A rozmaring fantasztikus gyógynövény , élénkzöld leveleivel , friss illatával . A vízgőz ( lepárlás ) a legkiméletesebb módon oldja ki az értékes hatóanyagokat . Aroma vízünk kizárólag kézi megmunkálással készül , azért más mint a nagyüzemi termékek , mert nem vonjuk ki a párlatból az illóolajat . Lepárlónk profi kór anyaból készült . A rozmaring párlat ideális a zsíros , pattanásos bőr tisztítására és ápolására , kisimítja és tisztítja a bőrt , segít megelőzni a bőr tökéletlenségeinek kialakulását. Fejbőrön használva segít megelőzni a korpásodást és a hajhullást . Tulajdonságai : - összehúzó hatású , felfrissíti a bőrt , bőrtisztító hatású , antioxidáns , frissíti a fejbőrt , kitisztítja az eltömődött pórusokat. A rozmaringot saját vegyszer mentes kertünkben szedtük .
A szépség szimbólumának és a szerelem virágának is nevezik a rózsát . Ez a csodálatos virág illatával képes megbéklyózni az emberi szíveket , színeinek sokasága a szívárványt juttatja eszünkbe , míg selymes tapintása a legpuhább bársonyra emlékeztet . A rózsavíz nagyon jó bőrtisztító és tonizáló szer . Tökéletesen táplálja a száraz és normál bőrt , a szem környékét. De............!!!! Rózsavíz a Konyhában is ! Pikáns ízt kölcsönöz a süteményeknek és pudingoknak. Feldobhatjuk szörpjeinket is egy kis rózsavízzel , gyümölcs saláltát is ízesíthetünk vele . Nyáron készíthetünk rózsából limonádét , cukor és citromlé hozzá adásával melyet hűtve jégkockával szervírozhatunk vendégeinknek. Természetgyógyászat . Gyógyír lehet mandulagyulladásra és bélhurutra is . A rózsavíz saját kertünkben szedett teljesen vegyszermentes , hibátlan rózsaszirmokból késziült , Lepárlónk rozsdamentes ( kóracélból ) készült profi készülék.
Kurucvér kék szőlőfajta , amelyet a kadarka és a muscat boushet fajták keresztezéséből Kuruc András nemesítette 1952 ben. Hozzánk a kertbe a 80 - s években került véletlenűl más fajtával együtt Viszonylag ritka fajta , kevés helyen terem Magyarországon ( elsősorban Baranya megyében )Magas színanyag tartalma miatt festőszőlőként más szőlőhőz keverrve borkészítésre használják . Magas cukorfoka ( 18 fok) és érdekes egyedi íze miatt érdemes megkóstolni , mint bármilyen más szőlőfajtát , és az ára is a jelenlegi gyümölcs árak mellett kedvező .( 1 gombóc fagyi = 600.ft ......)A szőlő A, B,C és K vitamint káliumot , szelént és folsavat tartalmaz, Elősegíti a vérképzést , szellemi és fizikai erőnlét fenntartását . Aki ezt a szőlőt termeszti 93 éves elmúlt , és mindig sokat fogyasztott belőle.A szőlő nem volt permetezve , sem tartósítóval lefújva , mível egyenesen a kertből leszedve szállítjuk nem 2000 km - ről csupán Győrújbarátról. Ellennáló szinte minden kártevővel szemben ezért nem kell permetezni , csupán a téli erős fagyok okzhatnak benne kárt Ja ! és a gyerekek ....már gyerekkorban rá kell szoktatni őket a minél több gyümölcs fogyasztására mert a fent leírt vitaminokat bízonyíthatóan tartalmazza a szőlő , de a fagyi összetételét nem ismerem , lehet jobb is így .
A ( fekete ) Szőlő a hosszú élet titka , táplálék és egyben győgyszer is . A benne található prociamidin megőrzi az erek rugalmasságát , fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés , csökkenti a vérnyomást és a gyulladásos folyamatokat . Gátolja a vérlemezkék összetapadását , a vérrög kialakulását , így véd az infarktustól . Szívbetegeknek orvosilag is javasolt minden korosztály számára . A benne lévő szőlőcukor energia bomba az agynak , a rezveratol és a hozzáadott fahéj , szegfűszeg , gyömbér védőpajzsként szolgál a fertőzések ellen . A nyirkos téli időjárás beköszöntével javasolt a fogyasztása , ősszel pedig minél több szőlőt célszerű enni . A szőlőben számos vitamin és ásvány is megtalálható , amelyet mi üvegekbe zártunk . Javasoljuk fogyasztani kúránként napi 1-2 teáskanállal , tölthetünk vele linzert , palacsintát , de akár egyszerre az egész üveggel is , ami velünk is előfordult már ezért egyszerre akár kettőt is érdemes venni . Felbontás után hűtőszekrényben tárolva egy hétig fogysztható