Mások ezeket rendelték

Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-11-ig
Édes túró 500 g
Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez az orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint

Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig
Tejszínsajt 250g
Hagyományosan tejszínből készítjük a tejszínsajtot, oltó és megfelelő tejsavbaktériumok felhasználásával így "megvastagítva" az állagát. Zsírtartalma kb 30%, emiatt gazdagabb ízű krémes állagú kissé sóízű. Felhasználható önállóan krémsajtként de tudjuk ajánlani főzéshez francia tejfölként is.

Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig
Kapista Sajt
Klasszikus eljárással készül, fenyő deszkán, min. 8 hétig érlelt félkemény sajt. Kellemesen zamatos, telt, enyhén sós ízű, jól vágható, rugalmas, jól hajlítható, szájban elomló állományú. Nem csak nevében tér el az ismert trappista sajttól hanem ízében és lyukazottságában is