Fermentált Savanyú Káposzta Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Ínycsiklandó és rendkívűl egészséges alap egy jó rakott káposztához, frankfurti leveshez, töltött káposztához, vagy bármely ételhez, melyhez savanyított káposztát használnánk. Összetevök: káposzta (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Fermentált Svéduborka Kiszerelés: 200 gr/ üveg Összetevők: uborka (vegyszermentes gazdálkodásból), vöröshagyma (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Füszerek hozzáadása nélkül készült. Hűtőben tároljuk!
Fermentált Szárzeller Krém Pirított Mandulával Kiszerelé: 200 gr/ üveg Összetevők: fermentált szárzeller, parmezán, pirított mandula, bio hidegen sajtolt szőlőmagolaj, gyógyszerkönyvi tisztaságú só, őrölt fehérbors. Saját recept alapján. /Minden héten frissen készül, az átadás napján./ A fermentálás egy ősi élelmiszer-tartósítási módszer, amely során mikroorganizmusok, például baktériumok vagy gombák alakítják át az élelmiszereket. Ez a folyamat nem csak meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát, de számos egészségügyi előnnyel is jár. A fermentálás során a mikroorganizmusok lebontják az élelmiszerekben található összetett szénhidrátokat és fehérjéket, így azok könnyebben emészthetővé válnak. Emellett új tápanyagokat és enzimeket is termelnek, amelyek fokozzák az ételek tápértékét. A fermentált ételek fogyasztása segíthet az emésztőrendszer egészségének fenntartásában, erősítheti az immunrendszert, és hozzájárulhat a mentális egészség javításához is. Egyes kutatások szerint a fermentált ételek rendszeres fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát is.
Fermentált uborka avagy a hamis kovászos uborka, gluténmentes! Natúr! Füszerek, hagyma, kapor nélkül! Összetevők: uborka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. Hűtőben tároljuk!
Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Összetevők: kínai kel, újhagyma, sárgarépa, jégcsapretek, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, fokhagyma szójaszósz, gochugaru (trafícionális koreai chilipaprika), gyógyszerkönyvi tisztságú só. A kimcsi alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt igazi szupertáplálék. Flavonoidokban, antioxidánsokban, A-, B-, C-vitaminokban, vasban, szelénben és kálciumban gazdag. Probiotikus, immunerősítő, emésztésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Kiszerelés: 200 gr/ üveg Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) Összetevők: kínai kel, újhagyma, sárgarépa, jégcsapretek, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, fokhagyma szójaszósz, gochugaru (trafícionális koreai chilipaprika), gyógyszerkönyvi tisztságú só. A kimcsi alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt igazi szupertáplálék. Flavonoidokban, antioxidánsokban, A-, B-, C-vitaminokban, vasban, szelénben és kálciumban gazdag. Probiotikus, immunerősítő, emésztésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.
Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Fermentált Vitaminbomba 500 gramm Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.
Kistermelői Kézműves Eperlekvár hozzáadott cukor nélkül! (Magok nélkül, a főzés végén átpaszírozva) Összetevők: bio eper, steevia, bio citrom frissen facsart leve, almapektin. Tartósítószert nem tartalmaz, száraz dunsztolással tartósítva. Felbontás után hűtőben tároljuk! Kiszerelés: 200 gramm/ üveg
Kézműves Citromlekvár kardamommal, kurkumával Kiszerelés: 200 gr/ üveg ...mint az üvegbe zárt aranysárga napsugár, rendkívűl magas c-vitamin tartalommal. Édes és savanyú egyben, minden desszertet extravagánssá varázsol (mák-, vagy répatortát, panna cottát, vagy crème brulée-t, mascarponekrémet, vagy linzerkarikát), de a sós ételek kiegészítőjeként is emlékezetes. Például csirke- vagy libamájpástétom alatt, tonhal és sült paprika mellett (pl. pirítóson, vékonyan), sárgarépakrémlevesben lapulva (egy kávéskanálnyi), vagy spárga mellé mártogatónak, kevés majonézzel keverve. Összetevők: bio citrom, cukor, kardamom, kurkuma, citruspektin.
Kézműves Erdeigyümölcs Szörp 100% gyümölcs! 500 ml Összetevők: eper, málna, ribizli, feketeszeder, áfonya, földiszeder, cukor, bio citrom frissen facsart leve. Csökkentett cukortartalommal! 100% gyümölcs! víz hozzáadása nélkül készült! Egy üvegben 1,4 kg gyümölcs került felhasználásra. A gyümölcs vegyszermentes gazdálkodásból származik. Tartósítószer nélkül, szárazdunsztolással készült. Felbontás után tárolja hűtőben. Limitált mennyiségben.
Kézműves fokhagymakrém bio extra szűz olivaolajban Kiszerelés: 195 gramm/üveg Összetevők: fokhagyma (vegyszermentes gazdálkodásból), bio extra szűz olívaolaj. A frissen hámozott fokhagymát aprítom és bio extra szűz olívaolajjal keverem el, hogy az olaj “átölelje” a fokhagyma darabokat, ezzel megvédve az oxidációtól és a romlástól. A hűtőben tarva legalább két hónapig eltartható, csak ne felejtsünk el használat után belekeverni és gondosan visszazárni. Használhatjuk húsok pácolására, ételek (levesek, főzelékek, tészta ételek ízesítésére.) extra tippem: tejfölös, fokhagymakrémes, sajtos meleg szendvics :) egyszerű és nagyon finom.