A savó vagy tejsavó nem más, mint a sajtok gyártása után visszamaradó, kiválóan hasznosítható melléktermék. Már a régi görögök és rómaiak is ismerték és használták gyógyításra és szépítőszernek. Az elmúlt időkben azonban csak a tejipar hulladékává vált, pedig a benne található értékes aminosavak és ásványok a szervezetünkre jótékony hatással vannak, hozzátartoznak a mai egészséges táplálkozáshoz. A tejsavó lehet édes és savanyú. Az édes tejsavó a sajtkészítés mellékterméke. A savanyú akkor keletkezik, amikor túrót készítik. Savanykás íze kellemes, hűsítő, frissítő hatású. Használhatjuk többek között kenyér vagy pizzatészta, illetve édes sütemények, üdítő italok feldúsítására készítéséhez is.
Snidlinggel ízesített gomolya sajt. Minden darab egyenként kézzel készül ezért változó a súlya.
Parenyica sajton belül igazi meglepetés! Garantáltan kézműves, garantáltan finom!
Szalag sajt vagy Parenyica teljes nyers tehéntejből kézműves technológiával készül formája csiga alakú, súly kb 15 dkg.
Hőkezelt tehéntejből készül, legalább 1 hónapos érlelésű félkemény, közepes zsírtartalmú, enyhe, kellemes ízű sajt. A gouda jellegét, nem csak a neve, hanem a kellmes íze is kihangsúlyoza.