




A vaj tisztítása, derítése a népi gyakorlatban eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a vajat tartósítsák. A módszer folyamán azonban nem csak a vizet távolítjuk el a vajból, hanem a tejcukrot és tejfehérjét is, ezáltal nem csak az eltarthatóságát növeljük meg jelentősen, de a laktóz és tejfehérje érzékenyek is élvezhetik áldásos hatását és fantasztikus ízét, Indiában ghí, észak-afrikai, arab világban smen néven ismerik, nálunk pedig jászvajként. Nem kell hűtőben tartani, nem avasodik, jól lezárva a kamrában is sokáig tárolható, hivatalosan akár egy évig is Felhasználható sütéshez, főzéshez, gyógykenőcsök készítéséhez. Zsírtartalma 99,6%-os.
Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes, málnás ízben valamint natúr joghurtként is.
Klasszikus eljárással készül, fenyő deszkán, min. 8 hétig érlelt félkemény sajt. Kellemesen zamatos, telt, enyhén sós ízű, jól vágható, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomló állományú. Nem csak nevében tér el az ismert trappista sajttól hanem ízében és lyukazottságában is
Tehéntejből készült ,kaporral ízesített friss sajt. Tartósítószer és adalékanyag mentes termék.A kapor is vegyszermentes kertből származik.
Lilahagymával,fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített gomolya sajt. A család kedvence. Minden darab egyenként és kézzel készül ezért változó a súlya.
Kellemes élesztős ízű, magas szén-dioxid termelésű kefírt készítünk teljes tejből pohárba alvasztva. 250g -os kiszerelésben
Nagyon finom és egészséges, probiotikus tejtermék.Közepesen szénsavas, ízletes kaukázusi típusú kefír. Támogatja a bélrendszer müködését.
Kistermelői nyers tehéntej. Plussz 4 fokon hűtve 3 napig fogyasztható. Íze finom, a vállalkozó háziasszonyok készíthetnek belőle tejtermékeket.
Az Óvári sajt az egyik legismertebb hazai sajtféleség. Nevét Mosonmagyaróvárról kapta, ahol a múlt század elején a hazai szarvasmarha-tenyésztés és tejgazdaság úttörője, Ujhelyi Imre kezdeményezésére dolgozták ki készítési módját. Röghézagos szerkezetű sajtféleség, jól vágható, nem morzsálódó, enyhén rúzsos ízű, vágható állományú.
Körözött túróból és tejfölből magyaros fűszerek hozzáadásával készült kenhető finomság.Jó kiegészítője a reggelinek és a vacsorának.
Körözött túróból és tejfölből magyaros fűszerek hozzáadásával készült kenhető finonság. Az ízek fokozására lilahagymát is használtunk