Fermentált Savanyú Káposzta Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Ínycsiklandó és rendkívűl egészséges alap egy jó rakott káposztához, frankfurti leveshez, töltött káposztához, vagy bármely ételhez, melyhez savanyított káposztát használnánk. Összetevök: káposzta (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Fermentált Svéduborka Kiszerelés: 200 gr/ üveg Összetevők: uborka (vegyszermentes gazdálkodásból), vöröshagyma (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Füszerek hozzáadása nélkül készült. Hűtőben tároljuk!
Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.
Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Összetevők: kínai kel, újhagyma, sárgarépa, jégcsapretek, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, fokhagyma szójaszósz, gochugaru (trafícionális koreai chilipaprika), gyógyszerkönyvi tisztságú só. A kimcsi alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt igazi szupertáplálék. Flavonoidokban, antioxidánsokban, A-, B-, C-vitaminokban, vasban, szelénben és kálciumban gazdag. Probiotikus, immunerősítő, emésztésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Kiszerelés: 200 gr/ üveg Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Összetevők: kínai kel, újhagyma, sárgarépa, jégcsapretek, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, fokhagyma szójaszósz, gochugaru (trafícionális koreai chilipaprika), gyógyszerkönyvi tisztságú só. A kimcsi alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt igazi szupertáplálék. Flavonoidokban, antioxidánsokban, A-, B-, C-vitaminokban, vasban, szelénben és kálciumban gazdag. Probiotikus, immunerősítő, emésztésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Fermentált Vitaminbomba 500 gramm Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Összetevők: szilva, cukor,só, ecet, víz, fűszerek 720 ml A fűszeres ecetes szilva egy ízletes és aromás savanyúság, amely kiváló minőségű, érett szilvából készült ínyencség, amelyet gondosan válogatott alapanyagokból és hagyományos recept szerint készítünk. Ez a különleges csemege tökéletes elegye az édes és savanyú ízeknek, amelyeket fűszerekkel és ecettel fokoztunk. Ízvilág: Az édes, érett szilva gyümölcsszüret frissességét és édességét hozza elő. Az ecet hozzáadja a savanykás ízt, amely kiválóan kiegészíti a szilva természetes aromáját. Fűszerek, mint például szegfűszeg, fahéj és szerecsendió, fűszeres és meleg ízt adnak a szilvának. Egy igazán gazdag ízvilágú savanyúság, amely különleges ízének köszönhetően kedvelt választás a kulináris élvezeteket kedvelők körében.
Vegyes savanyúság – a klasszikus kedvenc! Ropogós, zamatos – a vegyes savanyúság igazi házi finomság, amely minden étkezést feldob! Egy üvegben rejtőzik az ízletes zöldparadicsom, roppanós uborka, sárgarépa, hagyma és káposzta, mindez pedig a tökéletes harmóniában egyesül az ecet, cukor és só kellemes egyensúlyával. Összetevők: zöldparadicsom, uborka, káposzta, hagyma, sárgarépa, cukor, só, ecet. 720 ml Hőkezeléssel tartósítva, felbontás után hűtést igényel.