Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Tejtermékek

Köményes Móvári Sajt

Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.

1900 Ft / db
7600 Ft/kg

Krémsajtos batyú

Parenyica tészta ízesített krémsajt töltve. A karakteres ízvilág miatt valódi sajt különlegesség. Kulináris élvezetet a lágy krémsajton túl a lila hagyma adja, ráadás ként még bükkfán van füstölve.

1200 Ft / db
8000 Ft/kg

Lilahagymás krémsajt

Tehéntejbők készült, lilahagymával ízesített kenhető termék.

900 Ft / db
4.5 Ft/g

Lilahagymás krémsajt 200g

Vegyes alvasztású kenhető krémes állagú sajt, lilahagymás ízesítéssel.

840 Ft / db
4000 Ft/kg

Lilahagymás krémsajt 250g

Vegyes alvasztású kenhető krémes állagú sajt, lilahagymás ízesítéssel elérhető

1000 Ft / db
4000 Ft/kg

Lilahagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, apróra vágott lilahagymával ízesített friss sajt. 

1680 Ft / db
4.8 Ft/g

Malac sajt

Malac sajt textúrája zárt, legfeljebb légzárványokat mutató kemény, de sajátosan képlékeny sajttészta. A sajttészta egyenletesen csont fehér, illetve a külseje sárga színű. Íze a termékre jellemzően zamatos,  sós,  füstölt. A gyúrt, hevített sajt  azt jelenti, hogy friss gomolya sajtot készítünk, és azt még 80°C-on megolvasztjuk és így gyúrjuk és formázzuk. A sajtok füstölése bükkfa füsttel történik.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg

Medvehagymás kecskesajt

Medvehagymával ízesített kecskesajt

1200 Ft / db
12000 Ft/kg

Medvehagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, zöld medvehagymával ízesített friss sajt. 

1680 Ft / db
4.8 Ft/g

Meggyes ivójoghurt

Házi meggylekvárral készült finom iható jogurt. 

640 Ft / db
1.83 Ft/g

Miklós deák csemegéje

Cseddározással, tehéntejből készült tömör állományú, kemény sajt. Érlelési ideje meglehetősen hosszú, 6-12 hónapig tart. Nevét az Oxfordi Egyetem feljegyzéseiben Nicolaus de Hungariaként, azaz Magyarországi Miklósként szereplő diákról kapta. Aki az első Angliában tanuló magyar diák lehetett.

2300 Ft / db
9200 Ft/kg