A grillezések, mediterrén ételek alapanyaga. Felhasználhatjuk: padlizsánkrém, lecsóhoz, tölthetjük, tésztákhoz vagy rakott ételekhez adhatjuk, főzelék, krémleves
Gyakorlatilag mindenhez használható. Apróra vágva kész ételekhez adjuk, főzve elveszti vitamintaratalmát. A jó húsleves fontos kelléke. 40g körüli csomók
Elsősorban frissen jó, de bármilyen ételt készíthetünk belőle. Kenyér mellé, pitének, salátákba, levesbe, húsra karikázva... Konyhakészre pucolva csomagolom.
Ezt a növényt általában takarónövényként használják a kert legszárazabb területei, valamint sziklakertekbe, sőt cserepekbe és ültetőkbe teraszokra, erkélyekre és teraszokra. Ezen túlmenően, tökéletes a kertekhez a tenger közelében vagy a nagyvárosokban, mivel képes ellenállni a sótartalomnak és a légköri szennyezésnek is. Mindenesetre a főbb felhasználási területeken belül megemlíthetjük az alábbiakat: Sziklakert növények. Teljesen alkalmasak köves terek fedésére és szárazon, ahol más növények nem tudtak életben maradni. Ideális útszélekhez. Teljesen alkalmas kőfalak burkolására. Arra használják, hogy a talajt olyan módon takarják be, hogy megakadályozzák a gyomok megjelenését. Teleltessük melegebb helyen.
Minden féle formában fogyasztjuk: nyersen, főzve, párolva, sütve. Nélkülözhetetlen a konyhában. Beltartalma értékes szervezetünk számára. Nincsen zöldségeskert sárgarépa nélkül! A répákat direkt nem mosom meg, hogy jobban elálljon, így enyhén földesek!! Rajt hagyom a zöldjet a frissesség megőrzése céljából.
Fűszernövény, gyógynövény, illatnövény. A hús, a sajt, a levesek, a mártások ízesítésére használjuk
Talaj: jó vízelvezetésű Öntözés: Bőségesen öntözzük, télen csökkentsük az öntözést. Trágyázás: Aktív növekedés esetén 2-3 hetente hígított, kiegyensúlyozott folyékony műtrágyát kell kijuttatni. Fény: Teljes napsütésben és részleges árnyékban is jól fejlődik; az erősebb fény kiemeli a levélszegélyek vörösségét. Kártevők és betegségek: Fogékony a lisztespoloskákra és a levéltetvekre; kerüljük a túlöntözést a gyökérrothadás megelőzése.
Átlagos magasság:15-30 cm Termet:20-30 cm Fényigény:Teljes napfény Vízigény:Nem igényel locsolást Virág színe:Sárga Célszerű egy kis hajtást ősszel legyökereztetni és azt fagymentes helyen teleltetni. Virágzási idő: április, május 9cmes cserépben.
Az hagymafejeket és a zöld leveleket általában kenyeres ételekhez fogyasztjuk. Én rántottába vagy párolt rizsbe is bele szoktam karikázni. A hagyma nemcsak ételeink fűszerezésére van remek hatással, hanem az egészségünkre is.
Ez az egyszerű kis csokor, még tovább is variálható, de akár így is jól mutat falra, szekrényajóra akasztva! Kb.25-30cm a csokor hossza! Sötétlila, halványlila, fehér, sötét sárga, halvány sárga, kék és rózsaszín színeket tartalmazhat a csokor. Időnkként hajlakkal fújjuk le, hogy tartósabb legyen.
Világos helyet igényel, a pangó vizet nem tűri. Legalább 7℃ -on teleltessük. Nyáron a szabadban is elhelyezhetjük, NAPTÓL VÉDJÜK => ilyenkor barnás színű lesz, tegyük árnyékos helyre, 1-2 héten belül visszanyeri eredeti színét. Narancssárga virágait tavasszal hozza. Levelein fehér pettyek.
Kb. 10g / csomag Koszorúkra ragasztva kiváló dekoráció. Szép egészséges virágfejek.