Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Kriskó Sajtműhely

Kriskó Sajtműhely

"A Kriskó Sajtműhely egy családi vállalkozás Rábcakapin. Családunk több generáció óta foglalkozik mezőgazdássággal, szarvasmarha tenyésztéssel. Falunkban hagyománya van a tejtermelésnek és feldolgozásnak. Ezeken az alapokon indult el a mi vállalkozásunk is. Első sajtjainkat 2011-ben készítettünk előbb a család majd barátaink örömére, szükségleteire. 2014 tavaszától kistermelőként értékesítjük termékeinket. Kistermelői sajtjainkhoz teljes tehéntejet használunk fel, melyeket hagyományos módon készítünk. Minden érdeklődőt, sajtkedvelőt szeretettel várunk, egy kis kóstolásra - ha akad a háznál, borra - néhány jó szóra...

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Borsos Kapista

Az ismert és kedvelt Kapista sajtunk borsos  vákltozata. Négy féle színes bors harmonizál a érlelt sajt ízével. Fűszeres fehér borok mellé ajánljuk.

1925 Ft / db
7700 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Doberdó kemény sajt

Legalább fél éves érlelésű kemény sajt. Isonzó nagy testvére

2375 Ft / db
9500 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-11-ig

Édes túró 500 g

Sajtkészítés során vissza marad tápanyagokban gazdag savót felmelegítik, a savóban maradt egyszerű fehérjék pelyhes csapadék formájában kicsapódnak. Ez az orda vagy édes túró. Állaga lágyabb, krémesebb mint a tehéntejből készült túróé, íze édeskés. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni. Jellemzően édesen, tésztatöltelékekbe, , süteményekbe használjuk fel. De helyettesítheti az olasz konyhából ismert Ricottát. Erdélyben kedvelt étel az ordás palacsinta, amikor az ordát, apróra vágott kaporral és cukorral összekeverik, és ezzel töltik meg a palacsint

1300 Ft / db
2600 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Eitler mester sajtja

Eitler mester egy félkemény tehéntejből készült sajt, mely egy Rábcakapi sajtmesterről kapta nevét. Az 1920-as évek elején a gazdák tejszövetkezetet alapítottak. Néhány év múlva pedig sajtgyárat létesített a Fővárosi Tejüzem Rt. Eitler Alajos svájci származású sajtmester irányításával. Elefántcsontszínű, puha, enyhén rugalmas, azonnal felismerhető a közepén vízszintesen végig húzódó vékony fekete rétegről. A legenda szerint gyártása során, az esti fejésből származó tejből visszamaradt sajttészta nem volt minden esetben elég egy következő guriga gyártásához, ezért a maradékot formába tették, és étkezési szénnel borították, hogy másnapig megőrizze a minőségét. Másnap a reggeli fejéssel befejezték a sajtot, az étkezési szénre újabb réteget építve. Így alakult ki a jellegzetes fekete réteg. A kérgét sárga sajtbevonó borítja.

1900 Ft / db
7600 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Fehér penésszel érő lágy sajt.

A kapi hófehér tehéntejből készült lágy sajt, fehér penész bevonattal. A  készítés során az előérlelt, hőkezelt tejet beoltják, a felaprított alvadékot formákba merik, majd a savó lecsepegtetése után a felületét leszárítják. Langyos, nedves érlelőben  1 héten belül kifejlődik a nemes penész (pl. penicillium candidum) a sajtokon.  A kialakult hófehér nemes penészréteg, pihésen vonja be a sajt felületét. Ezután következik a hideg érlelés 2- 3 -4 hétig. Így állaguk lágy lesz, mely az idő előrehaladtával mind krémesebbé válik. Túlérett állapotukban egészen folyósak is lehetnek. A tökéletes ízhatást akkor érhetjük el, ha fogyasztás előtt legalább 30  percig szobahőmérsékleten tároljuk. 

975 Ft / db
6500 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-11-ig

Friss Sajtok

Friss sajtok vagy gomolyák: Friss sajtok, legegyszerűbb sajtok egyike, a friss tejet, beoltjuk, felvágjuk, utó melegítjük - közben a savót eltávolítjuk - az így kapott sajttésztát sok féle fűszerrel vagy fűszer kombinációval ízesítjük.

1000 Ft / db
4000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Füstölt sajt

Füstölt sajt készítés e kor egy félkemény sajt technológiát alkalmazunk. Kb 2-3 hét érlelés után gőzölt bükkfa fűrészporral füstöljük. Ezután egy rugalmas állományú , szép rög lyukakkal rendelkező reszelhető sajtot kapunk, melyet borokhoz vagy önállóan is fogyaszthatunk. Natúr és fokhagymás ízben elérhető.

1700 Ft / db
6800 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Garibaldi kék penészes lágy sajt

 A Garibaldi intenzív, erős aromájával igazi sajt különlegességnek számít, amely kiválóan illik az édes karakterű italokhoz. Alapanyaga teljes, pasztörizált tehéntej, és az ízének karakteressége attól függ, hogy 2 vagy 3 hónapig érleljük. Minél tovább tart az érlelés, annál erősebb, lesz az illata és az aromája.  A sajtot penicillin gombák (Penicillium roqueforti) teszik kékesen márványozottá. A közepesen kék penészes, nagyon krémes és könnyen kenhető sajtot, erős, ehetetlen kérge óvja meg a külvilágtól.  A felvágott sajtokban sokszor megfigyelhető szabályos csíkok a pikírozás, a sajt szurkálásának nyomai, amivel a levegőt juttatjuk a sajtba, hogy a penészgombák minél nagyobb felületen szétterjedhessenek és elvégezhessék a munkájukat. Garibaldit mint ahogy a neve is utal rá nem titkoltan az olasz gorgonzola ihlete.

1675 Ft / db
6700 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Görög saláta sajt

Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.

1250 Ft / db
5000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Habart joghurt 1000 g

Nagyon enyhe ízű, nagy viszkozitású és minimális utósavanyodású joghurtokat készítünk. Szamócás, áfonyás, edei gyümölcsös, sárgabarackos, meggyes, málnás ízben valamint natúr joghurtként is. A joghurt össze van habarva a lekvárral.

1800 Ft / db
1800 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Hagyományos házi tejföl

Krémes állagú, magas zsírtartalmú, telt ízű tejföl.

750 Ft / db
3000 Ft/kg
Előrendelést felveszünk!
Átvétel: 2025-08-14
Rendelhető 2025-08-12-ig

Hagyományos házi túró 500 g

Hazánkban legelterjedtebb túró fajta, igazi hungarikum. Más néven Rögös túró, Tehén túró, Savanyú túró vagy csak egyszerűen Túró. A tejet állni hagyjuk, megalszik, majd az aludttej kimelegítésével egy hófehér színű, rögös állományú túrót kapunk. Kedvelt alapanyaga a magyar konyhának. Használható sósan túrós tésztához vagy édesen süteményekhez palacsintához is.

1300 Ft / db
2600 Ft/kg