Kistermelői nyers tehéntej. Plussz 4 fokon hűtve 3 napig fogyasztható. Íze finom, a vállalkozó háziasszonyok készíthetnek belőle tejtermékeket.
Köményes kecskesajt Összetevők: kecsketej, kultúra, oltó, só, kálcium-klorid,kömény
Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.
Parenyica tészta ízesített krémsajt töltve. A karakteres ízvilág miatt valódi sajt különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton túl a lila hagyma adja, ráadás ként még bükkfán van füstölve.
A gomolya és a lilahagyma harmonikus találkozása lágy, mégis karakteres ízélményt kínál. Kiváló hidegtálakhoz, szendvicsekbe vagy magában is. Ha valami izgalmasat keresel, ne hagyd ki! Összetevők: Teljes tehéntej, természetes oltóenzim, mezofil sajtkultúra, só, frissen aprított lilahagyma.
Tehéntejből készült, apróra vágott lilahagymával ízesített friss sajt.
Malac sajt textúrája zárt, legfeljebb légzárványokat mutató kemény, de sajátosan képlékeny sajttészta. A sajttészta egyenletesen csont fehér, illetve a külseje sárga színű. Íze a termékre jellemzően zamatos, sós, füstölt. A gyúrt, hevített sajt azt jelenti, hogy friss gomolya sajtot készítünk, és azt még 80°C-on megolvasztjuk és így gyúrjuk és formázzuk. A sajtok füstölése bükkfa füsttel történik.