Talán eddigi legkomplexebb ízű termékünk paradicsomból, paprikából, chipotléből, mézből, kólából, whiskey-ből, csak hogy néhányat említsek a 22 összetevő közül. Grillezéshez, húspácoláshoz ajánljuk. Csípősség: 4/10
Ajánljuk gyümölcskenyérbe aszalt gyümölcs helyett vagy nassiként fogyasztani. Tartalma: dinnyehéj, cukor, víz, fajéj, szegfűszeg, citromsav 256 ml
Dinnyehéj savanyúság – édesből pikáns Édes és frissítő, mégis savanykásan izgalmas. Összetevők: görögdinnyehéj,víz,ecet,cukor,só,fűszerek 720 ml Miért különleges? Hagyományos recept Ropogós állag Édes-savanyú harmónia Ajánljuk: grillezett húsokhoz, hideg sültekhez, sajttál mellé vagy önmagában csemegeként. Tartósítószer nélkül készült, felbontás után hűtést igényel.
Pörkölt dióval ízesített gomolya sajt. Minden sajt egyenként, kézzel készül etért változó súlyú.
Diós-fokhagymás kecskesajt Összetevők: kecsketej, oltó,kultúra, só,dió, fokhagyma,petrezselyem
Füstölt kápia paprikából, barna színű chiliből és barnasörön karamellizált vöröshagymából készülő szósz a különlegességek kedvelőinek. Húsokhoz, szendvicsekhez, levesekhez ajánljuk. Csípősség: 6/10
720 ml Összetevők: paprika, ecet, só,cukor,,olaj, fűszerek Hőkezeléssel tartósítva, tartósítószert nem tartalmaz.
Ecetes cékla Összetevők: cékla, víz, cukor, só, ecet, fűszerek, Vegyszermentes zöldségből készült savanyúság, tartósítószer nélkül. Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtve tárolandó.
Ecetes Gyömbér (Cukormentes) Kiszerelés: 200 gr/üveg Összetevők: gyömbér (vegyszermentes termelésből), ecet, steevia. Limitált mennyiségben készült ez a nagyon finom, rendkívűl markáns ízű savanyúság. Csak tapasztalt gyömbér fogyasztóknak :) kezdők, ezzel ne próbálkozzannak, mert nagyon erős és domináns benne a gyömbér. Egy igazi ízbomba, és emelett nagyon egészséges :)
Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez az orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint
Az Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjéből származó ehető virágok. Használhatod sütemények, saláták, szendvicsek, pohárkrémek, fagylaltok dekorálására.