Kisalföldi Kosár

belépés / regisztráció
belépve maradok
jelszóemlékeztető
jelszóemlékeztető
0
A kosár zárásáig
A kosár üres

Bodza Porta

Természetközeli gazdálkodás, egészséges táplálkozás erdőn-mezőn át a konyháig. Saját állatállományunk által termelt alapanyagból készített kézműves sajtokat kínálunk. Termékeink organikusan termesztett gyógy- és fűszernövényekkel, tartósítószer-,adalék-,és ízfokozó mentesen készülnek. Különleges lekvárokat,gyógynövényeket is kínálunk.

Termékek

Aktív szűrők Szűrés
Allergének
Bio
Gluténmentes
Tojásmentes
Tejmentes
Cukormentes
Vegán
Állatkísérlet mentes
Pálmaolaj mentes
Parrabénmentes
Ár szerint

Kefir

Kefír kecsketejből. Probiotikummal, prebiotikummal. Közepesen szénsavas, nagyon ízes kaukázusi típusú kefír, optimális arányban tartalmazza baktériumok, gombák keverékét.

600 Ft / üveg
3000 Ft/l

Kenyér-fűszerkeverék

Ez a fűszerkeverék a házi kenyérnek egyedülálló,kellemesen fűszeres ízt kölcsönöz, jót tesz az egészségünknek,az emésztésünknek, és bármilyen tésztához használható. Összetevők:petrezselyem,csalán, lestyán,koriandermag,köménymag,mustármag,kamillavirág,ánizs,édesköménymag,görögszénamag.  

450 Ft / db
22500 Ft/kg

Kézműves kecskesajt

Kecskesajt. Összetevők: kecsketej,oltó,kultúra,só,kálcium-klorid

1960 Ft / db
9800 Ft/kg

Köményes kecskesajt

Köményes kecskesajt Összetevők: kecsketej, kultúra, oltó, só, kálcium-klorid,kömény

980 Ft / db
9800 Ft/kg

Körözött

Régi családi recept alapján.készíett körözött. 200 g.-os kiszerelásben.

1200 Ft / db
1200 Ft/doboz

Mákliszt

Mákliszt őrlemény. Naponta Naponta 1-2 evőkanál mákőrlemény joghurtban elkeverve vérképzö  és csonterősítő,jót tesz az agynak, támogatja az immunrendszer, a szív-és érrendszer egészségét, ráadásul szépíti a bőrt,és a hajkoronát. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot. A mákliszt a mákolaj előállítása során készül,magas rost,fehérje és ásványi anyag tartalmú liszt.

600 Ft / db
6000 Ft/kg

Mákolaj

Hidegen sajtolt,szüretlen,házi mákolaj fényvédő üvegben. Élettani tulajdonságait magas E-vitamin,alfa-és gamma tokoferol,olajsav,palmitinsav,koncentrált linolsav és szterin tartalmának köszönheti.A mákolaj idegerősítő,hangulatjavító,szellemi teljesítményfokozó,immuntámogató,jót tesz a pajzsmirigynek.A hidegen sajtolt mákolaj kiemelkedő élettani hatása már régi keletű a népgyógyászatban, de mára a modern orvostudomány is elismeri egészségvédő hatását. Rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kiemelkedő aminósav, foszfor, kálcium és vastartalom jellemzi. A mákolaj fogyasztása kedvezően hat a csontozatunk egészségére, megállíthatja a csontszövetek leépülésének folyamatát, megelőzheti a trombózis és embólia kialakulását, normalizálhatja a vér koleszterinszintjét és a magas vérnyomást. Jótékony hatást mutat a sebek gyógyulásában. Fogyasztása: 1-2 teáskanál (5ml),napi rendszerességgel,lehetőség szerint éhgyomorra. Finom salátaöntetként,levesek,szószok ízesítőjeként,desszertekhez is nagyon jó. Kiváló vegán kozmetikum,öregedésgátló hatású arc és bőrápoló olaj. A mákből hidegen sajtolt szűretlen natúr olaj minden hozzáadott anyagtól mentes. Minőség megőrzési idő 1 év.

2190 Ft / db
21.9 Ft/ml

Máriatövismag liszt

Máriatövismag liszt. Gazdag biológiailag aktív anyagokban, melyeket a népi gyógyászat évszázadok óta alkalmaz. A máriatövist a népi gyógyászat már 2000 éve használja, főleg máj és epe eredetű betegségekre. A máriatövis segíthet visszaadni az egészséget az alkohol vagy elégtelen táplálkozás következtében megkárosodott májnak is, csökkenti a gyulladást és gondoskodik a máj oxidatív stressz tűrő képességéről. Használható különböző fogások kiegészítéseként, főételekhez, kenyerekhez, kekszekhez, és más péksüteményekhez. Sütéshez 1:4 arányban használatos búzaliszttel. A máriatövisnek nagyon enyhe íze van, ezért könnyedén hozzá lehet adni akár smoothie-khoz, akár levesekhez sűrítésként Önmagában fogyasztva, 3x1 teáskanálnyi mennyiség ajánlott étkezés közben vagy joghurttal, mézzel elkeverve.  

600 Ft / db
6000 Ft/kg

Máriatövismagolaj

Hidegen sajtolt,szüretlen máriatövis magolaj. A Máriatövis (Sylibum marianum) évszázadok óta a különböző májbetegségek panaszosainak nyújt igen hatékony „mentőövet”. A máriatövis mag hatóanyaga a szilimarin, ami egy gyűjtőnév, több hasonló szerkezetű anyag (a szilibin, a szilidiadin, a szilikrisztin) elegye. A népi gyógyászat szerint a májbetegségeknél, "ahol már semmi sem segít" biztosan számíthatunk a máriatövis kiváló gyógyerejére. Adagolás reggel éhgyomorra 1 mokkéskanálnyi , kúraszerűen. 1 kúra 50 ml, majd egy hét szünet után érdemes megismételni. Napküzben fogyasszunk sok folyadékot, így a éreganyagok könnyebben távoznak.  A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ne veszítsenek magas minőségükből. Szűretlen olaj, ezért előfordulhat ülepedés, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!

2190 Ft / db
21900 Ft/l

Mazsolás túródesszert

Citromos, mazsolás túrókrém, vaníliás cukorral,  200 g.

1200 Ft / db
1200 Ft/db

Medvehagymás kecskesajt

Medvehagymával ízesített kecskesajt

980 Ft / db
9800 Ft/kg

Medvehagymás krémtúró

Medvehagymás krémtúró. Összetétel: kecsketúró, medvehagyma, só.

1200 Ft / db
6000 Ft/kg