tépősaláta zsenge leveleit szedem. A levelek enyhén szennyezettek, mosatlanok => tovább eltartható.
Kb. 18db/csomag Illata, íze enyhébb, mint a vörörhagymáé. Íze enyhén édeskés, így alkalmas nyers fogyasztásra, salátákba és szendvicsekbe. Húsa halványlila színű. 0,5kg/csomag
Frissen szedett metélőhagyma. A vöröshagymára jellemző, ám sokkal "szelídebb" illatával , ízével különféle levesek, mártások, krémek közkedvelt ízesítője. Íze egyszerre emlékeztet a hagymára és a fokhagymára, de sokkal kevésbé tolakodó, ezért is igazi ínyencség! Főként hengeres, hosszúkás leveleit fogyasztjuk. Nyersen megedve sem hagy erős ízt,szagot a szájban!!! Fogyasztási tippem: Feldarabolom és belekeverem a vajkrémbe vagy megszórom vele a salátákat, rántottát. Baktérium ölő hatású szájban, garatban, gyomorban, belekben.
Nem csak főzeléknek, de megmosott leveleit összetépkedve, friss tejföllel vagy kefirrel tálalva igazi csemege lehet grillételek mellé is. 100 g- os kiszerelésben a frissen szedett levelek. Mosatlan.
Ez az egyszerű kis csokor, még tovább is variálható, de akár így is jól mutat falra, szekrényajóra akasztva! Kb.25-30cm a csokor hossza! Sötétlila, halványlila, fehér, sötét sárga, halvány sárga, kék és rózsaszín színeket tartalmazhat a csokor. 8-10 szálas csokrok. Időnkként hajlakkal fújjuk le, hogy tartósabb legyen.
A fiatal, friss spenótleveleket foszgyaszthatjuk nyersen salátákban, párolva, főzve. Főtt fürjtojással az igazi - mi így szeretjük!!! 100g / csomag ,mosatlan
Kb. 15g / csomag Koszorúkra ragasztva kiváló dekoráció.
Az apró vörös hagymafejeket és a zöld leveleket általában kenyeres ételekhez fogyasztjuk. Közkedvelt recept az újhagymaleves is. Én rántottába vagy párolt rizsbe is bele szoktam karikázni. A hagyma nemcsak ételeink fűszerezésére van remek hatással, hanem az egészségünkre 7 db/ csomag
Mosatlan. Nem csupán ízesíthetünk vele, hanem felhasználhatjuk levesekbe, főzelékekbe, egészségesv zöld turmixokba.