Eitler mester egy félkemény tehéntejből készült sajt, mely egy Rábcakapi sajtmesterről kapta nevét. Az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával. Elefántcsontszínű, puha, enyhén rugalmas, azonnal felismerhető a közepén vízszintesen végig húzódó vékony fekete rétegről. A legenda szerint gyártása során, az esti fejésből származó tejből visszamaradt sajttészta nem volt minden esetben elég egy következő guriga gyártásához, ezért a maradékot formába tették, és étkezési szénnel borították, hogy másnapig megőrizze a minőségét. Másnap a reggeli fejéssel befejezték a sajtot, az étkezési szénre újabb réteget építve. Így alakult ki a jellegzetes fekete réteg. A kérgét sárga sajtbevonó borítja.
Krémes, selymes házi vajunk a friss tej minden értékét magában hordozza. Kenyérre kenve, sütéshez vagy főzéshez is páratlan. Az igazi, hagyományos ízek kedvelőinek kihagyhatatlan. Összetevők: Tejszín
A fagyasztott házi rögös túró laza szerkezetű, apró rögökre eső tejtermék, amely megőrzi savanykás ízét még a kiolvasztás után is. Teljes tehéntejből, mezofil kultúrával készült minden más adaléktól mentes termék!
A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben 1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon. A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30 percig szobahőmérsékleten tároljuk.
A natúr gomolya karakterét fokhagymával bolondítottuk meg, így különleges enyhén pikáns ízvilágot kaptunk. Remekül illik pirítósra, sült ételek mellé, vagy egy pohár jó borhoz. Igazi különlegesség a sajtkedvelőknek. Összetevők: Teljes tehéntej, természetes oltóenzim, mezofil sajtkultúra, só, frissen préselt fokhagyma.
Tehéntejből készült, fokhagymával és zöldpetrezselyemmel ízesített kenhető termék.
Tehéntejből készült, fokhagymával és zöld petrezselyemmel ízesített friss sajt.
Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.
Füstölt parenyica sajtunk tekercs formájú, kézzel készített füstös sajt, amelyet friss tehéntejből, hagyományos eljárással állítunk elő. A sajt forró vizes gyúrás után tekercs formát kap, majd enyhe füstöléssel nyeri el jellegzetes ízét. Ruganyos állaga és enyhén sós, füstös aromája igazi különlegességgé teszi. Összetevők: tehén tej, gyúrtsajt kultúra, só, füst.
Füstölt sajt készítés e kor egy félkemény sajt technológiát alkalmazunk. Kb 2-3 hét érlelés után gőzölt bükkfa fűrészporral füstöljük. Ezután egy rugalmas állományú , szép rög lyukakkal rendelkező reszelhető sajtot kapunk, melyet borokhoz vagy önállóan is fogyaszthatunk. Natúr és fokhagymás ízben elérhető.
Natúr gomolya sajt füstölve. Minden guriga egyenként kézzel készül ezért változó a súlya.