Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Zalka Major Portékái

Zalka Major Portékái

Üdvözöllek a Zalka Major Portékái háza táján! Gyógynövény termékeket, fermentált savanyúságokat, házi lekvárokat, befőtteket készítek szeretettel, és odafigyeléssel, saját recept alapján. A gyógynövények a kertemben teremnek, a többit az erdő mélyéről gyűjtögetem össze. Szigorúan tartósítószer és minden mesterséges anyag (színezék, izfokozók) mentesen. ,,Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt, amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette a Földön. (Paracelsus - orvos, tudós)''

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

Fermentált Erdeifenyő Ital 500 ml

  Fermentált Erdeifenyő tűlevél ital fenyőrügy mézzel 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat.   Miért is érdemes kipróbálnod az erdei fenyőt, mint gyógynövényt? 1. Nagyszerű C-vitamin forrás A fenyőtű tea kiváló C-vitamin forrás, ezáltal segíti a sebek gyógyulását, a szövetek és csontok gyorsabb felépülését. Régen, mielőtt a C-vitaminban gazdag élelmiszerek egész évben elérhetőek lettek volna, még a skorbut kezelésére is alkalmazták. 2. Antioxidánsokban gazdag A fenyőtűlevél-tea nem csupán C-vitaminban, de A-vitaminban is gazdag, így támogatja a látást, az immunrendszert és a szervek egészséges működését. Ezenfelül antioxidánsokat és flavonoidokat egyaránt magas koncentrátumban tartalmaz, melyek csökkentik a sejtkárosodást, így visszaszoríthatják a rák és a szívbetegségek kockázatát. 3. Gyulladáscsökkentő A hazánkban is megtalálható tűnyalábos fenyők (például a fekete fenyő, de az erdei fenyő is ide tartozik) kivonata jelentős gyulladáscsökkentő hatású. Alkalmazhatjuk fájdalomcsillapításra vagy anyagcsereproblémákra is.  4. Javítja a szív és az agy egészségét A fenyőtűlevél, hála a benne található flavonoidoknak, amellett, hogy segít csökkenteni a gyulladást, támogatja a szív- és érrendszer egészségét, valamint fokozza szervezetünk védekező mechanizmusait. A flavonoidok ráadásul a vérnyomás szabályozásában is a segítségünkre lehetnek, ugyanis hozzájárulnak a szív és az agy egészséges működéséhez.    Összetevők: erdeifenyő tűlevél, fermentált erdei fenyőrügy,  bio citrom leve, fermentát erdei fenyőrügy méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Körte-Citromfű-Levendula ital 500 ml

Fermentált Körte-Citromfű-Levendula ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: bio körte, bio citromfű levél, bio citrom facsart leve, méz, energetizált víz.   

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Málna-Citromfű-Levendula ital 500 ml

Fermentált Málna-Citromfű-Levendula ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: bio málna, bio citromfű levél, bio citrom facsart leve, levendula virágzat, méz, energetizált víz. 

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Medvehagyma 200 gr limitált!

  Fermentált Medvehagyma  Kiszerelés: 200 gramm/üveg Limitált mennyiségben készült.  Összetevők: medvehagyma, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. A medvehagyma gyógyhatásai salaktalanító, méregtelenítő hatású krónikus bőrbajokra (vértisztító) gyomor és bélrendszer-tisztító csökkenti a magas vérnyomást enyhíti a krónikus gyulladásokat védi az ereket (ezáltal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke rizikóját) javítja az inzulinérzékenységet normalizálja a koleszterinszintet gátolja a vérrögképződést  

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g

Fermentált Meggy Ital Citromfűvel, Zsályával 500 ml

Fermentált Meggy Ital Citromfűvel, Zsályával 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: meggy (vegyszermentes gazdálkodásbol), citromfű levél, bio citrom facsart leve, zsálya levél, fermentált erdei fenyőrügy méz, energetizált víz.   

2490 Ft / üveg
4.98 Ft/ml

Fermentált Savanyú Káposzta 500 gr

Fermentált Savanyú Káposzta Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Ínycsiklandó és rendkívűl egészséges alap egy jó rakott káposztához, frankfurti leveshez, töltött káposztához, vagy bármely ételhez, melyhez savanyított káposztát használnánk.  Összetevök: káposzta (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.   

3690 Ft2900 Ft / üveg
5.8 Ft/g

Fermentált Svéduborka 200 gr

Fermentált Svéduborka  Kiszerelés: 200 gr/ üveg Összetevők: uborka (vegyszermentes gazdálkodásból), vöröshagyma (vegyszermentes gazdálkodásból), energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Füszerek hozzáadása nélkül készült. Hűtőben tároljuk!  

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g
...

Fermentált szárzeller 195 gr

Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só.      Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Fermentált uborka (,kovászos’ uborka glutén nélkül) 500 ml

Fermentált uborka avagy a hamis kovászos uborka, gluténmentes! Natúr! Füszerek, hagyma, kapor nélkül! Összetevők: uborka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Hűtőben tároljuk! 

2800 Ft / üveg
5.6 Ft/ml

Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős) 200 gr

Fermentált Vegán Kimchi (enyhén csípős)   Összetevők: kínai kel, újhagyma, sárgarépa, jégcsapretek, fokhagyma, gyömbér, vöröshagyma, fokhagyma szójaszósz, gochugaru (trafícionális koreai chilipaprika), gyógyszerkönyvi tisztságú só.    A kimcsi alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt igazi szupertáplálék. Flavonoidokban, antioxidánsokban, A-, B-, C-vitaminokban, vasban, szelénben és kálciumban gazdag. Probiotikus, immunerősítő, emésztésjavító és gyulladáscsökkentő hatású.

2500 Ft / üveg
12.5 Ft/g
...

Fermentált Vitaminbomba 200 gr

Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 200 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.     

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Fermentált Vitaminbomba 500 gr

Fermentált Vitaminbomba 500 gramm Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, kápia paprika, energetizált víz, tiszta só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 500 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel.   

4490 Ft3790 Ft / üveg
7.58 Ft/g