Hőkezeléssel készült kistermelői málnaszörp magas gyümölcs- és rosttartalommal, mesterséges adalék és tartósítószer nélkül. Cukrot tartalmaz. Összetevők: málnavelő, víz, cukor, étkezési citromsav.
Kb. 50 dkg kiszerelésekben kapható, súlykorrekció után kerül pontosításra az ár. Termékeink tartósítószer mentesek és saját füstölőben, keményfa fűrészporral hagyományos módon füstölve készülnek.
Mangós habanero szósz az ínyencek kedvéért. Ebben a szószban tökéletes párost alkot a Habanero chili gyümölcsös íze a mangó aromájával. Íze enyhén citrusos, enyhén édes és kellemesen csípős. Kíváló kiegészítő salátákhoz, húsokhoz, vagy szendvicsekhez. Csípőssége: 4/10
Máriatövismag liszt. Gazdag biológiailag aktív anyagokban, melyeket a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz. A máriatövist a népi gyógyászat már 2000 éve használja, főleg máj és epe eredetű betegségekre. A máriatövis segíthet visszaadni az egészséget az alkohol vagy elégtelen táplálkozás következtében megkárosodott májnak is, csökkenti a gyulladást és gondoskodik a máj oxidatív stressz tűrő képességéről. Használható különböző fogások kiegészítéseként, főételekhez, kenyerekhez, kekszekhez, és más péksüteményekhez. Sütéshez 1:4 arányban használatos búzaliszttel. A máriatövisnek nagyon enyhe íze van, ezért könnyedén hozzá lehet adni akár smoothie-khoz, akár levesekhez sűrítésként Önmagában fogyasztva, 3x1 teáskanálnyi mennyiség ajánlott étkezés közben vagy joghurttal, mézzel elkeverve.
Hidegen sajtolt,szüretlen máriatövis magolaj. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony „mentőövet”. A máriatövis mag hatóanyaga a szilimarin, ami egy gyűjtőnév, több hasonló szerkezetű anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A népi gyógyászat szerint a májbetegségeknél, "ahol már semmi sem segít" biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére. Adagolás reggel éhgyomorra 1 mokkéskanálnyi , kúraszerűen. 1 kúra 50 ml, majd egy hét szünet után érdemes megismételni. Napküzben fogyasszunk sok folyadékot, így a éreganyagok könnyebben távoznak. A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből. Szűretlen olaj, ezért előfordulhat ülepedés, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Tavasszal természetes élőhelyén gyűjtjük be a friss és illatos medvehagymát. Gondosan szárítottuk, majd finoman csomagoltuk, hogy az év többi részében is élvezhető legyen zamata! Aki még nem ismeri, a fokhagymához hasonló, különleges íze van. Kiváló kiegészítője a cukkininek, sült húsoknak, pogácsáknak, lepényeknek, bagetteknek. Szárazon, fűszerként használjuk fel. Egy csomag 10 gramm szárított medvehagymát tartalmaz.