Levendulás krémtúró Összetevük: kecsketúró,cukor,levendula virág,sö,vaniliás cukor,citromhéj
A gomolya és a lilahagyma harmonikus találkozása lágy, mégis karakteres ízélményt kínál. Kiváló hidegtálakhoz, szendvicsekbe vagy magában is. Ha valami izgalmasat keresel, ne hagyd ki! Összetevők: Teljes tehéntej, természetes oltóenzim, mezofil sajtkultúra, só, frissen aprított lilahagyma.
Malac sajt textúrája zárt, legfeljebb légzárványokat mutató kemény, de sajátosan képlékeny sajttészta. A sajttészta egyenletesen csont fehér, illetve a külseje sárga színű. Íze a termékre jellemzően zamatos, sós, füstölt. A gyúrt, hevített sajt azt jelenti, hogy friss gomolya sajtot készítünk, és azt még 80°C-on megolvasztjuk és így gyúrjuk és formázzuk. A sajtok füstölése bükkfa füsttel történik.
Mézes-meggyes kecske ívó joghurt Összetevők: kecsketej,joghurt kultúra,meggy,méz. 200 ml
Cseddározással, tehéntejből készült tömör állományú, kemény sajt. Érlelési ideje meglehetősen hosszú, 6-12 hónapig tart. Nevét az Oxfordi Egyetem feljegyzéseiben Nicolaus de Hungariaként, azaz Magyarországi Miklósként szereplő diákról kapta. Aki az első Angliában tanuló magyar diák lehetett.
Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.
A friss, lágy gomolya sajtunk a természetes tej ízének legtisztább formája, hozzáadott anyagok nélküli, igaz kézműves finomság.Kiváló reggelire, salátákhoz, vagy egy könnyű vacsorához. Összetevők: Teljes tehéntej, természetes oltóenzim, mezofil sajtkultúra, só.
Másik nevén görög joghurt, sűrű, krémes, pont annyira savanykás, amennyire kell, ráadásul nagyon gazdag fehérjében. Ami miatt alapvetően különbözik a hagyományos joghurttól, az a sűrűségben rejlik: a görög joghurt valójában nagyon krémes, nem túl folyékony. A görög joghurtot lecsepegtetik, eltávolítva ezzel a savót, ami miatt ez a készítmény sokkal sűrűbb, krémesebb állagú lesz, és kevesebb cukrot és szénhidrátot, viszont több fehérjét fog tartalmazni.
Az ordagolyó készítéséhez édes túrót, darált kekszet, kókuszreszeléket, citromlevet és egy kevés cukort használunk. Az összetevőket alaposan össze dolgozzuk. Ezt követően 100 grammos golyókat formázunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékbe. Így kapunk egy fehérjedús fitt "raffaello golyót". Édes szájú vásárlóinknak kedveskedünk vele.