Az alap gomolya sajt aprítása, és forró sós vízben való olvasztása, után kapjuk meg ruganyos alaptésztát. Ezután tésztát gyúrjuk, formázzuk, ízesítjük végül feltekerjük hogy elnyerje jellegzetes formáját. Mindennek a tetejébe még meg is füstöljük termesztésen bükkfán.
Ízesítések:
Borsos - borsikafüves: No comment
Csípős: Középerős jalapeno paprikát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg csípős legyen. Köszönet a Eva's chililandnak érte.
Diós - bazsalikomos: Hogy fokozzuk az élvezeteket a diót tökmag olajon megpiritjuk készítéskor bazsalikom kerül mellé.
Fokhagymás: Friss fokhagymát használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen. Fokhagyma természetes magyar termelőktől érkezik.
Köményes: Egész és örölt köménymagot használunk ehhez a sajthoz, hogy tényleg finom legyen.
Kapi fűszeres: Készítésénél következő szárított zöldfűszereket hasznljuk: borsikafű, kakukkfű, szurokfű, levendula, rozmaring.
Rábca fűszerkeverék: Öszetevői bors, pirospaprika, fokhagyma, gyömbér