Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Sajtok

Friss kecskesajt

Friss kecskesajt. Kenhető, krémes állagú. Összetevők: kecsketej, oltó, kultúra, só kb. 140 g.

1400 Ft / db
1400 Ft/db
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-12
Rendelhető 2025-06-10-ig

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

1000 Ft / db
4000 Ft/kg

Füstölt kecskesajt

Füstölt, félkemény kecskesajt. Hagyományos módon füstölve. Összetevők: kecsketej, oltó, kultúra, só, kálcium-klorid

2400 Ft / db
12000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-12
Rendelhető 2025-06-10-ig

Görög saláta sajt

Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.

1250 Ft / db
5000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-12
Rendelhető 2025-06-10-ig

Isonzó félkemény sajt

Isonzó pasztőrözött teljes tehéntejből készült, 2 - 3 hónapig érlelt, félkemény sajt. Kérge sima, egyenletes, a sajt színe elefántcsont sárga, állaga kemény, sajttésztája zárt. Aromás, ízű ami az érés előrehaladtával majd erősödik fog. A konyhában sokoldalúan felhasználható, mind előételként, mind pedig főfogáskén, jól reszelhető és vágható. Az olasz montasio ihlette, de valójában ízig vérig kriskó sajt.

1750 Ft / db
7000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-12
Rendelhető 2025-06-08-ig

Kapi fűszeres rétes

Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán. Készítésénél  következő szárított zöldfűszereket hasznljuk: borsikafű, kakukkfű, szurokfű, levendula, rozmaring.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-06-12
Rendelhető 2025-06-10-ig

Kapista Sajt

Klasszikus eljárással készül, fenyő deszkán, min. 8 hétig érlelt félkemény sajt. Kellemesen zamatos, telt, enyhén sós ízű, jól vágható, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomló állományú. Nem csak nevében tér el az ismert trappista sajttól hanem ízében és lyukazottságában is

1800 Ft / db
7200 Ft/kg

Kecskesajt

Kecskesajt Összetevők: kecsketej, oltó, kultúra, só  

2400 Ft / db
12000 Ft/kg

Kecskesajt mix

Kecskesajt mix natúr, füstölt és fűszeres kecskesajtból.  

1200 Ft / doboz
12000 Ft/kg

Kecskesajt vörös áfonyával

Kecskesajt aszalt meggyel. Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,vörös áfonya

1200 Ft / db
12000 Ft/kg

Kecskesajt, aszalt paradicsomos, bazsalikomos

Kecskesajt, aszalt paradicsommal, szárított bazsalikommal Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid,aszalt paradicsom,bazsalikom

2400 Ft / db
12000 Ft/kg

Kecskesajt, négyhagymás

Kecskesajt, négyhagymás  Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid,lilahagyma,fokhagyma,medvehagyma,újhagyma

2400 Ft / db
12000 Ft/kg