Medvehagymás Padlizsánkrém más néven Vinetta A Padlizsánt megsütöm parázson, addig míg szenes nem lesz a héja. Megtisztítás után régen fakéssel hogy a magjait ne törjük össze, napjainkban pépesre törjük. Házilag készített majonézzel dúsítjuk. Összetevők: Házi tojásnak a sárgája, mustár, napraforgó olaj, só, bors, vöröshagyma, fokhagyma, medvehagyma. Hűtve tárold és minél hamarabb edd meg!!!
Meggy chutney Összetevők:meggy,cukor,só,balzsamecet,fűszerek,fahéj Hőkezeléssel tartósítva, vegyszermentes alapanyagokból. Felbontás után hűtve tárolandó. Grillekhez, sajthoz, hamburgerhez, szendvicsekhez..
Enyhén darabos, kiskerti meggyből készült, 90% gyümölcs és 10% cukortartalommal.
Saját tartású tyúkjaink tojását, gyümölcsösünk terméseit felhasználva készítjük házi nyújtott réteseinket. Igazi gasztronómia élmény egy időutazással egybekötve, ahogy nagyanyáink készitették, úgy készitjük mi is. 1 adag 2 szelet
Meggylekvár újfehértói fürtös meggyből. 370 ml (375 g) Összetevők: meggy (85%), cukor (15%) Frissen szedett gyümölcsből, fatüzelésű üstben főzve. Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtve tárolandó.
Meggylekvár cukor nélkül érdi bőtermő meggyből. 370 ml (375 g) Összetevők: meggy Frissen szedett gyümölcsből, fatüzelésű üstben főzve. Tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtve tárolandó.
Meggymag Tisztított meggymag, mely felhasználható babzsák, kispárna, ajtótámasz, stb... töltelékeként. Előnye, hogy mosható, könnyen szárad, illatát évek múlva is megőrzi. Melegíthető, hűthető, a hőt jól tartja.
Meggyszörp újfehértói fürtös meggyből Összetevők: meggy (60%), cukor (40%) Tartósítószert nem tartalmaz, hőkezeléssel tartósítva. Javasolt higítási arány: 1:8 Felbontás után hűtve tárolandó.
Összetevők:bodzavirág,citromfű,hársfavirág,kakukkfű,feketeribizli levél,levendulavirág,csillagánizs.