Pácolt kecskesajt Snidlinges, krémes sajtgolyók frissen préselt napraforgó olajban. 212 ml
Száraz vörös borban érlelt lágy tehén sajt. A sajtokat 65 °C-os kékfrankosba mártjuk 16 x 5 másodpercre ezalatt a sajt kérget befogja a bor, utánozhatatlan színt és ízt adva a sajtnak. A vákuumos érlelés során kialakulnak a végleges ízek a sajtban kiegészítve a vörösbor adta jellegzetes zamattal. Sajtunk a kékfrankos termelői után kapta a nevét. Ugyanis soproni szőlősgazdákat hívják sokszor még ma is poncichternek. A kifejezés német Bohnenzüchter (babtermelő) szóból ered. Előttük is tisztelegve alkottuk meg ezt a sajtkülönlegeséget
Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Rábca fűszerkeverék: (bors, pirospaprika, fokhagyma, gyömbér)
Többféle sajt ( trapista, natúr sajt és grill sajt) keveréke.Felhasználható pizzára, melegszendvicsre, spagettire vagy akár krémkevesekhez.
Pasztőrözött tejből kakaó és cukor hozzáadásával készült főzött tejtermék. Fogyasztás előtt felrázandó.
Pasztőrözött tehéntejből kakaó és cukor hozzáadásával készült főzött termék. Fogyasztás előtt felrázandó.
Kecske ricotta. 200 g A ricottát sós és édes ételek készítésekor egyaránt felhasználhatjuk. Előételek szószok, raguk készítéséhez, sűrítéséhez, ízesítéséhez használható Lasagne, ravioli, tortellini töltelékébe kerülhet ricotta. Jó partnere a zöldségeknek, kevés sajttal, fűszerekkel megbolondítva önmagában is finom töltelék. Pizzafeltétnek is nagyon jó. Alacsony zsírtartalma miatt a diétázók is fogyaszthatják. A vitamin, kálcium és vas is található benne.
A sajttál tartalmaz 80 dkg friss (ízesítettek, dióstól a chilisig, 6-8 féle), érlelt, füstölt és krémsajtot. Remek ízkavalkád élményét nyújtja. Kiváló kiegészítő kerti partikra, baráti beszélgetésekhez egy kis bor mellé vagy csak úgy, mert finom.
Az író a vajkészítés során kelletkező melléktermék, a savanyú tejszín köpülés után megmaradt tejszerű folyadék. Az íróval készült tészta sokkal lágyabb lesz, savanykás ízétől nem kell tartani, sütőporral keverve elveszti jellegzetes aromáját. Használhatjuk palacsintatésztához, muffin, piskóta vagy húsnak készült bundában is. Vannak országok, ahol az írót italként is fogyasztják, mivel nagyon egészséges, tápanyagban és vitaminban gazdag. Az író bőséges protein- és kalciumforrás, rendszeres fogyasztása segít egészségesen tartani a fogakat, akadályozza a csontritkulás kialakulását. Az író egészség megörzés szempontjábó is fontos élelmiszer.