Rózsaszínes-lilás héjú, halványsárga húsú édesburgonya – az extra édes újdonság! Próbaültetésből származó különlegesség, amely még édesebb, mint a jól ismert narancssárga fajta. Lágy, krémes állagú és természetesen édes ízű – tökéletes sült köretnek, pürének vagy akár desszertbe is!
A Covington univerzálisan felhasználható, nagyon édes és telt ízű édesburgonya. Bármilyen konyhai felhasználásra alkalmasak. Tárolása: szobahőmérsékleten,15-20 C°-on ajánlott.
Sonkahagyma – a konyha elfeledett gyöngyszeme A sonkahagyma (más néven salotta) különlegesen lágy, édeskés, enyhén diós aromájú hagymaféle, amely nem csíp, nem könnyeztet, mégis igazi karaktert ad minden ételnek. Kompakt, hosszúkás fejformájával nemcsak ízében, de megjelenésében is elegáns. Különösen ajánlott finom mártásokhoz, salátákhoz, húsételekhez, vagy akár karamellizálva, köretként. A sonkahagyma gazdag antioxidánsokban, könnyen emészthető, és sokkal hosszabban eltartható, mint a hagyományos vöröshagyma. Tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, ízletesebb alapanyagokat keresnek a mindennapi főzéshez. Kóstold meg, és ízekben gazdag élménnyel ajándékoz meg!
Sonkahagyma – a konyha elfeledett gyöngyszeme! A sonkahagyma (más néven salotta) különlegesen lágy, édeskés, enyhén diós aromájú hagymaféle, amely nem csíp, nem könnyeztet, mégis igazi karaktert ad minden ételnek. Kompakt, hosszúkás fejformájával és lilás, bronzos héjával nemcsak ízében, de megjelenésében is elegáns. Különösen ajánlott finom mártásokhoz, salátákhoz, húsételekhez, vagy akár karamellizálva, köretként. A sonkahagyma gazdag antioxidánsokban, könnyen emészthető, és sokkal hosszabban eltartható, mint a hagyományos vöröshagyma. Tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, ízletesebb alapanyagokat keresnek a mindennapi főzéshez. Kóstold meg, és ízekben gazdag élménnyel ajándékoz meg!
Az hagymafejeket és a zöld leveleket általában kenyeres ételekhez fogyasztjuk. Én rántottába vagy párolt rizsbe is bele szoktam karikázni. A hagyma nemcsak ételeink fűszerezésére van remek hatással, hanem az egészségünkre is.
Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjében termett Orange fajtájú sütőtök. A súlya 1,2-2 kg között változhat.
25dkg/csomag. Megtisztított száraz bab, egészséges szemek. Felhasználása sokrétű, egy jóó bableves alapanyaga.
Több féle színű kicsi méretű dísztök 1 db, véletlenszerű formában és színben.
Turbolya, egy zamatos zöldfűszer növényünk. A turbolya vagy zamatos turbolya a francia konyha egyik kedvelt fűszere, sok esetben a halételek fűszerkeverékének titkos összetevője. A franciák a turbolyát leggyakrabban tárkonnyal, petrezselyemmel és metélőhagymával együtt használják. A turbolya nagyon jó fűszere a leveseknek, szószoknak, a halételeknek, de tojásos vagy szárnyasból készített fogások fűszerezésére is ideális. Érdemes kipróbálni spárgához, zöldbabhoz, céklához,gombához, és zöldturmixokhoz. Aromája illékony, ezért csak főzés végén adjuk az ételhez! Enyhe hatású gyógynövényünk, amit gyomorpanaszokra, és ekcémás bőrtünetekre használnak. Üdezöld Bioportán vegyszermentesen termesztve, csokorba kötve szállítjuk.
Teljesen friss, apró kis levelek. Egy pillanat alatt megpárolódnak. 100 g/csomag
A mikrozöld nevelése, a "városi kertészkedés" igen szórakoztató formája. A mikrozöldeket szuperételeknek is nevezik, mert igazi tápanyagbombák és csodálatosan friss ízt adnak az ételeknek. Nevelésük kevés helyet igényel, gyorsan növekednek, szinte látni ahogyan fejlődnek. A készletben a szükséges föld, egy rövid útmutató, illetve a magok találhatók. A "mini" készletet gyerekeknek, kísérletezésre, illetve akár kísérő ajándéknak is ajánlom. (az ültető tálka alsó átmérője: 60mm ) A brokkoli- mikrozöld íze inzenzívebb, mint a kifejlett növényé, enyhén fűszeres, kissé földes ízű. Tanácsok az ültetéshez 1. Önts a földet a pohárba. 2. Szórd a magokat a föld felszínére. 3. Finoman és alaposan permetezd meg vízzel. 4. Zárd le a tetővel és tedd világos helyre. 5. 2–3 nap múlva újra finoman megöntözheted, és utána újra zárd vissza. 6. 2–3 nap múlva újra finoman megöntözheted, és utána újra zárd vissza. 7. Vedd le a tetőt és minden nap óvatosan öntözd meg, lehetőleg úgy, hogy a levélkéket már ne érje víz. 8. Kb. a 7–8. naptól már fogyasztható a felnevelt MIKROZÖLD. Sok sikert kívánok !!