Zöld színűek a levelek. Az egyik legnépszerűbb fűszer, ami számtalan módon felhasználható, például: paradicsomos ételekhez. A bazsalikom javítja az étvágyat, segíti az emésztést.
EGYET FIZET, KETTŐT VIHET AKCIÓ! Szárított virágcsokor. Szép, erős bordó színű.
Gyakran használjuk különféle teakeverékekben. Nyugtató-és vírusölő hatású gyógynövény. Ha fáradtnak érezzük magunkat, akkor frissítőleg hat, ha a fürdővízbe teszünk belőle. Jól illik a halhoz, szárnyashoz, salátákhoz, készíthetünk belőle limonádét, teát. Finomra összevágva jégkockatartóban kevés vízzel lefagyaszthatjuk és különféle mártásokhoz, levesekhez, desszertekhez használhatjuk.
Friss, fejes saláta zsengén leszedve Az egész leveleket teheted szendvicsbe is. Csak meg kell mosni, tépkedni , ízesíteni és mehet az asztalra. A csomag 100 g körüli.
Sokoldalúan felhasználható, és az összes fűszernövény közül a leggyakrabban alkalmazott a magyar konyhában. A magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a petrezselyem egy értékes vitaminhordozó. Egy hasznos tipp: a petrezselymet csak frissen tegyük az ételbe, mivel a főzés során veszít a vitamintartalmából. 40g körüli csomók
20-25dkg/csomag Szép nagy fejek. A fokhagymát gondolom nem kell senkinek bemutatni. Hűvös, szellős és sötét helyen kell tartani.
A fokhagymát gondolom nem kell senkinek bemutatni. Hűvös, szellős és sötét helyen kell tartani. Egészség, minimális szépséghibája van a fejeknek, aprók, diónyi nagyságúak. 200-250 g/ csomag
Nyári vetésből származó fiatal és friss kaprot kínálok. Kovászos uborka kisérője, de ízvilága harmonizál még a gombával, burgonyával, tojásos ételekkel, hallal és a túróval. A mártásokról, szószokról se feletkezzünk meg! 40g körüli frissen szedett kapor / csomag
Alacsony termetű Évelő Tavasz végétől nyár végéig virágzik Igénytelen, egyszerűen nevelhető Szárazságtűrő Szereti a napfényt Vízáteresztő talajt igényel Téli fagyok károsítják, ezért érdemes letakarni 9cm-es cserépben
Ételeink megízesítője. Petrezselyemhez hasonló illatú és ízű fűszernövény. A "házi patikában" is jelentős szerepe van, de KISMAMÁK NE FOGYASSZÁK!!! A lestyánlevél kiváló ízt ad a leveseknek, salátáknak, jól harmonizál a zöldborsóval.
Gyakorlatilag mindenhez használható. Apróra vágva kész ételekhez adjuk, főzve elveszti vitamintaratalmát. A jó húsleves fontos kelléke. 40g körüli csomók
Frissen szedett metélőhagyma. A vöröshagymára jellemző, ám sokkal "szelídebb" illatával , ízével különféle levesek, mártások, krémek közkedvelt ízesítője. Íze egyszerre emlékeztet a hagymára és a fokhagymára, de sokkal kevésbé tolakodó, ezért is igazi ínyencség! Főként hengeres, hosszúkás leveleit fogyasztjuk. Nyersen megedve sem hagy erős ízt,szagot a szájban!!! Fogyasztási tippem: Feldarabolom és belekeverem a vajkrémbe vagy megszórom vele a salátákat, rántottát. Baktérium ölő hatású szájban, garatban, gyomorban, belekben.