Kb. 50 dkg kiszerelésekben kapható, súlykorrekció után kerül pontosításra az ár. Eredeti házi recept alapján, hagyományos eljárással, kizárólag konyhasó hozzáadásával, házi füstöléssel készült termék.
Kb. 50 dkg kiszerelésekben kapható, súlykorrekció után kerül pontosításra az ár. Keményfán füstölt, bőrözött sertéstarja felhasználásával készült.
Tartalmaz: szilva, citromsav, mézeskalács fűszerkeverék. Tartósítószert nem tartalmaz!
Ez a gyűjtött mézkülönlegesség alkalmas lázcsillapításra, használható a reuma és a magas vérnyomás kezelésének támogatására, ráadásul nagyon finom is!
Galagonya lekvár. Összetevők: galagonya, alma, cukor, pektin. Galagonya, a szív gyógynövénye, ’’Isten gyümölcsé’’-nek is nevezik. A népi gyógyászatban a leggyakrabban használt gyógynövények egyike és igazoltan nincs mellékhatása. Rendkívül jó szíverősítő és szívnyugtató. Serkenti a szívizom vérellátását, értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, javítja a szív oxigén-ellátását. Fogyasztása koszorúér-betegségek esetén és megelőzésében is javasolt. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását. Terhesség alatt is fogyasztható, és mellékhatásai sincsenek. Valóban Isten gyümölcse! A galagonya a szívre- és az érrendszerünkre ható gyógynövény, ennek megfelelően fogyasszuk! Gyerekeknek pedig éppen ezért igen mértékkel vagy nem ajánlott fogyasztása. Ritka esetben okozhat hirtelen vérnyomás-esést, ájulást, allergiás reakciókat.
A Garibaldi intenzív, erős aromájával igazi sajt különlegességnek számít, amely kiválóan illik az édes karakterű italokhoz. Alapanyaga teljes, pasztörizált tehéntej, és az ízének karakteressége attól függ, hogy 2 vagy 3 hónapig érleljük. Minél tovább tart az érlelés, annál erősebb, lesz az illata és az aromája. A sajtot penicillin gombák (Penicillium roqueforti) teszik kékesen márványozottá. A közepesen kék penészes, nagyon krémes és könnyen kenhető sajtot, erős, ehetetlen kérge óvja meg a külvilágtól. A felvágott sajtokban sokszor megfigyelhető szabályos csíkok a pikírozás, a sajt szurkálásának nyomai, amivel a levegőt juttatjuk a sajtba, hogy a penészgombák minél nagyobb felületen szétterjedhessenek és elvégezhessék a munkájukat. Garibaldit mint ahogy a neve is utal rá nem titkoltan az olasz gorgonzola ihlete.
Sajtunk rokonságot mutat a többi fehér, sós lében érlelt sajttal mint a görög Feta, a román Telemea, a török Beyaz peynir, a bolgár Sirene és a szerb Sir sajt. A Fetánál azonban kevésbé krémes, de nem reszelhető ellentétben Telemeatól , kevésebbé fényes, enyhén só. A konyhában használhatjuk sokféle képen: lehet vele tölteni, rakhatunk vele zöldségeket, húsos ételeket, salátába keverhetjük. Lehet olívaolajban pácolni, rá lehet grillezni zöldségekre, tölteni lehet vele különböző palacsintákat, lángosokat.
Rubin és Retrox fajtájú hosszúkás nagy testű, piros húsú görögdinnye. Szállításkor a súly eltérhet.
Rubin és Retrox fajtájú hosszúkás nagy testű piros húsú görögdinnye. Dinnyék 7+ méretűek. Szállításkor eltérhet.
Halloummi grillsajt. Grillezhető, rántható. Kb. 200 g -os csomagolásban. Összetevők: tej,oltó,kultüra,só