Gyakorlatilag mindenhez használható. Apróra vágva kész ételekhez adjuk, főzve elveszti vitamintaratalmát. A jó húsleves fontos kelléke. 40g körüli csomók
Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjében termett porcsin. A csomag tratalma 20 dkg A kövér porcsin ( Portulaca oleracea ) egy ehető gyomnövény, de annál sokkal több: finom nyári vadzöldség. A vadnövényes zöldturmixnak is az egyik nyári összetevője. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főzve ehetők levelei, zsenge hajtása, de még a vastagabb, nem fás szárai is. Levelei sós, savanykás ízűek, só-helyettesítőként is használhatók, salátának, savanyúságnak is kitűnő. Tehető levesekbe, sűrít is, párolva is ehető, és szósznak főzeléknek is készíthető. Magok őrölve vagy egyben liszthez vagy más ételbe keverve használhatók fel. Levelei szárítva is eltehetők későbbi felhasználásra. Savanyítható is télire ecetesen vagy tejsavasan (kovászosan) fermentálva is.
Elsősorban frissen jó, de bármilyen ételt készíthetünk belőle. Kenyér mellé, pitének, salátákba, levesbe, húsra karikázva... Konyhakészre pucolva csomagolom.
Minden féle formában fogyasztjuk: nyersen, főzve, párolva, sütve. Nélkülözhetetlen a konyhában. Beltartalma értékes szervezetünk számára. Nincsen zöldségeskert sárgarépa nélkül! A répákat direkt nem mosom meg, hogy jobban elálljon, így enyhén földesek!! Rajt hagyom a zöldjet a frissesség megőrzése céljából.
Üdezöld Bioporta vegyszermentes kertjében termesztett bio rozmaringág, amit fűszerként, gyógynövényként használhatsz fel.
Sonkahagyma – a konyha elfeledett gyöngyszeme A sonkahagyma (más néven salotta) különlegesen lágy, édeskés, enyhén diós aromájú hagymaféle, amely nem csíp, nem könnyeztet, mégis igazi karaktert ad minden ételnek. Kompakt, hosszúkás fejformájával nemcsak ízében, de megjelenésében is elegáns. Különösen ajánlott finom mártásokhoz, salátákhoz, húsételekhez, vagy akár karamellizálva, köretként. A sonkahagyma gazdag antioxidánsokban, könnyen emészthető, és sokkal hosszabban eltartható, mint a hagyományos vöröshagyma. Tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, ízletesebb alapanyagokat keresnek a mindennapi főzéshez. Kóstold meg, és ízekben gazdag élménnyel ajándékoz meg!
Sonkahagyma – a konyha elfeledett gyöngyszeme! A sonkahagyma (más néven salotta) különlegesen lágy, édeskés, enyhén diós aromájú hagymaféle, amely nem csíp, nem könnyeztet, mégis igazi karaktert ad minden ételnek. Kompakt, hosszúkás fejformájával és lilás, bronzos héjával nemcsak ízében, de megjelenésében is elegáns. Különösen ajánlott finom mártásokhoz, salátákhoz, húsételekhez, vagy akár karamellizálva, köretként. A sonkahagyma gazdag antioxidánsokban, könnyen emészthető, és sokkal hosszabban eltartható, mint a hagyományos vöröshagyma. Tökéletes választás azoknak, akik egészségesebb, ízletesebb alapanyagokat keresnek a mindennapi főzéshez. Kóstold meg, és ízekben gazdag élménnyel ajándékoz meg!
Az hagymafejeket és a zöld leveleket általában kenyeres ételekhez fogyasztjuk. Én rántottába vagy párolt rizsbe is bele szoktam karikázni. A hagyma nemcsak ételeink fűszerezésére van remek hatással, hanem az egészségünkre is.
Üdezöld Bioporta vegyszermentes termeléséből származó sóska levelek 250 grammos kiszerelésben. Sóska az egyik kíváló immunerősítő növényünk. Sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, C-vitamin tartalma jelentős. A mezei sóskának ismert vizelethajtó, nyálkaoldó tulajdonsága, továbbá növeli a szervezet fertőzésekkel szembeni védekező-képességét. A népi gyógyászatban vértisztító szerként alkalmazzák. A sóska savanykás ízének étvágygerjesztő hatása van. Salátának, levesnek és főzeléknek kiváló. A csomag 200 gramm mosatlan zsenge sóskalevelet tartalmaz.