Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Zöldségek

Almapaprika - csípős

Csípős almapaprika 5kg-os csomagban

3500 Ft / csomag
700 Ft/kg

Almapaprika - édes

Édes almapaprika 5kg-os kiszerelésben

3500 Ft / csomag
700 Ft/kg

Aszalt paradicsom 100 g

Aszalt paradicsom 100 g Összetevők: paradicsom, só Tárolás: célszerű zárható edényben tárolni. 100 g termék 1 kg paradicsomból készül.

1000 Ft / csomag
10000 Ft/kg

Bazsalikom csokor

Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjében termesztett bazsalikom, csokorba kötve.  

550 Ft / csomó
550 Ft/csomó

Burgonya 5kg

Mélymulcsban vegyszermentesen termelt piros burgonya.

4000 Ft / kg
800 Ft/kg

Búzafű

Búzafű A búzafüvet  nem fogyasztják salátaként, hanem levet készítenek belőle. Önmagábanis fogyasztható,  vagy  italokhoz, gyümölcslevekhez és turmixokhoz is adható. Íze erős, jellegzetesen "zöld" ízű. Magas klorofill-, E-vitamin- és B12-vitamin-tartalma miatt fogyasztják előszeretettel. Speciális présgép szükséges  a lé kipréseléséhez. A búzafüvet bio tönköly búzából termesztem, amely egy ősi búzafajta. Úgy tapasztaltam, hogy ízletesebb, lédúsabb fajta, mint a "hagyományos"  búzafajták, ezért tökéletesen megfelel bio búzafűlé készítéséhez. Igény szerint vágva, vagy akár tálcában is vásárolható.  Egy tálcányi búzafűből, kb 6-8 adag 30ml-es adag készíthető, azaz kb. 1 heti adag.   Termesztése: vegyszermentes Tárolás: hűtve 2-4C között  

2200 Ft / csomag
6 Ft/csomag

Cékla

Cékla  Saját termelésből, vegyszermentesen. 

600 Ft / kg
600 Ft/kg

Cékla

Friss céklacsomag a Kiskapa vegyszermentes kertjéből. Egy csomagba 3-4-5 fej céklát kötünk, zöldjével együtt szállítjuk, ami szintén fogyasztható salátákba, zöldturmixokba. 

600 Ft / csomag
600 Ft/csomag

Cékla 0,5kg

Régóta ismert salátanövény. Főleg a téli hónapokban az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag- forrásunk. A termések fiatalok és frissek. 0,5kg levél nélküli fejek. 

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Cékla ll.o.

Régóta ismert salátanövény. Főleg a téli hónapokban az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag- forrásunk. A termések fiatalok és frissek. 0,5kg levél nélküli fejek. 

400 Ft / csomag
400 Ft/csomag

Chilipaprika a legerőbb Fateroknak!

LÁNYOM KÓSTOLTA, DE CSAK A LEGERŐSEBBEKNEK AJÁNLJA! A csomag 10 db chilipaprikát tartalmaz. Íze rendkívül csípős. Az erős íz serkenti az emésztést. Sárga, narancssárga és piros színű (az átvételi napra lehet, hogy még nem lesz piros színben) termések.

500 Ft / csomag
500 Ft/csomag

Csalán, friss- 200g

  Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjéből egyenesen a teádba, levesedbe teheted. Felsorolni is sok számos gyógyhatását. CSALÁNTEA :Tavasszal és ősszel végezhetünk 6 hetes vértisztító csalántea kúrát: napi egy csészével reggel fogyasztva, lehetőleg ízesítés nélkül. Az egyik legjobb vértisztító növény, feloldja az anyagcseréből származó salakanyagokat, eltávolítja a szervezetből a mérgeket. A vesét fokozottabb vízkiválasztásra serkenti, csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért hatékonyan alkalmazható köszvény, ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedés kezelésére. A régi módszert, hogy a fájdalmas végtagokat a csalán friss hajtásaival csapkodják meg, ma is alkalmazzák. Lázcsillapításra, vérszegénységre és kiütésekre is használjuk. A vese- és hólyagkő képződésre hajlamosaknak érdemes rendszeresen csalánteát fogyasztaniuk, mert segítségével még idejében kiválasztódik a homok. Tisztító, összehúzó hatásának gyomor- és bélhurut esetén is hasznát vehetjük. Teája élénkítő hatású, sok vitamint és ásványi anyagot (pl. vasat) tartalmaz. A gyökeréből készült tea megakadályozza a prosztata rendellenes növekedését, növeli a vizelet mennyiségét, felére csökkenti a vizelési ingert, gyorsítja a vizeletáramlást. Vércukorszintet csökkentő tulajdonsága is van. Fokozza a szervezet ellenálló képességét. Allergiás betegségeknél is hatásos. CSALÁN LEVES : A csalánleveleket leforrázzuk fél l vízzel, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Közben a vajat megolvasztjuk, és a liszttel berántjuk. Felöntjük 1 l vízzel. Beletesszük a hozzávalókat: a bort, a mustárt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott metélőhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket (petrezselyem, borsikafű, rozmaring) és ízlés szerint sót. Amikor felforrt, beletesszük az összeturmixolt csalánt, és a tejszínnel simára keverjük.Közben a 3 tojást keményre főzzük, és megpucolva, félbevágva óvatosan beletesszük. 1 perc alatt összefőzzük, petrezselyemlevéllel vagy metélőhagymával díszítve tálaljuk. A zacskó 20 dkg mosatlan friss csalánhajtást tartalmaz.  

700 Ft / zacskó
700 Ft/zacskó