Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres
Kezdőlap Termelőink Zalka Major Portékái

Zalka Major Portékái

Üdvözöllek a Zalka Major Portékái háza táján! Gyógynövény termékeket, fermentált savanyúságokat, házi lekvárokat, befőtteket készítek szeretettel, és odafigyeléssel, saját recept alapján. A gyógynövények a kertemben teremnek, a többit az erdő mélyéről gyűjtögetem össze. Szigorúan tartósítószer és minden mesterséges anyag (színezék, izfokozók) mentesen. ,,Isten addig nem adott betegséget az emberre, amíg előbb a gyógynövényt, amely elmulasztja a betegséget, meg nem teremtette a Földön. (Paracelsus - orvos, tudós)''

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

Fermentált muskotályzsálya-citromfű ital 500 ml

Fermentált Muskotályzsálya-Citromfű ital 500 ml A fermentálás az egyik legősibb tartósítási eljárásunk, és mint ilyen, az egyik legegészségesebb is. Nem szükséges hozzá semmilyen adalékanyag, vagy mesterséges aroma.  A fermentált italok legnagyobb előnye az, hogy igazi probiotikus bombák a szervezet számára: segítik az emésztést, a méregtelenítési folyamatokat, legyőzik a puffadást, tökéletesen hidratálnak és még a vitaminok, ásványi anyagok beépülését is támogatják. Elektrolit tartalmuk szintén kiemelésre méltó, kiválóan lehet velük helyettesíteni a méregdrága, mesterséges sportitalokat. Összetevők: muskotályzsálya virágzat, citromfű levél, méz, energetizált víz.   

2200 Ft / üveg
4.4 Ft/ml
...

Fermentált szárzeller 195 gr

Fermentált szárzeller (angol zeller) Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Összetevők: Bio szárzeller, víz, tiszta só (Ági).      Mivel a szárzeller igen gazdag rostokban, így az emésztésre is rendkívül pozitívan hat. Egy apigenin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely a bél mikroorganizmusaival lép kölcsönhatásba. Az általános egészség szempontjából pedig kulcsfontosságú, hogy a bélmikrobiom egészséges és változatos legyen. Ezek a bél-mikroorganizmusok az egészséges immunrendszert is segítenek fenntartani. Ezen kívül a zeller gazdag élelmirost-forrás is, amely sokféle betegségtől, különösen a krónikus betegségektől óvhat meg bennünket. Ilyen például a cukorbetegség, az elhízás, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések. A zeller nemcsak magas rosttartalommal bír, de alacsony a glikémiás indexe, így hatékonyan szabályozza a vércukorszintet is. Nem mellesleg csökkenti a magas koleszterinszintet, amely szintén nagy probléma szokott lenni azoknál a személyeknél, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek. A zeller pozitívumai közé sorolható még az is, hogy lúgosító hatással rendelkezik. A lúgosító hatással rendelkező táplálékok sok pozitívummal bírnak az egészségre nézve, például segítenek fenntartani az egészséges csonttömeget, illetve a környezeti stresszel szemben is megvédenek bennünket. A zeller kiváló polifenolforrás is, amely szintén semlegesíti a szervezetben a szabad gyököket. Ezek a vegyületek az életkorral összefüggő degeneratív betegségekkel szemben is védelmet jelenthetnek, mint amilyen a memóriavesztés vagy az Alzheimer-kór.

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g
...

Fermentált Tavaszi Vegyes 500 gr

Fermentált Tavaszi Vegyes Savanyúság 500 gr/ üveg Összetevők: karfiol, szárzeller, sárgarépa, pritamin paprika, retek, vöröshagyma, energetizált víz,  gyógyszerkönyvi tisztaságú só.  (Minden zöldseg vegyszermentes gazdálkodásból származik.)   Tudtátok, hogy a fermentálás egy ősi savanyítási eljárás?  Nem egy új gasztrohóbortról van szó, hiszen az ősmagyarok is erőszeretettel használták ezt a tartósítási eljárást. Aztán sajnos idővel, az ecettel való savanyítás átvett a helyét, mind idő, mind költséghatékonyabb eljárás lévén, hiszen így hatalmas mennyiségeket lehet előállítani gyorsan. Nem kell heteket várni, mint a tejsavas erjesztésnél (fermentálásnál). A két eljárás a beltartalom tekintetében össze sem hasonlítható. Az ecet sav lévén letarol mindent, míg a fermentáció pedig egy olyan kémiai folyamat, melyben enzim hatására szerves anyag bomlik le. A meginduló erjedési folyamatok alapja mikroorganizmusok megléte. Ezek a jótékony baktériumok az általuk előállított, vagy a már a táplálékban benne lévő enzimek (fermentumok) segítségével viszik végbe az erjedést. A fermentáció során a zöldségek nehezen emészthető, a nyersen puffadást okozó rostjai felpuhulnak, ugyanakkor a bennük lévő vitaminok és nyomelemek nem bomlanak le, hanem a szervezet számára sokkal könnyebben feldolgozhatóvá válnak. Úgy is mondhatnánk, hogy a fermentáció során „előemésztés történik”. Tudjuk, hogy amit meg tudunk emészteni, az tud felszívódni, hasznosulni ideális esetben. Egy rosszul működő emésztőrendszernek, amely nem képes megfelelően emészteni, ezek a már „előemésztett” zöldségek nem okoznak olyan terhelést, mint a nem fermentált társaik. A tejsavas erjesztésen átesett zöldségek kicsit olyanok, mintha plusz emésztőenzimeket öntetnénk a gyomrunkba, ami által az emésztés hatékonyabbá válik. A fermentált zöldségek által jut hozzá a bélrendszerünk olyan hasznos baktériumokhoz, amelyek segítik a szervezet emésztését. A fermentálási folyamat során olyan élő probiotikus baktériumkultúrák alakulnak ki, melyek a bélflóránkat táplálják. Probiotikumként táplálják szervezetünket, segítik az emésztőrendszerben található baktériumkultúrák munkáját. A baktériumok előállítanak fehérjebontó, szénhidrátbontó enzimeket a bélben. Valamint beállítják a szervezet sav-bázis egyensúlyát, így a káros baktériumok nem képesek megtelepedni ebben a helyreállított közegben. Beállítják a gyomorsav ideális szintjét. A probiotikumok a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését. A zöldségek vitamintartalma is emelkedik a fermentálás során: sokkal magasabb a fermentált káposzta C-vitamin tartalma, mint a nyers vagy a párolt káposztáé, emellett van benne B12 és folsav is. A C-vitamin mellett tehát más vitaminok és ásványi anyagok is sokkal nagyobb mértékben vannak jelen a savanyított zöldségekben, mint a nyers ételekben. Minden általam készített fermentált termék, 100% bio, vegyszermentes alapanyagból készül. A vizet a fermentálás előtt energetizálom, valamint gyógyszerkönyvi tisztaságú sót használok. A fermentált zöldségek minimum 3 hét fermentálási folyamat után kerülnek hozzátok, a legoptimálisabb erjedési fázisban. Ebből is láthatjátok, hogy ez egy rendkívül időigényes folyamat. Semmiképp nem lenne alkalmas nagyipari körülmények között történő gyártásra. Minden fermentált étel, a fermentálási eljárásnak köszönhetően, ,,ÉLŐ ÉTEL'' lesz.  Váljon egészségetekre! 

3800 Ft3500 Ft / üveg
7 Ft/g

Fermentált uborka (,kovászos’ uborka glutén nélkül) 500 ml

Fermentált uborka avagy a hamis kovászos uborka, gluténmentes! Natúr! Füszerek, hagyma, kapor nélkül! Összetevők: uborka, energetizált víz, gyógyszerkönyvi tisztaságú só. A fermentálás (erjesztés) egy ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.  Hűtőben tároljuk! 

2800 Ft / üveg
5.6 Ft/ml
...

Fermentált Vitaminbomba 200 gr

Fermentált Vitaminbomba Összetevök: káposzta, répa, uborka, vöröshagyma, fokhagyma, energetizált víz, tiszta só.  A fermentált zöldségek olyan természetes és adalékanyag-mentes módon erjesztett savanyúságok, amelyek nem csak, hogy ízükben szárnyalják felül a bolti savanyúkat, de óriási probiotikum-tartalmuknak köszönhetően segítenek rendben tartani a bélflóra egészségét, ami, mint az utóbbi időben egyre többen állítják, a teljes immunrendszer központja. Persze emellett a zöldség saját vitamintartalma is száz százalékban ép marad, szóval fontos vitaminforrás is, nem beszélve a rostokról. De mindez még mindig nem az az indok, amiért mindenkinek jó lenne fermentált savanyúságokat fogyasztani, mert az a következő: az íz. Nem egyszerűen savanyú, hanem elképesztően összetett módon, szájpadlást behatóan mély ízű zöldségek születnek. Kiszerelés: 195 gramm/ üveg Hűtve tároljuk! Miután megvásároltuk, 2-3 órát hűtsük, majd az után nyissuk fel. 

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Folyékony életbarát mosószer 2 liter natúr

Sokan tudjátok már rólam, hogy nagyon szeretem a környezettudatos - és minél egyszerűbb, ésszerűbb - megoldásokat. Hosszú kísérletezés után végre elégedett vagyok a receptemmel, ami egy: Környezettudatos és bőrkímélő mosószer, amely természetesen hatékonyan tisztít a növényi összetevőknek köszönhetően. Illat- és allergénmentes, alacsony hőfokon is hatékony, színes és fehér ruhákhoz, ajánlott gépi és kézi mosáshoz egyaránt.                                      Könnyen öblíthető, nem marad tisztítószer a ruhában, kímélő a textíliához. Foszfát-, klór- és parabénmentes, biológiailag lebomló tisztítószer. Nem tartalmaz színező és illatanyagokat. Nem tartalmaz maró, irritáló anyagot, nem okoz bőrkiütést, viszketést, allergiát. Természetes növényi eredetű összetételének köszönhetően nem szennyezi a környezetet, nem terheli élővizeinket, hiszen biológiailag teljesen lebomlik. Ajánlom bőrallergiával küzdőknek, és újszülött babák ruhaneműinek mosásához is.  2 literes palackban szállítom (a fotón 3 literes mosószeres fakon szerepel), frissen készítem minden héten.  Összetevők: hagyományosan főzött, kizárólag növényi alapanyagú szappanreszelék, mosószóda, szódabikarbóna.  Adagolás: 30 ml/ közepesen szennyezett teli mosógépdobnyi ruha (kb 5 kg). Így a 2 liter mosószer 66 mosásra elegendő. 

2500 Ft / db
1250 Ft/l

Folyékony életbarát mosószer családi kiszerelés 5 liter

Folyékony életbarát mosószer 5 liter natúr Sokan tudjátok már rólam, hogy nagyon szeretem a környezettudatos - és minél egyszerűbb, ésszerűbb - megoldásokat. Hosszú kísérletezés után végre elégedett vagyok a receptemmel, ami egy: Környezettudatos és bőrkímélő mosószer, amely természetesen hatékonyan tisztít a növényi összetevőknek köszönhetően. Illat- és allergénmentes, alacsony hőfokon is hatékony, színes és fehér ruhákhoz, ajánlott gépi és kézi mosáshoz egyaránt.                                      Könnyen öblíthető, nem marad tisztítószer a ruhában, kímélő a textíliához. Foszfát-, klór- és parabénmentes, biológiailag lebomló tisztítószer. Nem tartalmaz színező és illatanyagokat. Nem tartalmaz maró, irritáló anyagot, nem okoz bőrkiütést, viszketést, allergiát. Természetes növényi eredetű összetételének köszönhetően nem szennyezi a környezetet, nem terheli élővizeinket, hiszen biológiailag teljesen lebomlik. Ajánlom bőrallergiával küzdőknek, és újszülött babák ruhaneműinek mosásához is.  5 literes palack(ok)ban szállítom (a fotón 3 literes mosószeres fakon szerepel), frissen készítem minden héten.  Összetevők: hagyományosan főzött, kizárólag növényi alapanyagú szappanreszelék, mosószóda, szódabikarbóna.  Adagolás: 30 ml/ közepesen szennyezett teli mosógépdobnyi ruha (kb 5 kg). Így az 5 liter mosószer 166 mosásra elegendő. 

6000 Ft / db
6000 Ft/db

Folyékony életbarát mosószer levendula illattal 2 liter

Sokan tudjátok már rólam, hogy nagyon szeretem a környezettudatos - és minél egyszerűbb, ésszerűbb - megoldásokat. Hosszú kísérletezés után végre elégedett vagyok a receptemmel, ami egy: Környezettudatos és bőrkímélő mosószer, amely természetesen hatékonyan tisztít a növényi összetevőknek köszönhetően. Illat- és allergénmentes, alacsony hőfokon is hatékony, színes és fehér ruhákhoz, ajánlott gépi és kézi mosáshoz egyaránt.                                      Könnyen öblíthető, nem marad tisztítószer a ruhában, kímélő a textíliához. Foszfát-, klór- és parabénmentes, biológiailag lebomló tisztítószer. Nem tartalmaz színező és illatanyagokat. Nem tartalmaz maró, irritáló anyagot, nem okoz bőrkiütést, viszketést, allergiát. Természetes növényi eredetű összetételének köszönhetően nem szennyezi a környezetet, nem terheli élővizeinket, hiszen biológiailag teljesen lebomlik. Ajánlom bőrallergiával küzdőknek, és újszülött babák ruhaneműinek mosásához is.  2 literes palackban szállítom (a fotón 3 literes mosószeres fakon szerepel), frissen készítem minden héten.  Összetevők: hagyományosan főzött, kizárólag növényi alapanyagú szappanreszelék, mosószóda, szódabikarbóna, bio levendula olaj.   Adagolás: 30 ml/ közepesen szennyezett teli mosógépdobnyi ruha (kb 5 kg). Így a 2 liter mosószer 66 mosásra elegendő.   

2700 Ft / db
1.35 Ft/l
...

Füge elixír bodza és akácvirág kivonattal 200 ml

Füge elixír bodza és akácvirág kivonattal. Összetevök: fügekivonat, füge (vegyszermentes gazdálkodásból), bodzakivonat, akácvirág kivonat, bodzaszirup (bodza, kókuszvirágcukor), csillagánizs, fahéj.    Kiszerelés: 200 ml/ üveg 

4000 Ft / üveg
20 Ft/ml

Kézműves Citromlekvár kardamommal, kurkumával

Kézműves Citromlekvár kardamommal, kurkumával Kiszerelés: 195 gr/ üveg ...mint az üvegbe zárt aranysárga napsugár, rendkívűl magas c-vitamin tartalommal. Édes és savanyú egyben, minden desszertet extravagánssá varázsol (mák-, vagy répatortát, panna cottát, vagy crème brulée-t, mascarponekrémet, vagy linzerkarikát), de a sós ételek kiegészítőjeként is emlékezetes. Például csirke- vagy libamájpástétom alatt, tonhal és sült paprika mellett (pl. pirítóson, vékonyan), sárgarépakrémlevesben lapulva (egy kávéskanálnyi), vagy spárga mellé mártogatónak, kevés majonézzel keverve.   Összetevők: bio citrom, cukor, kardamom, kurkuma, citruspektin. 

2500 Ft / üveg
12.82 Ft/g

Kézműves eperszörp 100%eper 500 ml 2024’

Kézműves eperszörp 500 ml Összetevők: eper (vegyszermentes gazdálkodásból), cukor, bio citromlé. 100% eper! víz hozzáadása nélkül készült!  A gyümölcs vegyszermentes gazdálkodásból származik. Tartósítószer nélkül, szárazdunsztolással készült. Felbontás után tárolja hűtőben. Limitált mennyiségben. 

3600 Ft / üveg
7.2 Ft/ml
...

Kézműves Erdei Fenyőrügy szirup propolisszal, mézzel 200ml

A jól bevált Erdei Fenyőrügy Szirup No. 3.,  ezúttal➡️PROPOLISSZAL kiegészítve, ami természetes  antibiotikumként azért is nevezhető rendkívül hatékonynak, mivel a gyógyszerekkel szemben rezisztens kórokozókkal is el tud bánni. Idén a szükség úgy hozta, hogy mégegy alapanyagot is hozzáadtam, mégpedig az Erdei fenyő tűlevelét?. Az említett gyógynövény szerepel az Egészségügyi Világtanács (WCH) a tüskefehérjék semlegesítési protokolljában. Poszt-Covid tünetek esetén rendkívül hatékony lehet.   Szeretettel ajánlom: Immunerősítésre: napi 1 teáskanállal. Betegség esetén: napi 3*1 teáskanál. Gyermekeknek is. A fenyőrügy jótékony hatásai: Immunerősítő hatású:  A fenyőrügyek bővelkednek C-vitaminban és ásványi anyagokban, így támogatják az immunrendszer védekezőképességét. Általános erősítőként kiválóan alkalmazható. Emésztési panaszok: A fenyőrügy sok keserű anyagot tartalmaz, melyek támogatják az emésztési folyamatokat, a máj és epe működését. Gyulladáscsökkentő:  A fenyőrügyben számos cserzőanyag található, melyek fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatásúak. Belsőleg és külsőleg is alkalmazható különféle gyulladásokra. Külsőleg elsősorban zsíros bőr, aknék, pattanások kezelésére, korpás és zsírosodó hajra, belsőleg ízületi gyulladások és az emésztőrendszer gyulladásaira van jótékony hatással. Köhögésre:  A fenyőfélék leginkább a légzőszervi megbetegedésekre hatnak kedvezően, ezért is telepítik a tüdőszanatóriumokat fenyőerdők mellé. Erős illóolaja frissíti és fertőtleníti a levegőt, oldja a letapadt nyákot, segíti annak felköhögését, könnyíti a légzést, tisztítja a légutakat. Gyulladáscsökkentő hatásával gyorsítja a légúti fertőzések gyógyulását, enyhíti a torokszárazságot, torokirritációt. Asztmásoknak is ajánlott. Reuma ellen: Az ízületi gyulladásokra főként külsőleg használják bedörzsölőként vagy masszázsolajként a fenyőfélék illóolaját, vérkeringésfokozó és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Belsőleg a fenyőrügyszirup szintén hatásos gyulladáscsökkentő, mely segíti az ízületi és reumatikus panaszok enyhítését. Vizelethajtó:  A fenyőrügyek kivonatai alapvetően is antibakteriális hatásúak, fertőtlenítő tulajdonságukat tovább fokozza enyhe vizelethajtó és vértisztító hatásuk. Méregtelenítő kúrák kiegészítéséhez, köszvény és reuma esetén, szív- és érpanaszoknál is hatékonyan felhasználható. A propolisz hatása az egészségre: A propoliszt a mézelő méhek gyűjtik össze a fák rügyeiről, melyekből nedv folyik, vagy egyéb növényi forrásokból. A méhek ezzel az anyaggal "fertőtlenítik" a kaptárat, hogy egyetlen apró kórokozó se juthasson be. A tudósok csupán az elmúlt évtizedben jöttek rá arra, amit a méhészek már ősidők óta tudnak: a propolisz hatása kivételes az egészségünk megőrzése szempontjából. Védőpajzs szervezetünk számára, amit a méheknek köszönhetünk és amivel sokszor a szintetikus gyógyszerek sem tudják felvenni a versenyt. A propolisz összetevői 40-50%-ban a flavonoidokban és fenolsavban gazdag gyantás anyagok. Összesen több mint 300 alkotóelemből tevődik össze, melyeknek pontos arányát szinte lehetetlen megmondani, hiszen attól függ, hogy a méhek milyen növényekről gyűjtik a propolisz készítéséhez szükséges anyagokat. Annyi azonban biztos, hogy hatóanyagai között gyulladáscsökkentő, antiallergén, antioxidáns és antibiotikus vegyületek találhatók, melyeket számos betegség ellen felhasználhatunk. A propolisz a névjegyét elsősorban antibiotikus hatásával tette le az egészségvédelemben. Míg a szintetikusan előállított antibiotikumok a szervezetben a hasznos baktériumokat is elpusztítják, addig a propolisz kizárólag a kórokozókkal szemben fejti ki hatását. Teszi ezt gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatásával párhuzamosan. A propolisz ráadásul az immunrendszert is fokozottabb működésre ösztönzi, így a szervezet hamarabb képes megküzdeni az őt fenyegető baktériumokkal, vírusokkal.  Hatóanyagok: gyógynövény kivonat (60%), (Erdeifenyőrügy 50%, Erdeifenyő zöld zsenge toboza 10%, Erdeifenyő tűlevele 7%), virágméz 30%, propolisz 10%✨ Kiszerelés: 200 ml/üveg  

4000 Ft / üveg
20 Ft/ml