Az ordagolyó készítéséhez édes túrót, darált kekszet, kókuszreszeléket, citromlevet és egy kevés cukort használunk. Az összetevőket alaposan össze dolgozzuk. Ezt követően 100 grammos golyókat formázunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékbe. Így kapunk egy fehérjedús fitt "raffaello golyót". Édes szájú vásárlóinknak kedveskedünk vele.
Az ostorkaka parenyica sajt hosszúra húzott zsinórjából készül. Szét lehet bontani „zsinórokra” emiatt főleg a gyerekek kedvence. De kiváló dekoráció hidegtálakon is. Csavart alakjában páros kolbászra emlékeztető sajt. Súly kb 100 g
Száraz vörös borban érlelt lágy tehén sajt. A sajtokat 65 °C-os kékfrankosba mártjuk többször, ezalatt a sajt kérget befogja a bor, utánozhatatlan színt és ízt adva a sajtnak. A vákuumos érlelés során kialakulnak a végleges ízek a sajtban kiegészítve a vörösbor adta jellegzetes zamattal. Sajtunk a kékfrankos termelői után kapta a nevét. Ugyanis soproni szőlősgazdákat hívják sokszor még ma is poncichternek. A kifejezés német Bohnenzüchter (babtermelő) szóból ered. Előttük is tisztelegve alkottuk meg ezt a sajtkülönlegeséget
A sajt reszelése után tapadásgátló anyagot használunk, ez a mi esetünkben kukoricakeményítő, ami felszívja a sajtból kioldódó nedvességet, zsírt, és megakadályozza, hogy a reszelt sajt összetapadjon. Ez az oka, amiért a reszelt sajthoz hozzáérve úgy tapasztaljuk, mintha poros lenne a termék. A zacskós reszelt sajt zseniális találmány, hiszen megspóroljuk vele a reszelést, nem koszoljuk be a reszelőt, nem kell elővenni egy kis tálkát sem, sőt elkerülhetjük a reszeléssel járó koszt is, amit a lehulló sajtdarabok okozhatnak
Többféle sajt ( trapista, natúr sajt és grill sajt) keveréke.Felhasználható pizzára, melegszendvicsre, spagettire vagy akár krémkevesekhez.
Pasztőrözött tejből kakaó és cukor hozzáadásával készült főzött tejtermék. Fogyasztás előtt felrázandó.
Pasztőrözött tehéntejből kakaó és cukor hozzáadásával készült főzött termék. Fogyasztás előtt felrázandó.
Kecske ricotta. 200 g A ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk. Előételek szószok, raguk készítéséhez, sűrítéséhez, ízesítéséhez használható Lasagne, ravioli, tortellini töltelékébe kerülhet ricotta. Jó partnere a zöldségeknek, kevés sajttal, fűszerekkel megbolondítva önmagában is finom töltelék. Pizzafeltétnek is nagyon jó. Alacsony zsírtartalma miatt a diétázók is fogyaszthatják. A vitamin, kálcium és vas is található benne.
A sajttál tartalmaz 80 dkg friss (ízesítettek, dióstól a chilisig, 6-8 féle), érlelt, füstölt és krémsajtot. Remek ízkavalkád élményét nyújtja. Kiváló kiegészítő kerti partikra, baráti beszélgetésekhez egy kis bor mellé vagy csak úgy, mert finom.