Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Élelmiszerek

Lilahagyma

Piroska lilahagyma – karakteres íz, természetes egészség! Fedezd fel a hazai kertészet egyik kincsének ízvilágát! A Piroska fajta mélybordó héjú, enyhén édeskés, de mégis markáns ízű lilahagyma – tökéletes választás friss salátákhoz, szendvicsekhez vagy savanyítva! Gazdag antioxidánsokban, támogatja az immunrendszert, és különösen jól tárolható! Válaszd a hazait, válaszd a Piroskát – mert a jó hagyma nem csak csípős, hanem emlékezetes is!

1000 Ft / kg
1000 Ft/kg

Lilahagyma

Piroska lilahagyma – karakteres íz, természetes egészség! Fedezd fel a hazai kertészet egyik kincsének ízvilágát! A Piroska fajta mélybordó héjú, enyhén édeskés, de mégis markáns ízű lilahagyma – tökéletes választás friss salátákhoz, szendvicsekhez vagy savanyítva! Gazdag antioxidánsokban, támogatja az immunrendszert, és különösen jól tárolható! Válaszd a hazait, válaszd a Piroskát – mert a jó hagyma nem csak csípős, hanem emlékezetes is!

550 Ft / csomag
1100 Ft/kg

Lilahagymás gomolya sajt

A gomolya és a lilahagyma harmonikus találkozása lágy, mégis karakteres ízélményt kínál. Kiváló hidegtálakhoz, szendvicsekbe vagy magában is. Ha valami izgalmasat keresel, ne hagyd ki! Összetevők: Teljes tehéntej, természetes oltóenzim, mezofil sajtkultúra, só, frissen aprított lilahagyma.

1260 Ft / db
4200 Ft/kg

Lilahagymás krémsajt

Tehéntejbők készült, lilahagymával ízesített kenhető termék.

900 Ft / db
4500 Ft/kg

Lilahagymás sajt, guriga

Tehéntejből készült, apróra vágott lilahagymával ízesített friss sajt. 

1680 Ft / db
4800 Ft/kg

Lilla héjú Lilla húsú édesburgonya

Lila héjú, lila húsú édesburgonya – különleges szín, még különlegesebb íz! Ez a ritka fajta nemcsak gyönyörű, hanem tele van antioxidánsokkal is. Édeskés, diós aromájú íze különlegessé tesz minden ételt – legyen az sült köret, püré vagy akár chips. Egészséges, látványos és finom – igazi különlegesség a konyhában! 

1500 Ft / kg
1500 Ft/kg

LImmmo Mézkészítmény 250g

Vidd magaddal a nyár ízeit bárhová és bármikor, kóstold meg Limmmo citromlikőrös mézkülönlegességünket!  Nagyon citromos, nagyon krémes, nagyon nyári.  Nemcsak desszert: egy kanál olasz életérzés. 250g

1950 Ft / db
7.8 Ft/g

Linzer 250 gramm

Vajpuha tészta, édes - kézzel készült baracklekvárral töltve. Glutént, laktózt, tojást tartalmaz.

1590 Ft / doboz
6360 Ft/kg

Liofilizált alma

100 % fagyasztva szárított almaszeletek, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Egészséges chips rágcsálni. Útközben, túrázáshoz, buszon, vonaton és ahol jól esik! Sütibe, gyümölcslevesbe is teheted és felturbózhatod vele a műzlidet is. Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / tasak
66.67 Ft/g

Liofilizált gyümölcs mix

100% liofilizált gyümölcsökből álló vegyes válogatás. Banán, szamóca, szilva, sárgabarack szeletek. 30 g-os kiszerelés  

2200 Ft / tasak
73.33 Ft/g

Liofilizált málna

Liofilizált málna 100 % fagyasztva szárított málna darabok, 30 gr-os kiszerelésben, visszazárható tasakokban csomagolva Friss, egészséges, ropogtatnivaló chips. Könnyen magaddal viheted, a visszazárható tasak sokáig megőrzi roppanósságát a gyümölcsnek. Sportoláshoz, túrázáshoz,  müzlibe vagy amikor jól esik valami finomat és egészségeset ropogtatni.  Biztosan hallottál már a fagyasztva szárított gyümölcsökről, zöldségekről, fűszerkről.  De vajon, mi is ez a fagyasztva szárítás, azaz a liofilizálás?  Ez egy olyan tartósítási eljárás, amelynek során az anyagokat dehidratálják (megfosztják a víztől) fagyasztással, én -43 Celsius-fokig hűtöm a gépben.  A következő lépés a szublimációs szárítás, amely az élelmiszerben lévő víz több mint 90%-át eltávolítja! Végül az élelmiszer utószárításon megy keresztül, amely eltávolítja a maradék vízmolekulákat. A fagyasztva szárított késztermék víztartalma nagyon alacsony - 1 és 1,5% között van. A termék nem veszít színéből, ízéből és tápértékéből! Ráadásul ez az eljárás kiküszöböli a legtöbb mikrobiológiai szennyeződést (a víz hiánya lehetetlenné teszi a baktériumok túlélését), és lehetővé teszi a hosszú távú tárolást. Mindezt az élelmiszer súlyának és méreteinek csökkentésére használják. A fagyasztva szárított termék akár tízszer könnyebb is lehet eredeti súlyánál. Miért jó a liofilizálás? -  Liofilizált termékek tulajdonságai A fagyasztva szárításnál semmilyen kémiai adalékra nincs szükség, így kizárólag a víz kerül kivonásra az alapanyagból, de a vízben oldott anyagok a termékben maradnak. A termék szövet és sejtkárosodás nélkül fog kiszáradni. Ez az a tulajdonság, ami miatt a legmagasabb minőséget képviseli a szárított termékek közül. Az alacsony hőmérsékleten való szárítás miatt megmarad a termék fehérje, vitamin és ásványi anyag tartalma, de nem veszít se ízéből, se színéből és illatából sem a liofilizált termék. Ha rövid időn belül újra vizet kap, visszanyeri régi formáját. Hogyan készítem? Vásároltam egy liofizáló gépet s ezzel tartósítom a gyümölcsöket, zöldségeket, fűszernövényeket. Korábbi tanulmányaim során ismerkedtem meg ezzel a tartósítási módszerrel - kertészmérnökként végeztem a Kertészeti Főiskolán Kecskeméten. Nagyon szerettem volna a tartósítás ezen módját kipróbálni és alkalmazni. Rajongok ezekért a termékekért! Nem csak enni, de készítésük is örömet jelent.  A LIOFILIZÁLÁS TÖRTÉNETE Eredetileg ezt az ételkészítési módszert csak az űrhajósok számára tartották fenn. Az 1950-es években az amerikai kormány megbízást adott könnyű és tápanyagokban gazdag élelmiszerek előállítására az űrhajósok és katonák számára. Ma már mindenki élvezheti a fagyasztva szárított élelmiszerek előnyeit. Ez különösen akkor hasznos, ha nagy mennyiségű élelmiszert kell cipelnünk, de szeretnénk elkerülni a túlzott súlyt. A hegymászók és a túrázok rajonganak az ilyen termékekért! Szinte bármilyen termék alávethető ennek a folyamatnak - a szilárdtól a folyékony élelmiszerekig. A fagyasztva szárított gyümölcsök, zöldségek, gombák, húsok és akár egész ételek a legnépszerűbbek.

2000 Ft / tasak
66.67 Ft/g

Liofilizált müzli mix

Ami a müzliből nem hiányozhat. A 100% liofilizált gyümölcsökből álló vegyes válogatás. Banán, szamóca, málna szeletek. 40 g-os kiszerelés

2200 Ft / tasak
55 Ft/g