A Garibaldi intenzív, erős aromájával igazi sajt különlegességnek számít, amely kiválóan illik az édes karakterű italokhoz. Alapanyaga teljes, pasztörizált tehéntej, és az ízének karakteressége attól függ, hogy 2 vagy 3 hónapig érleljük. Minél tovább tart az érlelés, annál erősebb, lesz az illata és az aromája. A sajtot penicillin gombák (Penicillium roqueforti) teszik kékesen márványozottá. A közepesen kék penészes, nagyon krémes és könnyen kenhető sajtot, erős, ehetetlen kérge óvja meg a külvilágtól. A felvágott sajtokban sokszor megfigyelhető szabályos csíkok a pikírozás, a sajt szurkálásának nyomai, amivel a levegőt juttatjuk a sajtba, hogy a penészgombák minél nagyobb felületen szétterjedhessenek és elvégezhessék a munkájukat. Garibaldit mint ahogy a neve is utal rá nem titkoltan az olasz gorgonzola ihlete.
A Garibaldi intenzív, erős aromájával igazi sajt különlegességnek számít, amely kiválóan illik az édes karakterű italokhoz. Alapanyaga teljes, pasztörizált tehéntej, és az ízének karakteressége attól függ, hogy 2 vagy 3 hónapig érleljük. Minél tovább tart az érlelés, annál erősebb, lesz az illata és az aromája. A sajtot penicillin gombák (Penicillium roqueforti) teszik kékesen márványozottá. A közepesen kék penészes, nagyon krémes és könnyen kenhető sajtot, erős, ehetetlen kérge óvja meg a külvilágtól. A felvágott sajtokban sokszor megfigyelhető szabályos csíkok a pikírozás, a sajt szurkálásának nyomai, amivel a levegőt juttatjuk a sajtba, hogy a penészgombák minél nagyobb felületen szétterjedhessenek és elvégezhessék a munkájukat. Garibaldit mint ahogy a neve is utal rá nem titkoltan az olasz gorgonzola ihlete.