Jó vízáteresztő talajt kedvel. Nyáron vizet és meleget, télen hideget és szárazságot igényel. Világos, de nem tűző napos helyre tegyük. Általános vízigényű. 9cm-es cserépben.
Jó vízáteresztő talajt kedvel. Nyáron vizet és meleget, télen hideget és szárazságot igényel. Világos, de nem tűző napos helyre tegyük. Általános vízigényű. 9cm-es cserépben.
Ez a csomag egy változatos zöldségegyüttes. A CSOMAG TARTALMAZ: többféle paradicsomot és paprikát (az erős paprikát megjelölöm - chili), uborkát, csemegének lila sonkahagymát és póréhagymát is. 1 kg/ csomag.
Elsősorban frissen jó, de bármilyen ételt készíthetünk belőle. Kenyér mellé, pitének, salátákba, levesbe, húsra karikázva... Konyhakészre pucolva csomagolom.
Minden féle formában fogyasztjuk: nyersen, főzve, párolva, sütve. Nélkülözhetetlen a konyhában. Beltartalma értékes szervezetünk számára. Nincsen zöldségeskert sárgarépa nélkül! A répákat direkt nem mosom meg, hogy jobban elálljon, így enyhén földesek!! Rajt hagyom a zöldjet a frissesség megőrzése céljából.
Fűszernövény, gyógynövény, illatnövény. A hús, a sajt, a levesek, a mártások ízesítésére használjuk
Teleltessük. Nyáron rózsaszín virágokkal díszíti balkonunkat. 9cm-es cserépben.
teleltessük félárnyákos helyet kedvel piros vagy citromsárga virágot hoz mérsékelten öntözzük sajnos az igazi nevét nem tudom, így elneveztem a néniről, akitől az anyatövet kaptam
A vöröshagymára jellemző, ám sokkal "szelídebb" illatával , ízével különféle levesek, mártások, krémek közkedvelt ízesítője. Íze egyszerre emlékeztet a hagymára és a fokhagymára, de sokkal kevésbé tolakodó, ezért is igazi ínyencség! Főként hengeres, hosszúkás leveleit fogyasztjuk. Nyersen megedve sem hagy erős ízt,szagot a szájban!!! Fogyasztási tippem: Feldarabolom és belekeverem a vajkrémbe vagy megszórom vele a salátákat, rántottát. Baktérium ölő hatású szájban, garatban, gyomorban, belekben. 9cm-es cserépben.
Frissen szedett metélőhagyma. A vöröshagymára jellemző, ám sokkal "szelídebb" illatával , ízével különféle levesek, mártások, krémek közkedvelt ízesítője. Íze egyszerre emlékeztet a hagymára és a fokhagymára, de sokkal kevésbé tolakodó, ezért is igazi ínyencség! Főként hengeres, hosszúkás leveleit fogyasztjuk. Nyersen megedve sem hagy erős ízt,szagot a szájban!!! Fogyasztási tippem: Feldarabolom és belekeverem a vajkrémbe vagy megszórom vele a salátákat, rántottát. Baktérium ölő hatású szájban, garatban, gyomorban, belekben.
Az hagymafejeket és a zöld leveleket általában kenyeres ételekhez fogyasztjuk. Én rántottába vagy párolt rizsbe is bele szoktam karikázni. A hagyma nemcsak ételeink fűszerezésére van remek hatással, hanem az egészségünkre is.
Ez az egyszerű kis csokor, még tovább is variálható, de akár így is jól mutat falra, szekrényajóra akasztva! Kb.25-30cm a csokor hossza! Sötétlila, halványlila, fehér, sötét sárga, halvány sárga, kék és rózsaszín színeket tartalmazhat a csokor. Időnkként hajlakkal fújjuk le, hogy tartósabb legyen.