350 Ft / db
3.65 Ft/ml

Fenyőrűgy szirup 330 ml

Jotékonyan hat  felső léguti megbetegedések esetén. Ajánljuk megfázásos időszakban hurut oldásra, köhögésre. Tartalmaz: fenyőrügy, cukor, méz, víz, citromsav. Tartósítószert nem tartalmaz! 330 ml / ü.

2400 Ft / db
7272.73 Ft/l
...

Fermentált Cékla 200 gr

A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A céklát fokhagymával és vöröshagymával savanyítottam.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes termesztésből származik.  Összetevők:  cékla, hagyma, fokhagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, energetizált víz.  Kiszerelés: 200 gramm/üveg 

2500 Ft / db
12.5 Ft/g
...

Fermentált Cékla-Répa gyömbérrel 200 gr

05.16-tól újra rendelhető!   A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  A cékla sárgarépával és gyömbérrel való keverése harmonikus ízvilágot eredményez, melyben a cékla finoman, de nem harsogóan dominál, míg az összetevők vitamin- és ásványianyag tartalma az üvegben marad. A gyömbér elveszti a csípősségének nagy részét az erjesztés alatt, míg a jótékony élettani hatásai megmaradnak, és a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze finoman fűszerez, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.  Fogyasztási javaslat: magában, vagy salátába keverve, illetve köretnek ajánlom bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvics feltét is lehet belőle. Minden alapanyag vegyszermentes, bio termesztésből származik.  Összetevők: cékla, répa, gyömbér, víz, tiszta só. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg    

2500 Ft / db
12.5 Ft/g
...

Fermentált cukkini kaporral 500 gr

Fermentált cukkini kaporral 500 gramm/ üveg Remek alap egy 'hamis' tökfőzelékhez :) Összetevők: bio cukkini, kapor, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Nem használom gépeket, mindent kézzel reszelek, aprítok. Váljon egészségetekre!

3990 Ft2990 Ft / üveg
5.98 Ft/g